Se profilează un nou „război al gunoaielor” în București. Primarul Sectorului 2 a cerut Supercom să justifice tarifele: „Nici până acum n-am primit răspuns”

1
1139

Se profilează un nou “război al gunoaielor” în București, unde Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, cere operatorului Supercom să scadă tariful și să crească nivelul serviciilor, pentru că “doar așa putem avea înțelegere”.

După lupta pe care Clotilde Armand a câștigat-o la Sectorul 1 după 3 luni de confruntări cu Romprest, acum un alt conflict dă semne că apare în Sectorul 2. Primarul Mihaiu spune că a cerut operatorului Supercom să detalieze elementele din tariful propus, dar n-a primit răspuns.

Când s-a apelat la sprijinul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), instituția a confirmat suspiciunile conducerii Primăriei, menționând că “denumirea tarifelor e neclară” și că nu se pot trage concluzii din cauza lipsei de informații.

În acest context, Radu Mihaiu spune că Primăria nu va aproba niciun tarif fără o clarificare a situației. Edilul încearcă să pună pe picioare o amplă operațiune de igienizare și aerisire a Sectorului 2.

Patronul firmei Supercom este Ilie Ciuclea, fost senator PSD, mason (Mare Comandor al Ordinului Cavalerilor Templieri ai Ritului York din România) și ex-deținător la echipei de fotbal Juventus București.

Radu Mihaiu despre conflictul cu Supercom, operatorul care asigură curățenia în Sectorul 2

„Acum trei săptămâni, colegul meu

Andrei Panaitescu – consilier local sector 2

a solicitat Supercom-ului o detaliere a fiecărui element din tariful propus de ei. Nici până acum nu am primit răspuns.

Drept urmare, am cerut ANRSC-ului să verifice ei situația. Răspunsul lor nu ne-a surprins. “Denumirea tarifelor e neclară în raport cu activitățile reglementate de lege” și “anumite elemente de cheltuieli sunt insuficient justificate pentru a se desprinde o concluzie” e un mod diplomatic de a spune – e ceva putred în Danemarca.

Vreau să fie foarte clar. De data aceasta, în Primăria Sectorului 2 e un primar și o majoritate care au doar interesul cetățenilor în vedere. NU vom aproba niciun tarif până nu ne asigurăm că e corect și justificat. Locuitorii Sectorului 2 nu vor plăti la suprapreț un serviciu care oricum trebuie îmbunătățit serios.

Tariful trebuie să scadă, calitatea trebuie să crească, doar așa putem avea înțelegere.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. TOȚI acești salubrizatori-privați UMFLĂ-prețurile, cu-NERUȘINARE!

    Polaris, Iridex, Romprest, Supercom etc…, TOȚI fac la fel: tarife MARI, calitate-a-prestației SLABĂ!!!
    Și mai au ceva în comun: TUPEU și NESIMȚIRE, cât-cuprinde!

    BINE le fac primarii Alianței U.S.R.-P.L.U.S. în sectoarele 1 și 2 din Capitală, bine le face primarul P.N.L. de la Constanța!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here