marți, februarie 27, 2024
AcasăEducație49 de studenți de la Facultatea de Drept din București - propuși...

49 de studenți de la Facultatea de Drept din București – propuși la exmatriculare pentru că au copiat la examene prin grupuri de WhatsApp

-

Facultatea de Drept a Universității din București se pregătește să exmatriculeze 49 de studenți din anul I prinși că au fraudat examenele. Este o acțiune majoră care îi urmează celei de la Suceava, unde peste 100 de studenți au fost sancționați după ce au fost prinși că și-au plagiat lucrările.

Site-ul Edupedu.ro scrie că studenții de la Facultatea de Drept București își făcuseră două grupuri de WhatsApp unde rezolvau subiectele în comun în timpul examenelor și postau filmulețe în care învățau cum să copieze.

Decanul facultății, Răzvan Dincă, spune că e prima oară când se confruntă cu o asemenea situație și nici nu știe ca în istoria acestei instituții să mai fi existat așa ceva.

Apetitul pentru fraudă și hoție al unor oameni care vor să devină judecători, juriști, notari sau avocați l-a șocat pe decanul facultății

Decanul Dincă afirmă că facultatea e în posesia tuturor dovezilor necesare pentru a demonstra frauda: “Am fost informați de existența unor grupuri de whatsapp pe care zeci de studenți din anul I rezolvau în comun subiectele de examen în timpul examenului, făceau schimb de metode de copiat, purtau discuțiii despre cum să își poziționeze ecranele astfel încât să aibă acces și la un alt dispozitiv, unii dintre ei s-au și filmat explicând astfel de metode de fraudă pentru ceilalți. În total, sunt 49 de studenți pe care i-am propus pentru exmatriculare, avem toate dovezile. Nu am mai avut în istoria facultății și nici a universității o astfel de situație, este o premieră. Au mai fost studenți exmatriculați pentru fraudă, dar niciodată nu au fost propuși atât de mulți“.

- Advertisement -

Cel mai șocant este, după cum remarcă profesorul, apetitul pentru impostură și hoție al unor oameni care se pregătesc să devină avocați, notari, judecători, juriști, adică persoane puse să respecte și să aplice legile.

“Pentru spiritul de justiție, echitate și corectitudine pe care trebuie să-l cultivăm în Facultatea de Drept, este șocant să constatăm un asemenea fenomen. E cu totul contrariant pentru principiile pe care ar trebui să le insuflăm viitorilor magistrați, avocați, juriști, profesioniști ai Dreptului, să descoperim în stadiul formării lor inițiale o asemenea încălcare a acestor principii”, a spus decanul Răzvan Dincă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

8 COMENTARII

  • Și-apoi te miri că NU mai găsești, în România, un inginer, de exemplu, sau un alt specialist bun, să-l angajezi de tânăr și să-l formezi în practică-directă: ăia BUNI, care-NU-„au-băut-cerneala” la școală/facultate,… pleacă imediat în Occident, iar aici rămân doar… LOAZELE!!!!!

   • Cât despre Facultatea-de…-DREPT (!), apăiii…: HOȚII(-la-examene-…DEOCAMDATĂ!!!!!) de azi, vor fi, în parte,… PROCURORII-și-JUDECĂTORII de mâine!

    Adică, mai concret, vor fi: NOII… Dorneanu, Enache, Savonea, Baltag, (Adina) Florea ș.a.m.d.!

   • Simțim nevoia să RECTIFICĂM, oarecum…: NU (!!!!!!!) chiar… TOȚI absolvenții (de liceu sau facultate/masterat) care DECID (!) să rămână în-Țară sunt… „loaze”, BINEÎNȚELES (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), darrr… este o (INGROZITOR-de-DURĂ!) REALITATE că:

    1. NE-PLEACĂ-PROFESIONIȘTII/COMPETENȚELE în… (DRAMATIC-!-de-)MARE-PARTE/MĂSURĂ!;
    2. Mediul-(economic-)PRIVAT din Țară… NU-MAI-GĂSEȘTE-MÂNĂ-de-LUCRU-…CALIFICATĂ…-CU-ADEVĂRAT (adică” NU… DOAR diplomă/HÂRTIE, ci… COMPETENȚĂ/CUNOȘTINȚE!

    Șiii… o spunem ÎN-(DEPLINĂ/NEMIJLOCITĂ-)CUNOȘTINȚĂ-DE-CAUZĂ, adică în calitate de relativ-recenți foști… ANGAJATORI-PRIVAȚI (!), care… NU reușeam, EFECTIIIIIIIV, să găsim un/o… ABSOLVENT/ABSOLVENTĂ-(de-FACULTATE-&-MASTERAT-), inclusi din categoria (culmea, chiar… MAJORITARĂ!)… cu/”de”-„ZECE-PE-LINIE” (Sic!) care să aibă un… MINIMUM-de-CUNOȘTINȚE/COMPETENȚE în domeniul/specializarea/MESERIA pentru care o… aveau-teoretic/DOBÂNDISERĂ-FORMAL, probată prin… „N’ȘPE-MII’ de diplome-și-atestate!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -