Elena Udrea: „O blestem pe judecătoarea care m-a condamnat! Dăm 5 ani pentru crimă și 8 ani pentru corupție”

15
10179
Elena Udrea

Condamnată de Curtea de Apel București la 8 ani de închisoare în dosarul finanțării campaniei electorale prezidențiale din 2009, Elena Udrea (47 de ani) s-a plâns la Antena 3 că este o victimă a justiției.

Udrea a invocat o nedovedită „răzbunare” a fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi. Ea a recurs la retorica tradițională a Antenei 3 – Sistemul, statul paralel, procurori dirijați, judecători care dau sentințe primite în plic etc.

Ea spune că nu mai are niciun pic de încredere în justiție, înainte de judecarea apelului la Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Femeia asta a dat o decizie absurdă! Nu știu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu”, a spus Udrea la Antena 3, referindu-se la judecătoarea Claudia Jderu, care a pronunțat sentința.

Declarațiile Elenei Udrea la Antena 3

* „Pentru mine a fost un șoc. M-am întorsc în țară cu convingerea că ceva s-a schimbat în Justiție și că poți să te aperi, ceea ce eu nu am făcut în dosarul «Gala Bute». Că poți să te aperi, să aduci probe și să demonstrezi că acuzațiile procurorilor doamnei Kovesi sunt nelegale, nedovedite.”

* „Am probat în acest dosar, chiar nu știu ce puteam să mai fac. Din acest punct de vedere sunt liniștită, am făcut tot ce se putea face. Am adus toate probele care se puteau aduce că acuzațiile procurorilor erau rupte de realitate.”

* „Vă dau un exemplu pentru care sentința aceasta a fost un șoc pentru mine. Instanța recunoaște că nu exista reglementare legală pentru luarea de mită pentru altul, așa cum a fost descrisă fapta mea, deci judecătoarea aceasta recunoaște că nu exista text de lege care să incrimineze faptele, și cu toate acestea spune că în nu știu ce discuție, într-un raport Greco, de prin 2010, autoritățile române au spus că, deși nu există această prevedere în lege, legislația română acoperă și această posibilitate de luare de mită pentru altul.”

* „Textul acesta apare în Codul Penal nou, din 2014. Dar în 2009, când procuriorii mă acuză că aș fi instigat niște colegi de partid să solicite plata unor panouri de campanie electorală, nu exista fapta de luare de mită pentru altul în Codul Penal.”

* „Argumentul a fost logic în fața instanței, și dacă s-ar fi întâmplat așa, în anul 2009, legea nu prevedea luarea de mită și instigarea pe care aș fi făcut-o eu la luarea de mită. Adică pentru campania lui Traian Băsescu.”

* „Deși judecătoarea recunoaște că așa au stat lucrurile și că nu exista text de lege incriminator, mă condamnă la 6 ani de închisoare cu executare, spunând că, de fapt, erau niște tratate internaționale la care România aderase. Păi, tratatele internaționale se aplică doar în ceea ce privește drepturile omului, și atunci dacă legislația internă nu prevede clauze mai favorabile cetățenilor.”

* „Dacă ar fi vrut să mă condamne – doar dacă este ordin, e ordin să o condamnăm pe Elena Udrea, cu atât mai mult în dosarul lui Traian Băsescu.”

* „Sistemul de astăzi – habar n-am cine o mai da ordine, nu știu cine mai merge cu plicul galben. Nu știu dacă de la SRI, habar n-am dacă există o miză. Eu am sperat că nu mai sunt o miză pentru nimeni. Am sperat că voi avea parte de o judecată corectă. Dacă voiai neapărat să mă condamni, găseai un argument la oricare altă faptă, nu aici, unde singur recunoști că nu există text de lege.”

* „Dacă ei voiau doar să-i dea un avertisment, sau să se răzbune pe Traian Băsescu, să-l atace, era suficient din șase acuzații care mi s-au adus, să mă condamne pe una singură, era același lucru. De ce au trebuit să mă condamne și pe cele mai absurde dintre acuzații? Gândiți-vă că există o acuzație de spălare de bani în care procurorii spun că faptul că eu am folosit niște bani cash în campania de referendum, sigur banii ăia veneau dintr-o faptă penală. Pentru că Elena Udrea e judecată și în dosarul Gala Bute.”

* „Cu toate acestea, judecătoarea (Claudia Jderu – n. red.) mă condamnă și pentru această spălare de bani. Această femeie a ținut să mă condamne pe fiecare acuzație a procurorilor. Dovadă mai mare de slugărnicie, de răspuns la comandă… că nu pot să cred că are ceva personal cu mine, nu pot să cred că mă urăște pe mine atât de tare încât să țină să mă condamne chiar și pe cele mai absurde acuzații care s-au adus în acest dosar.”

* „Femeia asta a dat o decizie absurdă! Nu știu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înțeleg cum va dormi această femeie liniștită la noapte.”

* „Asta e justiție? E absurd! Dăm 5 ani pentru omor și 8 ani pentru corupție.”

* „Am trimis-o pe fiica mea să se plimbe în parc, n-am vrut să fie de față la toată porcăria asta.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

TEROARE LA ONEȘTI. Un individ de 68 de ani a sechestrat și înjunghiat mortal doi meșteri mai tineri, care-i renovau apartamentul. Polițiștii au ratat operațiunea de salvare

15 COMENTARII

 1. DA: CORUPȚIA este (ȘI EA!) o… CRIMĂ!!!!!

  De fapt, de multe ori corupția poate fi… CHIAR MAI GRAVĂ decât o crimă-clasică: CORUPȚIA-UCIDE, victimile ei sunt, întotdeauna, MULTE și PE-TERMEN-LUNG, sunt oameni care MOR, efectiv, datorită urmărilor corupției!

  Așadar, „Lenuța” să… nu se mai mire-IPOCRIT: (NUMAI!!!!!) opt ani, PENTRU ESCROCHERIILE EI, MULTE-și-MARI (dar sperăm să… urrmeze ȘI ALTE CONDAMNĂRI-GRELE!), este chiar… PUȚIN (!!!), daaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

  Astfel de declarații o DEFINESC/CARACTERIZEAZĂ perfeeeeect: BOARFA… TOOOT BOARFĂ RĂMÂNE!!!!!!!!!!!!!!

  • N-o apăr pe EU, dar chiar începutul anchetei a fost clar comandă politică, băse și udrea trebuie executați, nu spun căe fecioară dar vina trebuie demonstrată, dar din păcate justiția română pentru unii mumă, iar pentru alții ciumă.

 2. Udrea are dreptate! Pentru infractiunile pentru care in mai toate tarile nu mai vezi lumina zilei: pedofilie,viol, trafic de persoane, trafic de droguri si crima, in Romania se da cu suspendare ori pedeapsa minima,asta in cazul in care justitia romana nu tergiverseaza sentintele pana se prescriu faptele, in timp ce pentru coruptia facuta de cei care nu mai sunt la putere ori cei care au criticat abuzurile facute de magistrati, justitia mereu sluga celor aflati vremelnic la putere inventeaza pedepse astronomice care nu exista in Codul Penal! Cu o rapiditate uluitoare , dosarul 10 August a fost inchis definitv de catre justitia lui Iohannis, catalin presoiu si PNL-USR+ care au numit sefii parchetelor inclusiv sefa DIICOT-ului care a inchis dosarul 10 August!Cu o rapiditate si mai uluitoare, justitia lui Iohannis PNL+USR+, i-a pedepsit exemplar pe asa-zisii agresori ai incompetentei jandarmerite care si-a pierdut pistolul in misiune! In timpul acesta, liberalii de la interne bisnitarul si complicele la accident grav de circulatie au ridicat in grad toti jandarmii gazari si batausi inclusiv pe cel mai feroce dintre ei, „fantoma alba”! Ce ma bucur cand #rezist o ia peste bot chiar de la magistratii si politicienii pentru care au iesit in strada si au fost gazati si batuti!

  • EXACT așa scrie și în „Sputnik.md”, măiii… „tudor”OV!

   TÂMPIȚI (sauuu… DISPERAȚI?!?) tre’ să mai fie și RUSNACII-TĂI, dacă vin acum cu „vrăjeala” asta IEFTINĂ, cum că ar fi vinovați tocmai… P.N.L.-iștii și U.S.R.-iștii (adică… cei gazați în 10 august 2018, în Piața-Victoriei din Capitala-României) pentru că nu sunt încă în pușcărie jandarmii-găzari care au fost incitați… inclusiv de vuvuzelele ÎMPUȚITULUI de Putin, cum ești și tu, de altfel!!!

   Ce TUPEU-PORCESC mai aveți și voi, SLUGILE-CRIMINALULUI-de la-Kremlin, să vorbiți despre REPRESIUNEA de-atunci, din București, când… ANGAJATORUL vostru, DEMENTUL de Putin, îi TERORIZEAZĂ, efectiv, pe toți opozanții, acolo, la voi, la „Mama-Rusia”!

   Oare ăia care te plătesc pe tine și pe ceilalți „trolls”-PUTINIȘTI ce GROHĂIE și pe-aici (asta dacă nu sunteți, cumvaaa…, una-și-aceeași-persoană, că se poartă la voi!) sunt atât de NĂTĂRĂI încât nu-și dau seama că fiecare comentariu anti P.N.L. și anti-U.S.R. pe care… vă AMBIȚIONAȚI-PROSTEȘTE (!) să-l postați AICI, de fapt nu face nimic altceva decât să ne facă pe toți cei care citim-și-iubim ZIARISTII.COM (PRACTIC: 100% — !!!! –… simpatizanți ai P.N.L. sau ai U.S.R.-P.L.U.S.!!!!) să… DETESTĂM și mai mult PUTINISMUL-CRIMINAL, care are în România, pe post de „coloană-a-cincea” în politică, câteva partide formate din TRĂDĂTORI-de-ȚARĂ, P.S.D., A.U.R., P. „Neamul-Românesc” și alte HAZNALE de teapa lor???!!!!!!!!!!!

   Sincer…, „mui-draguie” (vorba omului-VOSTRU, CRIMINALUL-dinozaur de Ion „Ilici” Iliescu!) „tudor”OV, credem că au început până și cei de la… Ambasada-RUSĂ (!) — unde aveți voi casieria-pentru-„trolls” — să se prindă că rublele-convertibile cheltuite cu prăpădenii ca voi mai mult… RĂU fac imaginii GUNOIULUI de Putin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Acum ascult un verdict al judecătorilor în cazul fetițelor ucise de o dementă, control judiciar și dovadă pentru permis, deci poate să conducă mașina și să mai omoare pe cineva halal justiție, toți judecători trebuie dați afară și verificate averile, iar cei care au averi nejustificate minim 50 ani pușcărie cu executare.

 4. Una dintre șmecheriile cele mai ORDINARE ale APĂRĂTORILOR-CORUPȚIEI-și-(implicit:-)CORUPȚILOR este exact asta, folosită și de Udrea: de ce sunt pedepsele lor mai mari (așa zic ei…, corupții!) decât pentru (ALTE!!!!) hoții și crime!

  Este o… DISTORSIUNE-LOGICĂ (un TRUC-LOGIC, destul de ieftin de altfel!), căci, de fapt: NU pedepsele pentru corupți sunt… „(prea-)mari”, CIII… PEDEPSELE PENTRU (ALTE!!!!) CRIME SUNT PREA-MICI!!!!!!!! DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA?!!!

 5. Asta cuuu… „BLESTEMU'” (Sic!) e tareeeeee…, ce maiii!

  Este ori din ciclul… „Cravata/FLACĂRA-MOV”-a-lu’-Băsescu (cea care l-a nenorocit, prin… „iradiere-paranormală” — Sic! –, pe Geoană-„Mihaela-dragostea-mea” la alegerile din 2009!), ori din cel cuuu… „degețelu’-la-năsuc” (în Parlament, la Poliție și în Instanță), nuuuuuuuuuuuuuuuu?!!!

  • Am văzut-o (și auzit-o), în această seară, la o televiziune-națională, peee… Lenuța-„Pisicuța” (ăăă…, traducere din engleza-de…-jargon, hmmm…, hmmm!!!!): proaspăt-BOTOXATĂ fiind, de-abia… putea să articuleze cuvintele, asta-i mai lipsea…, de parcă mai trebuia să ne mai indice prin ceva ce hram poartăăă…!!!!!

   Pe fond: NUMAI… „VRĂJEALĂ” IPOCRIT-AUTOVICTIMIZANTĂ!

   Dar…, remarcăm, încă o dată, că-i PROTEJEAZĂ (în continuare!), pe… Traian și Ioana Băsescu!!!
   (Totuși…, nu a mai dus… degețelu’-la-nas!)

 6. La multi ani!…va vine randul la toți hotii din pdl în frunte cu chipul!!…videanu,blaga,hava,falca,scripcaru,berceanu,olteanu,bica,fluturi,boc 12345, …si alții!!…cat au furat ăștia timp de zece ani nu furat otomanii timp de 400 de ani !!..A fost cea mai neagră pagina de istorie a româniei guvernarea lui băsescu,..!!..si acum suferim de nenorocirile facute in acea perioadă de banditul băsescu…cel.mao bine s-ar face un tribunal popular ca cel de la nurenberg să judece tot partidul fascist a lui băsescu!!!…condamnați cu toti la moarte!!!..

 7. daca era condamnata retroactiv cu legi care nu erau in vigoare la data comiteri faptei , Udrea ar fi trebuit sa se bucure si sa zica ca merge la Curtea Europene a Drepturilor Omului nu ca blestema judecatoare , ca este comanda politica PSD sa fie pedepsiti fosti PDL isti si PDL iste , sa cunoasca inkisoare in timp ce PSD istele se lafaie in viata de lux , etc .. Oricum a recunoscut ca sunt fapte pt care putea fi condamnata . PNL sa invete ca atunci cand vor conduce ROmania oamenii asteapta de la ei sa angaje profesionisti nu relatii , femei preocupate doar sa se puna bine cu sefu , sa se afiseze poshete , haine si parfumuri scumpe …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here