Regele Cioabă s-a infectat cu Covid-19 la o judecată a staborului, în Pitești. S-a întors la Sibiu și a îmbolnăvit-o și pe „Regină”

0
2306
Regele Cioabă și "regina" sa, Sighișoara

Dorin Cioabă, autointitulatul „Rege al romilor”, a fost internat în Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, împreună cu soţia sa. Ambii sunt infectaţi cu Covid-19. Regele Cioabă a luat virusul în urmă cu două săptămâni, când s-a deplasat la Pitești pentru a conduce judecata unui stabor.

Staborul de la Pitești s-a încheiat cu succes, cei doi tineri însurăței s-au împăcat și au fost convinși să-și continuie viața împreună. Dar ședința staborului a devenit un factor de risc major: mulți oameni într-un spațiu limitat, aglomerație, înghesuială și multă agitație, cu „pledoarii” pe voce ridicată. Au țipat unii la alții până când Covidul s-a răspândit în stabor, ajungând și la Regele Cioabă.

„Sunt bine, dar la spital. Sunt eu cu Sighi (soția sa, Sighişoara – n.red.) aici, acum. (…) Eu am fost în contact cu aceştia de la stabor. Eu am fost la o judecată şi de acolo m-am dus în maşină, cu trei membri ai staborului, şi aceştia toţi trei au ajuns la spital. Acum îmi e teamă şi mie şi am zis să vin să îmi fac şi analize şi mi le repet. Eu am venit să îmi fac analize. Primul test a fost pozitiv, dar mâine fac al doilea test”, a declarat Dorin Cioabă, joi seara, pentru Agerpres.

Cioabă îi îndeamnă pe toţi romii care au simptomele bolii să meargă la spital, să nu ignore pericolul Covidului.

„Să meargă la spital în primul rând, că e foarte bine să vadă, are sau nu are, unde le dă medicamente de răceală şi le trece, că nu e altceva, ca să nu se agraveze, că dacă se agravează, pe urmă nu mai poate să-i salveze nimeni”, a spus Cioabă.

La începutul pandemiei de Covid-19, două rude ale lui Dorin Cioabă – un unchi şi o mătușă (soț și soție) – au decedat din cauza noului coronavirus. Ei aveau şi comorbidităţi, dar și Dorin Cioabă se încadrează în categoria de risc, fiind bolnav de diabet.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU-EVENIMENT. Andreea Esca, în lacrimi: „Am fost infectați eu, soțul meu și fiul nostru. Mi-am pierdut complet gustul și mirosul, nu mai simțeam usturoiul și parfumurile tari”

“Minți cu nerușinare! Ai luat bani să spui că ai fost bolnavă! Te închini la Bahomet! Te-a plătit OMS!”. Andreea Esca, linșată de postaci după interviul în care a povestit cum s-a îmbolnăvit de Covid

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here