vineri, aprilie 19, 2024
AcasăInfracțiuniTăriceanu a ajuns la mâna lui Iohannis! DNA cere ridicarea imunității șefului...

Tăriceanu a ajuns la mâna lui Iohannis! DNA cere ridicarea imunității șefului ALDE, pentru o șpagă de 800.000 de dolari

-

Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu, pe scurt C.A.C.P. Tăriceanu (68 de ani), e tot mai aproape de pușcărie. DNA îi cere președintelui României ridicarea imunității ministeriale a președintelui ALDE. Ca și în alte cazuri similare, Klaus Iohannis va semna documentul fără întârziere. Tăriceanu va intra, în sfârșit, pe mâna procurorilor DNA, după ce din 2019 se acundea în spatele imunității parlamentare.

Ratarea intrării în Parlament, la alegerile din 6 decembrie 2020, i-a fost fatală lui C.A.C.P. Tăriceanu, cel care a pierdut astfel prețioasa și abuziva imunitate parlamentară. Imunitate care la 3 iunie 2019 i-a fost securizată, prin vot, de majoritatea PSD-ALDE din Senat: 71-38 împotriva ridicării imunității.

E drept că actuala majoritate din Senat nu mai era deloc o garanție pentru imunizarea lui Tăriceanu (unul dintre marii dușmani ai fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi). Dar, în lipsa statutului de parlamentar, imunitatea șefului ALDE a ajuns la mâna președintelui României.

Șpagă dolofană: 800.000 de dolari

DNA îi cere președintelui României să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale în dosarul de corupție care-l vizează pe Călin Popescu Tăriceanu. DNA arată că dosarul de luare de mită a fost deschis la solicitarea autorităților judiciare austriece și vizează obținerea de către șeful Senatului a 800.000 de dolari foloase necuvenite.

Procurorii îl acuză pe Tăriceanu că ar fi primit cei 800.000 de dolari, reprezentând un comision de 10% din contract, în schimbul demersurilor sale pentru ca statul român să încheie mai multe acte adiționale la un contract al companiei austriece.

Firma austriacă despre care DNA susține că l-ar fi mituit pe Călin Popescu Tăriceanu cu 800.000 de dolari este Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria.

- Advertisement -

DNA arată într-un comunicat că Tăriceanu ar fi primit mită pentru încheierea unor contracte cu o firmă austriacă, fără a-i da însă numele. Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria este firma care a distribuit licențele Microsoft în România.

Fujitsu Siemens GmbH Austria a mai fost în centrul unui scandal de corupție în România în 2014, când chiar conducerea companiei a făcut un denunț cu privire la fapte de corupție săvârșite de angajații din România în legătură cu încheierea și derularea contractului pentru licențele Microsoft din 2004 cu Guvernul României. Informația a apărut în ordonanța DNA de începere a urmăririi penale într-un dosar de la acel moment și a fost citată de Agerpres.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -