miercuri, februarie 21, 2024
AcasăNewsSe strânge lațul! Tăriceanu, trimis în judecată de DNA pentru șpaga de...

Se strânge lațul! Tăriceanu, trimis în judecată de DNA pentru șpaga de 800.000 de dolari luată ca prim-ministru

-

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA în dosarul șpăgii de 800.000 de dolari, a anunțat miercuri parchetul anticorupție. Tăriceanu a reușit ani în șir să se sustragă de răspunderea pentru faptele sale, ascunzându-se sub imunitatea pe care i-o conferea statutul de parlamentar.

O primă cerere a DNA de a-l ancheta a fost respinsă acum 3 ani de Senat, al cărui președinte era chiar Tăriceanu. Politicianul anchetat declara atunci că a văzut documentația DNA și că nu l-a convins, în consecință a votat împotriva ridicării propriei imunități.

Lucrurile s-au schimbat la ultimele alegeri. Alunecos și abil până atunci, Tăriceanu a comis în vara trecută eroarea de a se alia cu Ponta, convins că Pro România, partidul acestuia, va trece pragul parlamentar. În acel moment, toate sondajele dădeau Pro România la 9-10%. Pentru asta, Tăriceanu și-a abandonat propriul partid, ALDE, pe care-l făcuse chiar el ca o anexă a PSD și pe care reușise să-l strecoare în Parlament, în 2016, cu sprijinul lui Liviu Dragnea.

Doar că, pe 6 decembrie 2020, Pro România a ratat obiectivul de a trece pragul parlamentar de 5%, iar Tăriceanu a rămas pe dinafara noului legislativ.

- Advertisement -

În aceste împrejurări, n-a mai fost nevoie decât de avizul președintelui Iohannis pentru ca DNA să poată derula ancheta.

Conform procurorilor, Tăriceanu a cerut și a primit de la o companie austriacă foloase în valoare de 800.000 de dolari. În acel moment, politicianul era premierul României. La schimb cu șpăguța, Tăriceanu și-ar fi exercitat atribuțiile de serviciu în așa fel încât Guvernul să adopte mai multe hotărâri favorabile companiei.

Potrivit rechizitoriului DNA, „suma totală de 800.000 USD, reprezentând comisionul plătit de reprezentanții firmei austriece, prin intermediul unor companii offshore, ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată unei firme de consultanță“.

- Advertisement -

Deloc lipsit de importanță, în acest context, devine discursul naționalist, anti-occidental, împotriva companiilor străine, adoptat de Călin Popescu Tăriceanu în ultimii ani. În mod ipocrit, Tăriceanu condamna Uniunea Europeană și acuza occidentul care ne-ar transforma “în colonie”, asta în timp ce el însuși lua cu amândouă mâinile șpăgi pe care le cerea fără perdea ca să favorizeze aceleași firme despre care acum spune că ar fi în spatele actualului guvern.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

TEROARE LA ONEȘTI. Un individ de 68 de ani a sechestrat și înjunghiat mortal doi meșteri mai tineri, care-i renovau apartamentul. Polițiștii au ratat operațiunea de salvare

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. „Tări”-„INIMĂ-ZBURDALNICĂ” (Băsescu dixit!) a intrat (RĂUUUUUUUU!) peee… „TOBOGANUL-vieții (publice/politice-și-personale): neveste-NOI – NUUU…; demnități-publice (parlamentar, șef-de-partid-măcar etc.) – NUUUUUUUU; IMUNITĂȚI-judiciare… NUUUUUUUUUUUUUUUU!!!

    Mai-maiii… căăă… îlll… deplângem (ce vreți…, avem suflet-bun!) pe RAMOLISMENTUL-ăsta-PENIBIL, (!!!), în care am crezut pe la ]nceputul lui 1990, când cuuu… „Aripa-TÂNĂRĂ” (a P.N.L.)!

    Dar…, ce să-i faci Tăricene-mamăăă…, căăă (ABIA!)… „FINIS CORONAT OPUS”!
    Iar… SFÂRȘITUL (!) tău este… PE-MĂSURA „operei” (Sic!) tale, măiii… PANARAMĂ(-ce-ai-fost-toată-viața!!!), daaaaaaaaaaaa?!!!

    • Nici o grijă, magistrații sînt de rit vechi, știu ei bine ce au de făcut, mai ales în perspectiva că după un mandat de strîns cureaua au șanse mari să revină Ciolanu & co la ciolan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -