Şefa CSM, unealta mafiei şi a talibanilor anti-justiţie din PSD? Ce jocuri face Lia Savonea în favoarea lui Şerban Nicolae&co

2
1615
Lia Savonea, aliata lui Şerban Nicolae (PSD)

Preşedinta Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a adresat luni o scrisoare publică premierului Viorica Dăncilă în care solicită să i se comunice dacă Guvernul are în pregătire sau măcar în intenţie elaborarea unui act normativ de desfiinţare a Secţiei Speciale de Investigare a Magistraţilor (zisă şi SS-Gestapo). Un demers neuzual, care ridică automat întrebarea: de ce a făcut-o?

Întrebarea de mai sus şi-o pune, într-un comentariu din Adevărul, jurnalistul Liviu Avram, specializat în domeniul justiţiei, iar răspunsurile sale sugerează un lucru grav: şefa CSM este un fel de curea de transmisie la vârful justiţiei a grupărilor de sorginte mafiotă din politică, în special din PSD.

Există şi o legătură directă pentru aceste supoziţii incredibile: soţul Liei Savonea a fost tovarăş de afaceri cu infractorul Cătălin Voicu (alăturat, cu mustaţă), aflat la închisoare, care controla mai multe reţele din justiţie înainte să fie condamnat. Cel care i-a fost avocat şi şofer lui Voicu este nimeni altul decât Şerban Nicolae (alăturat, la volan), senator PSD, taliban anti-DNA şi candidat la şefia PSD împotriva Vioricăi Dăncilă.

Concluziile lui Liviu Avram

  • „Lia Savonea cere premierului să îi comunice răspunsul „în termen util, dacă este posibil până la sfârşitul săptămânii“. Caracterul public şi ultimativ al scrisorii ne arată că aceasta nu are legătură nici cu „buna funcţionare a instituţiilor din cadrul autorităţii judecătoreşti“, nici cu dizidenţa născută în sânul CSM. Ci cu un eveniment care are loc chiar la sfârşitul săptămânii: Congresul PSD, la care Viorica Dăncilă încearcă să obţină preşedinţia partidului.
  • „Să privim acum cu luare-aminte la „noua“ Viorica Dăncilă, strict pe partea de Justiţie. După scrutinul din 26 mai, aceasta a declarat (dar fără să intre în detalii) că a înţeles mesajul poporului, că nu va mai da niciodată ordonanţe de urgenţă pe Justiţie, că vrea să refacă punţile cu Socialiştii Europeni şi că va relua discuţiile cu Bruxelles-ul în cadrul MCV. Această declaraţie, mai ales ultima parte, trebuie să fi băgat în fibrilaţie „centrele de reflecţie“ despre care făcea vorbire fostul ministru Tudorel Toader, adică grupul care, clandestin şi în slujba Mafiei, a mutilat legile justiţiei şi legislaţia penală.”
  • „Pentru că raportul MCV exact asta cere: revenirea Justiţiei de pe traseul deraiat în ultimii doi ani şi jumătate, ceea ce include şi desfiinţarea Secţiei Speciale. La drept vorbind, nimeni nu ştie acum ce are în cap Viorica Dăncilă. Va continua ceea ce a început Liviu Dragnea? Sau va schimba cursul? Iar ea tace, pentru că ştie: până nu devine preşedinte de drept al partidului, orice poziţionare limpede este riscantă. Şi toată lumea fierbe la foc mic, inclusiv cei din „centrele de reflecţie“.
  • „Scrisoarea Liei Savonea a picat la ţanc: forţează un răspuns public al Vioricăi Dăncilă până la Congresul PSD, un răspuns pe care îl aşteaptă nu doar „centrele de reflecţie“, cât mai ales contracandidaţii săi. Căci fix în aceeaşi zi cu scrisoarea, şi-a anunţat candidatura la şefia PSD şi Liviu Pleşoianu, cu un atac tocmai la ambiguităţile pe Justiţie ale Vioricăi Dăncilă. Cum nicio organizaţie PSD nu-i sprijină candidatura, deci risca să-i fie respinsă, a doua zi s-a înscris în cursă şi Şerban Nicolae, sprijinit de organizaţia de la Sectorul 4. Îi ştim şi acestuia poziţionările, nu diferă deloc de ale lui Pleşoianu.”
  • „Cu doi talibani într-o parte şi cu şefa CSM în cealaltă parte, Viorica Dăncilă intră bine fezandată în congres. Practic, Lia Savonea, preşedinta CSM, a ajuns să arbitreze lupta internă din PSD şi să presteze servicii de curierat pentru „centrele de reflecţie“ care lucrează în slujba Mafiei.”

CITIŢI ŞI:

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Cazul Sorina. Propaganda rusă o laudă pe judecătoarea Dana Gârbovan şi îl atacă pe Cristi Danileţ

Procurorul general întoarce armele împotriva lui Iohannis, a UE şi a familiei Sorinei, via „SS-Gestapo”. Ziua în care Bogdan Licu a devenit subalternul Adinei Florea, deşi Comisia de la Veneţia şi preşedintele României au „desfiinţat” secţia lui Dragnea

Părinţii Sorinei anunţă ambasada SUA după ce procurorul general s-a întors împotriva lor şi a trecut de partea celor care le-au abuzat fetiţa adoptată legal

Procurorul general Licu intră în jocul populist şi trece de partea abuzatorilor Sorinei. Şantajat pentru plagiat?

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Sorina şi linşajul presei iresponsabile. Un articol despre manipularea mediatică ordinară şi impotenţa statului de a aplica legea

S-a trezit şi Dăncilă! În cazul Sorina, nu mai dă apă la moară manipulatorilor şi ia apărarea forţelor de ordine de la Baia de Aramă

Fetiţa „adoptată” de Dragnea şi Tăriceanu

„Sorina, noi vom lupta, traficanţii nu te ia”. Tăriceanu, Dăncilă, Firea&co. se „lipesc” de scandalul fetiţei adoptate pentru a poza în victime ale justiţiei

Adevărul în cazul fetiţei „smulse” de mascaţi de la familia maternală. Cine are dreptate? De ce nu s-au abţinut Dăncilă şi Firea?

„Când am văzut că Sorina e de etnie romă, am zis: «Doamne, ce noroc are acest copil pentru că va ajunge la New York, unde culoarea nu contează»”

Primele imagini cu Sorina şi familia adoptivă din SUA. „Fetiţa este bine, am avut mereu un psiholog alături. Încercăm să trecem împreună peste acest moment greu”

VIDEO. Prea frumos! Această minunată echipă care marchează patru goluri pe meci. Se văd semifinalele și Olimpiada!

Europa s-a săturat de sabotorii Justiţiei. Cel mai dur raport al GRECO atacă „SS-Gestapo”, secţia inventată pentru protejarea mafiei politice

Cei 7 PSD-iști care o protejează pe directoarea Cap-de-Porc. Printre ei: Tușa, Bacabașa, Pleșoianu. Din cauza lor, Parlamentul nu a putut afla de ce TVR i-a făcut campanie nerușinată lui Dragnea la „Viața Satului”

PSD îi fură pe faţă pe pensionari. Senatul a respins legea Olguţei, care majora punctul de pensie de la 1 septembrie

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

Ilie Șerbănescu: „E inadmisibil, revoltător, apocaliptic” că românii nu au votat PSD, care „a mărit pensiile”!

PSD Dâmbovița, o afacere de „famiglie”. Clanul Plumb: mama președinte, fiul „vice”. „Mamițica îi construiește lui Goe un viitor”

VIDEO. Renate Weber (ALDE) spune că 1,5 milioane de votanți, cei de pe listele suplimentare, de fapt nici n-au existat!

„Când s-a dat sentința la Dragnea, toată lumea a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial”

Dosarele grele abia acum vin peste Dragnea! Pe lângă ele, cel care i-a adus închisoarea a fost mizilic

Furie la Antena 3: PNL, USR și PMP nu i-au dat niciun leu în campanie, iar PSD și ALDE au plătit mai mult la RTV!

Șocul unei românce din Italia: „Am fost acasă să-mi îngrop tatăl. M-am îngrozit câtă șpagă mi s-a cerut”

Ajutați-ne să identificăm bruta lui Firea! Scrieți-ne dacă-l cunoașteți pe nemernicul din parcare!

Gașca Firea își apără bruta. Mesaj către Tudor Chirilă: Te porcăim, te și batem, că și tu ai pălmuit un om!

Dăncilă urcă în barca „Statului Paralel”: pune într-o funcție importantă un fost șef SRI. „Cațavencii” lui Bușcu pierd Delta Dunării

Nepotism și secretomanie. Tarom ascunde un adevăr scandalos: toată familia directorului general e angajată la compania de stat!

2 COMENTARII

  1. Si hai, nu-si face nimeni mila si pomana cu noi sa ne dea ceva detalii despre ”centrele de reflectie”? Nu de alta, dar ca sa stim si noi cui trebuie sa mai multumim, in afara de hotii ordinari psd-alde-udmr si minoritati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here