Primăria Sectorului 2 a umplut deja un depozit cu gheretele și panourile publicitare amplasate ilegal în timpul PSD. Radu Mihaiu: “Abia am început și e deja plin!”

1
1792

Gheretele și alte construcții ridicate ilegal pe domeniul public pe timpul administrației PSD a Sectorului 2 sunt acum evacuate de autorități și au umplut deja un depozit întreg. Primarul Radu Mihaiu (USR-PLUS) a scris pe Facebook că a fost nevoie de reorganizarea spațiului, pentru că nu mai era loc, deși operațiunea e departe de a se fi încheiat.

În foarte mare măsură, situația găsită de noii primari din București după administrația PSD seamănă: un munte de ilegalități, șmecherii, corupție și conexiuni ale unor funcționari cu diverse rețele de influență sau chiar grupări interlope.

Radu Mihaiu a relatat săptămâna trecută ca a fost nevoit să semneze sute de dispoziții pentru desființarea unor gherete, panouri publicitare și alte construcții ilegale, precum și pentru ridicarea a zeci de mașini abandonate pe străzi.

O mare problemă a Sectorului 2 este mafia florarilor, care în perioada PSD a prosperat. Gheretele acestora au împânzit trotuarele și intersecțiile, corupția din Primărie fiind atât de mare, încât adesea au fost mutate chioșcurile pentru bilete STB ca să fie amplasate în loc, în stațiile de autobuze, gheretele vânzătorilor de flori.

Radu Mihaiu spune că va urma o curățenie și în această privință, iar în intersecții va rămâne cel mult o gheretă de flori. Dar haosul și încurcăturile provocate în special în perioada 2016-2020, când primăria a fost condusă de primarul Mihai Toader (PSD) și viceprimarul Dan Cristian Popescu (acum PSD, ex-PNL), vor mai necesita o perioadă lungă de timp.

„Am semnat sute de dispoziții de desființare pentru gherete, panouri publicitare și construcții ilegale. Locul unde le depozităm e deja plin ochi și, totuși, abia se vede o schimbare“

Săptămâna trecută, primarul Radu Mihaiu constata “De la preluarea mandatului am semnat sute de dispoziții de desființare pentru gherete improvizate, panouri publicitare fără autorizație, construcții ilegale. Am ridicat zeci de mașini abandonate și multe altele urmează pașii procedurali care să ducă la îndepărtarea lor. Locul unde depozităm aceste materiale este deja plin ochi și totuși, abia se vede o schimbare.

De prea mult timp nu s-a făcut ordine în Sectorul 2.

Nu am terminat, din contră. Abia începem să ne încălzim. Eliminăm din spațiul public tot ce e amplasat ilegal și nu numai. Ne îndreptăm atenția și spre cele care cândva, cumva au primit autorizație, deși blochează total trotuarele și circulația pietonilor. Nu vom mai permite mai mult de o florărie pe intersecție. Nu vom mai permite gherete care să oblige mamele cu cărucioare să coboare pe șosea. Nu vom mai permite amplasarea de panouri publicitare în spații deja înghesuite.

Eliberăm spațiul public fiindcă e prețios și trebuie să ne bucurăm toți de el“.

Marți, edilul a revenit cu fotografii de la depozitul unde sunt duse gheretele și panourile ilegale găsite de angajații primăriei pe trotuare: “Ieri s-a lucrat din greu la reorganizarea spațiului unde depozităm ce se ridică de pe spațiul public. Era plin ochi. S-au stivuit panouri. S-au ordonat mașinile abandonate și gheretele.

S-a făcut loc pentru ce avea să mai vină. Continuăm demolarea obiectelor ilegale de pe spațiul public“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Clotilde Armand la Sectorul 1, Radu Mihaiu la 2, Ciprian Ciucu la 6, Nicușor Dan la Primăria-Generală: primarii coaliției de centru-dreapta au început, deja, să… REPARE (!) Bucureștiul, paradit (DE-A-BINELEA!) de P.S.D,.-iștii Oprescu-„HOLERĂ” și Firea-„CIUMĂ”!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here