Ianukovici, fostul președinte pro-rus al Ucrainei, e gata să se întoarcă pe tancurile rusești, să preia puterea la Kiev

1
6014
Viktor Ianukovici așteaptă la Minsk, cu bagajele făcute, anunțul că armata lui Putin a cucerit Kievul

Viktor Ianukovici, fostul președinte pro-rus al Ucrainei răsturnat de la putere de revoluția portocalie din 2014, e în acest moment la Minsk, cu bagajele făcute, și așteaptă să fie reinstalat în fruntea țării, semnalează publicațiile ucrainene.

Pravda.com.ua scrie, citând surse din serviciile de informații ucrainene, că Ianukovici e pregătit de Kremlin, chiar în aceste momente, pentru o misiune cu totul specială. „Vor încerca să-l proclame președinte al Ucrainei acolo (la Minsk – n. red.)”, spun sursele.
Ianukovici face parte din planul mai amplu al campaniei de dezinformare pe care o pregătește Moscova, ținta fiind populația Ucrainei. Fostul președinte – o marionetă a lui Puțin încă de când era la putere la Kiev – ar urma să facă un „apel” la “poporul ucrainean”, să ceară încetarea rezistenței.

Ianukovici așteaptă de zile bune ca orașul Kiev să fie capturat de armata rusă ori ca președintele Zelenski să fie prins sau ucis. Apoi, planul ar fi ca el să se întoarcă în Palatul Prezidențial din capitala Ucrainei, sub protecția forțelor invadatoare, și să fie proclamat președintele „de drept” al țării.

Informația despre „garnitura de schimb” pregătită de Moscova era cunoscută deja de câteva zile, dar până acum s-a speculat doar asupra identității celor care urmau să fie pionii lui Putin. S-au pronunțat câteva nume, dar respectivii au dezmințit vehement.

Problemele Ucrainei au început, de fapt, acum exact 8 ani, când în urma Euromaidanului a fost demis președintele Ianukovici, omul Moscovei. Țara făcea astfel primul pas spre ieșirea de sub umbrela Rusiei. Imediat după schimbarea de la Kiev, Putin și-a trimis „omuleții verzi” – soldații îmbrăcați în echipament fără însemnele țării – să anexeze Crimeea și să proclame „indendența” zonei din bazinul minier Donbass.

În esență, mișcarea de acum n-ar fi decât repetarea scenariului pe care Rusia îl folosește încă din perioada comunismului. La fel s-a procedat, în perioada 1944-1947, și în Europa de Est, unde Guvernele legitime ale statelor europene cotropite de Armata Roșie au fost înlocuite cu garnituri de agenți ruși adesea instruiți chiar în Uniunea Sovietică. În această situație s-au aflat Polonia, România, Bulgaria, Ungaria și Ceholsovacia. Tot cu comuniști germani recrutați de Moscova a fost populat și Guvernul Republicii Democrate Germane – teritoriul german ocupat de armata rusă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Urmează noaptea ce mai grea. Armata lui Putin anunță că va face masacru la Kiev. Rușii le cer civililor să fugă, pentru că urmează „lovituri cu arme de înaltă precizie”

* Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

* „Convoiul morții”, întins pe 64 de kilometri, se apropie de Kiev. Crește panica în capitala Ucrainei

* Rușii au bombardat sălbatic Harkov-ul, al doilea oraș a Ucrainei. Zelenski: „Este o crimă militară! Terorism de stat!”

* Tot mai mulți oligarhi ruși îi cer lui Putin să oprească războiul! Presiunea celor 6: Deripaska, Fridman, Tinkov, Tinkovan, Iacobașvili, Râbakov

* Putin a trimis la Kiev 400 de mercenari din grupul Wagner, să-l ucidă pe președintele Zelenski

* Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Artistă a Poporului din Ucraina: „Ești fiul diavolului, un copil născut degeaba! Te voi arde în cenușă, ai grijă!”

* Și armata din Belarus a invadat Ucraina! Tiranul Lukașenko tocmai se jurase că n-o va face

Putin agită amenințarea nucleară! „Ordon punerea forțelor de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”

* Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

Germania ia două decizii crunte pentru Putin: trimite arme Ucrainei și aceptă decuplarea Rusiei de la sistemul SWIFT

Un întreg regiment al Gărzii Naționale Cecene, în frunte cu generalul Tușaev, a fost spulberat lângă Kiev! „Măcelarii lui Kadîrov”, luptând pentru ruși, au fost lichidați de trupele speciale ucrainene

5.000 de militari ruși s-au revoltat la Belgorod, refuzând să meargă la luptă în Ucraina!

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

* Germania și Uniunea Europeană, împinse pe calea înarmării de atacul declanșat de Putin asupra Ucrainei. „O schimbare uriașă. UE va deveni o super-putere politică globală”

* Ofițer american de origine rusă: „Până când cineva nu-i va rupe gâtul, Putin va continua. Sper că Ucraina i-l va rupe. Este un demon, un psihopat”

* OPINIE. Monstrul urii în sutană. Crime în numele religiei ortodoxe. Zorro a venit și în Ucraina, dar pentru a asasina oamenii săraci. Lukașenko distruge Belarus

* Moment greu pentru AUR, Șoșoacă, Ciutacu și Cristoiu: România închide Sputnik și Russia Today. UE face la fel: „Călcăm șarpele pe cap”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here