S-a tăiat în carne vie: cei 45 de studenți la Drept prinși că organizaseră fraudarea examenelor pe grupuri de WhatsApp au fost exmatriculați

4
2770
Rectorul Marian Preda a anunțat exmatricularea celor 45 de studenți impostori. FOTO: Q Magazine

Rectorul Universității București, Marian Preda, a anunțat marți, la ora 14.00, exmatricularea celor 45 de studenți din anul I la Drept prinși că organizaseră o rețea de fraudare a examenelor. Acesta este deznodământul celui mai mare scandal care a avut loc în învățământul universitar românesc în debutul lui 2021.

Profesorul universitar doctor Marian Preda a făcut anunțul după ce situația celor 45 de a fost dezbătută, marți dimineață, în conducerea Universității.

Cazul descoperit de profesori a provocat indignare și stupefacție, mai ales că era vorba despre studenți la Drept, care – teoretic – se pregătesc să devină judecători, procurori, avocați, juriști, adică tocmai oameni cu misiunea de a aplica și respecta legile.

Studenții se organizaseră în rețele care țineau legătura pe grupuri de WhatsApp, unde se puneau la comun răspunsurile, subiectele și modalitățile de a copia.

Cazul a provocat reacția Asociației VeDem Just, din care face parte și judecătorul Cristi Danileț, acesta solicitând nu doar să se dea un exemplu în acest caz, ci și să se reformeze din temelii sistemul de învățământ, inclusiv prin reintroducerea examenelor de admitere și eliminarea răspunsurilor de tip grilă.

Profesorul Marian Popescu, directorul onorific al Centrului de Integritate al Universității București, a afirmat, de asemenea, că nu se poate vorbi în acest caz despre indulgență, pentru că acei studenți veniseră singuri la Facultatea de Drept, știau care sunt regulile și nu se poate face abstracție la nesfârșit de responsabilitatea individuală.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

TEROARE LA ONEȘTI. Un individ de 68 de ani a sechestrat și înjunghiat mortal doi meșteri mai tineri, care-i renovau apartamentul. Polițiștii au ratat operațiunea de salvare

4 COMENTARII

 1. BINE le-au făcut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Astfel, viitoarele Savonea, Baltag sau Țînț… vor avea mai puține voturi care să le propulseze în Consiliul Superior al Magistraturii (C.S.M.)!!!

  • Și mai este ceva: imediat după Decembrie-1989, când… s-a-intrat-„la-liber” (chiar șiii… „la-Stat” – ! –, CE SĂ MAI VORBIM DESPRE… FABRICILE-de-DIPLOME/LICENȚE-iar-mai-târziu -și-masterate „PARTICULARE”!!!!!!!!!) exaaaaact acolo undeee… „LOAZELE” nu prea accedeau „pe-vremea-lui Ceaușescu”, căci se intra cu note-mari la examenul-de-admitere (DREPT, medicină-farmacie, arte ș.a.), apăruse „o-vorbă”, „MANECHIN-STUDENTĂ-la-DREPT”, dacă mai țineți minte…

   NOROC că (CELE-MAI-)MULTE dintre… „PARAȘUTELE” (!!!!!!!) astea aleg, la finalul… „studiilor” (Sic!), primaaa… „chemare” (Sic!): „modeling” (mai ales în… DUBAI – Sic! –)…
   Dar…, DIN-NENOROCIRE, mai sunt și „PUTORI” d’astea (care au studiat mai mult prin… paturile – !!!!! – profesorilor-examinatori!) ce se hotărăsc pentru IMAGINEA de „jurist”: cele mai multe devin avocate(-DE-RAHAT!), dar mai sunt și „ambițioase” care „se fac”… MAGISTRAȚI (procurori sau judecători), contribuind (DIN-PLIN!!!!!) la… DEZASTRUL din Justiția-Român(easc)ă!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Poate că băieții au vrut doar să lucreze în echipă, întocmind câte un subiect sau două fiecare, ca să învețe mai ușor.și să se verifice ujul pe altul. Asta n-ar trebui să fie interzis. E aberant să fie exmatriculați doar pentru că făceau muncă de echipă. Informația este enormă și la fel este și munca de a o asimila. Era mai stimulativ (chiar genial!) ca fiecare să dezvolte câteva subiecte iar toți ceilalți să le comenteze și să asimileze în mod critic astfel întreaga materie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here