Rusia a pierdut deja echipament militar cât are toată armata Germaniei! Tacticile „inepte” ale generalilor ruși șochează experții: tancurile sunt băgate direct în ambuscade

1
14152
Analiza Departamentului de Cercetare și Dezvoltare al Armatei Austriece arată că tancurile făceau parte dintr-un grup de luptă mai mare. Coloana de tancuri era formată din BMP-1 rusești (vehicule de debarcare amfibie sovietice), tancuri T-72 din epoca sovietică, transportoare blindate de trupe BTR-82 și un TOS-1 Buratino - lansator termobaric. Toate companiile erau înghesuite într-un coridor îngust, ceea ce le-a făcut ținte ușoare pentru artileria ucraineană

Tacticile „inepte” ale comandamentelor armatei ruse nu încetează să șocheze și să deruteze experții militari occidentali, care se uită stupefiați la felul în care decurge invazia Ucrainei, scrie Daily Mail. Generalii continuă să-și înșire coloanele de tancuri pe drumurile principale, permițându-le ucrainenilor să întindă ambuscade în care se produc adevărate masacre. Analiștii spun că, în doar două săptămâni de la lansarea atacului (24 februarie), Rusia a pierdut deja atât de mult echipament încât ar putea fi echipată cu el întreaga armată a Germaniei!

Ultimul exemplu a venit chiar joi. O coloană de tancuri a intrat într-o ambuscadă. Forțele ucrainene au surprins șirul de blindate, care cuprindea circa 30 de tancuri și unitățile lor de sprijin, bombardându-le cu lovituri de artilerie. Coloana rusească, înșirată pe șosea fără forțe de acoperire și fără detașamente de recunoaștere, a fost țintă fixă pentru ploaia de rachete și bombe care pica peste ea. Între numeroasele victime ale acestui regiment de blindate s-a numărat și comandantul unității. Coloana a fost nevoită să se retragă.

Forțele blindate ruse arată „tactici foarte proaste”

Nu se știe, până acum, care sunt pierderile totale ale armatelor lui Putin după 15 zile de la lansarea atacului neprovocat asupra Ucrainei, dar confirmările vizuale le evaluează la circa 1.000 de echipamente grele.

Bătălia de joi, de la Brovari (localitate din drumul spre Kiev), în care o coloană de circa 30 de tancuri T-72 și alte vehicule din Regimentul 6 tancuri au fost surprinse și bombardate, a provocat uluială în statele majore ale armatelor occidentale și printre experții în domeniul militar. Aceștia s-au declarat „uimiți” că e posibil așa ceva.

Rob Lee, cercetător senior și expert militar la Foreign Policy Research Institute, a concluzionat că forțele blindate ruse au arătat „tactici foarte proaste”. Franz-Stefan Gady, analist la Institutul Internațional pentru Studii Strategice, consideră că această bătălie este un exemplu care „arată pericolul de a nu securiza terenul urban cu unități de infanterie adecvate plus mijloace de recunoaștere atunci când elementele principale ale unei forțe trec prin teren urban ideal pentru ambuscade”.

Pe contul său de Twitter, Gady a adăugat că rușii veneau „pe o rută evidentă și, totuși, au decis să se grupeze astfel, devenind mai vulnerabili la focul indirect”.

„Aceasta nu este armata rusă pe care am antrenat-o să lupte”

Un fost comandant al armatei britanice a declarat vineri, pentru Daily Telegraph, că pur și simplu nu recunoaște forțele rusești „Aceasta nu este armata rusă pe care am antrenat-o să lupte”.

O analiză a Departamentului de Cercetare și Dezvoltare al armatei austriece a concluzionat vineri că regimentul distrus joi făcea parte dintr-un grup tactic de luptă mai mare (BTG). Imagini filmate cu drona au arătat că mai multe companii din cadrul acestui grup tactic de luptă se aflau simultan sub bombardamentul artileriei grele ucrainene, care era ghidată de un vehicul aerian fără pilot (UAV).

Site-ul de monitorizare militară Oryx afirmă că peste 1.000 de vehicule rusești au fost distruse, avariate, abandonate sau capturate „cu certitudine” până acum. Potrivit cifrelor Oryx, până la 11 martie, Rusia a pierdut 1.034 de vehicule: 424 au fost distruse, 13 au fost avariate, 159 au fost abandonate de trupele rusești și 438 au fost capturate de forțele ucrainene. Există o diferență mare între cifrele care detaliază pierderile de vehicule rusești confirmate vizual publicate de Oryx și cele publicate de Ministerul Apărării din Ucraina, dar oricum ar fi, acestea prezintă o imagine sumbră pentru armata Rusiei.

Pierderile rușilor, în doar două săptămâni de lupte, „se ridică la aproximativ un Bundeswehr”

În orice caz, cei de la Oryx spun clar că numărul echipamentelor rusești distruse este cu siguranță semnificativ mai mare decât cel prezentat în cifrele lor, deoarece cei de la Oryx le-au contorizat strict pe cele cu „dovezi foto sau video”.

În mod evident, multe alte blindate, vehicule și avioane rusești au fost avariate, distruse sau capturate fără să existe dovezi video sau foto. „Prin urmare, cantitatea de echipamente distruse este semnificativ mai mare decât cea înregistrată aici.“

Tobias Schneider, cercetător la Global Public Policy Institute din Berlin, a declarat că singure pierderile rusești confirmate vizual de Oryx „se ridică acum la aproximativ un Bundeswehr“ -adică întreaga armată germană. Potrivit cifrelor publicate de Germania, această țară are în prezent 159 de tancuri operaționale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin ne amenință prin gura lui Lavrov: „Țările care livrează arme Ucrainei creează un pericol colosal, inclusiv pentru ele însele”

* AUDIO / VIDEO. Ofițer rus: „Regimentul 6 pierdut. Vârful convoiului a intrat în ambuscadă. Comandantul a fost lichidat”. Comunicațiile rușilor au fost interceptate de ucraineni

* Cum încearcă rușii să convingă liderii ucraineni să-și trădeze țara. Semnul trădării este „+”. Propunerea făcută de ruși primarului-erou din Irpin

* Un fake news rostogolit de Antena 3, parte a „războiului hibrid”, a provocat isterie națională la benzinării. Românii au făcut cozi uriașe să umple tomberoane, canistre și pungi de plastic, speriați că prețul va ajunge la 10-11 lei litrul

* VIDEO. „Vă puteți opri?! Băieții noștri distrug acolo hoarda fascistă!” Moderator TV putinist, atac violent la un colonel rus care spunea adevărul despre morții din Ucraina

* Rusia intră în incapacitate de plată la mijlocul lunii viitoare. Economia e în pragul colapsului, Banca Națională impune restricții drastice. Disperați, rușii încearcă să-și vândă petrolul cu discount de 20%

* Lavrov, robotul mincinos al lui Putin: „Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina!”

* Directorul CIA: Putin și-a bazat decizia de a ataca Ucraina pe 4 presupuneri, toate false. Invazia nu merge cum se aștepta, iar „acum e supărat și frustrat”

Planul în 6 puncte al lui Boris Johnson pentru a-l pune pe Putin cu botul pe labe. Posibil și punctul 7: embargo total pe gazele și petrolul din Rusia

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

* Marele campion olimpic sub steagul URSS, născut pe pământ rusesc, a plecat la război, să lupte pentru Ucraina!

* „Un păduche ucrainean, mai rău decât păduchii de la Moscova”. E recordmenul Ucrainei, dar lucrează pentru ruși și refuză să condamna invadarea țării sale de către aceștia

VIDEO. Jefuitorii caselor abandonate sunt legați de stâlpi, cu pantalonii în vine, și bătuți cu nuiele, în orașele ucrainene aflate sub asediul rușilor

VIDEO. Garda Națională Rusă, măcelărită la intrarea în Harkov. „Nimeni nu ne va impune dictatura sa!” / „Acest om a venit să «denazifice» Ucraina și acum zace sub zăpadă”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* Japonezii i-au prins descoperiți pe ruși și vor să-și recupereze Insulele Kurile, ocupate de sovietici în cel de-al Doilea Război Mondial!

* O antrenoare de la naționala Rusiei îl amenință cu bomba nucleară pe japonezul care conduce Federația Internațională de Gimnastică! „Trebuie să-i amintim lui Watanabe – Hiroshima și Nagasaki”

* Sondaj INSCOP: Putin trage în jos și partidul rusofil AUR – 3,5 procente pierdute într-o lună! PSD scade constant, PNL crește spectaculos, USR crește ușor

Proiect de lege: în „situație de criză”, toți bărbații între 18-60 de ani pot fi încorporați. Armata primește puteri sporite

1 COMENTARIU

 1. Testament
  Taras Şevcenko, 1814-1861

  Săpaţi-mi în ziua morţii mele
  Mormântul în iubita Ucraină,
  În stepa verde, necuprinsă,
  Care surâde în lumină.

  Voi sta de veghe-n ogorul de porumb,
  Ascultând prin anii care se petrec
  Cum susură la praguri apa,
  Valurile Niprului care tot trec şi trec.

  Când voi auzi cum, în năvala lor,
  Duc cu ele către marea albastră
  Sângele vrăjmaşilor Ucrainei,
  Voi părăsi definitiv ţarina noastră,

  Voi părăsi acest pământ şi voi zbura
  Spre-Naltul Tron Ceresc – unde eu
  Mă voi ruga… dar până în ziua libertăţii
  Nu voi crede-n bunul Dumnezeu.

  Îngropaţi-mă, ridicaţi-vă-n picioare
  Şi rupeţi lanţurile, priviţi spre astre.
  Botezaţi-vă libertatea câştigată
  Cu sângele duşmanului ţării voastre.

  Apoi în noua, glorioasa familie
  A celor liberi, în cuvinte puţine,
  Dar alinătoare şi liniştite,
  Pomeniţi-mă, rogu-vă, şi pe mine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here