Anglia domină și această ediție a cupelor europene la fotbal: 5 echipe în „sferturi”, cât Spania și Germania la un loc

7
210
Marea performeră a englezilor a fost Chelsea, care a eliminat liderul din Spania, Atletico Madrid, după o dublă victorie la zero (1-0 și 2-0)

Vineri are loc tragerea la sorți a meciurilor din sferturile de finală ale cupelor europene la fotbal. După meciurile din această săptămână, au fost finalizate listele de 8 echipe din Liga Campionilor și 8 din Liga Europa. Deocamdată, regina este Anglia, care dă 5 din cele 16 formații rămase în cursă, cât Spania și Germania la un loc.

În Champions League, singura surpriză din „optimi” a fost eliminarea campioanei Italiei, Juventus Torino, de către campioana Portugaliei, FC Porto.

În Europa League, două șocuri, ambele având ca perdante echipe britanice: Dinamo Zagreb a eliminat favorita Tottenham Hotspur, iar Slavia Praga a scos din cursă, pe rând, Leicester (Anglia) și Glasgow Rangers (Scoția), învingându-le pe ambele cu 2-0 în deplasare după ce remizase cu ele acasă.

Derby-ul „optimilor” a fost câștigat de Manchester United: 1-0 cu AC Milan în deplasare, după 0-0 în tur.

Cele 8 echipe din Champions League: FC Liverpool, Manchester City, Chelsea Londra, Bayer München, Borussia Dortmund, Real Madrid, Paris Saint-Germain (PSG), FC Porto

Cele 8 echipe din Europa League: Manchester United, Arsenal Londra, Villarreal, Granada, AS Roma, Ajax Amsterdam, Slavia Praga, Dinamo Zagreb.

Țări cu echipe în „sferturile” cupelor europene

Țara …………….. CL … EL … Total

 1. Anglia …………. 3 ….. 2 ….. 5
 2. Germania …….. 2 ….. 0 ….. 2
 3. Spania ………… 1 ….. 2 ….. 3
 4. Franța ………… 1 ….. 0 ….. 1
 5. Portugalia ……. 1 ….. 0 ….. 1
 6. Italia ………….. 0 ….. 1 ….. 1
 7. Olanda ……….. 0 ….. 1 ….. 1
 8. Cehia …………. 0 ….. 1 ….. 1
 9. Croația ……….. 0 ….. 1 ….. 1

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Premieră istorică: a doua calificare consecutivă a României la Campionatul European de fotbal-tineret!

7 COMENTARII

 1. România este la EGALITATE cu Rusia, Ucraina, Serbia, Grecia, Turcia, Elveția, Austria, Țările-Nordice ș.a.m.d.: stăm… BINE, daaaaaa?!!!

  Tot noi suntem la EGALITATE și cu: Insulele-Feroe, Malta, Luxemburg, Irlanda-de-Nord, Albania, Cipru, Țările-Baltice ș.a.: stăm… RĂU, nuuuu?!!!

   • Glumim-AMAR. boneînțeles…

    Ceee… altceva să mai facem, și noi…, când vedem că sportul-românesc (inclusiv fotbalul, desigur!) a ajuns la nivelul celui din… Cipru sau Albania?!!!

    • Revenind la subiect/temă, noi, care suntem… (FANATICI!!!) FILO-britanici (ȘI-n sport, mai ales în materie de fotbal!), NU suntem mulțumiți-PE-DEPLIN: Mancester-United a ratat (ABSOLUT-)PROSTEȘTE calificarea din grupele „Champions-League”, iar în „Europa-League” Leicester (în „șaisprezecimi”) și Tottenham și Glasgow-Rangers acum, în „optimi”, erau… favorite după rezultatele din partidele-tur!!!

     Trebuia (Sic!), așadar, să avem nu „doar” (Sic!) 5, ciiiii… 7 (ȘAPTE!) „britanice” (6 din Anglia, plus una din Scoția) în „sferturile-de-finală” ale ediției 2020-2021 a Cupelor-Europene de fotbal, dintre care 4 (PATRU!) în… „competiția-REGINĂ, „Liga-Campionilor”, daaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

     Sperăm să NU (ni) se adeverească, în meciurile rămase, zicala(-punitivă) cuuu… „Dumnezeu… îi ia nemulțumitului daru’!”…

     • Oricum…, suntem departe (DEOCAMDATĂ!) deee… RECORDUL (!!!!!) de acum doi ani (ediția 2018-2019): AMBELE FINALE… 100% ENGLEZE(ȘTI), adică LIVERPOOL-Tottenham, în „Champions-League”, și CHELSEA-Arsenal (așadar: finală chiar… LONDONEZĂ!), în „Europa-League”!

      Desigurrr…, astaaa… NU înseamnă căăă… nu DORIM (ba chiar… SPERĂM!) REPETAREA-SITUAȚIEI: DE-PPREFERAT… tot cu F.C. Liverpool câștigătoare în fosta „C-1”, iar dincolo… oricare dintre cele două, pen’că noi ținem cu ManUnited, dar… și Arsenal e „de-a noastră” și poate că merită un NOU — ! — trofeu, că n-a mai câștigat demult o Cupă-Europeană, iar acu’ doi ani a pierdut finala cu Chelsea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here