Mașina unui primar PSD, arestat pentru corupție în 2017, a pătruns pe contrasens. Au murit și primarul, și șoferul autoutilitarei lovite

0
2578
Primarul Costel Mateiu și autoutilitara lovită de Opelul său

Doi bărbaţi, între care primarul comunei vrâncene Câmpuri, Costel Mateiu (51 de ani), au murit, iar alte 3 persoane au fost rănite în urma unui grav accident de circulaţie produs miercuri seară, pe DN2 D, între Focşani şi Boloteşti.

Din primele date furnizate de IPJ Vrancea, accidentul s-a produs pe şoseaua umedă.

Un autoturism Opel care se deplasa dinspre Focşani către Boloteşti, ajuns în curbă, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu o autoutilitară plină cu lemne. În Opel se afla și Costel Mateiu, primarul PSD al comunei Cîmpuri.

În urma impactului extrem de violent, maşina plină cu lemne s-a răsturnat în afara şoselei, iar autoturismul a fost distrus.

Bilanțul tragic al accidentului: au murit atât primarul Mateiu, aflat în mașina care a pătruns pe contrasens, cât și şoferul camionului. Alte două persoane au fost rănite grav, iar o a treia a suferit o rănire uşoară.

Unul dintre decedaţi este primarul comunei Cîmpuri, Costel Mateiu, care se afla în autoturismul Opel care a pătruns pe contrasens şi a lovit frontal autocamionul încărcat cu lemne.

Urmările accidentului din Vrancea

Arestat pentru abuz și fals

În 2017, Costel Mateiu a fost arestat preventiv și apoi plasat în arest la domiciliu, pentru abuz în serviciu și fals în declarații.

Fragment din actul de acuzare: „La data de 23.06.2017, o echipă mixtă formată din reprezentanţii poliţiei, gărzii forestiere şi ITM au efectuat un control în zona de exploatare a masei lemnoase aparţinând Ocolului Silvic Soveja, ocazie cu care inspectorii ITM Vrancea au identificat, în punctul «Cremeneţ Ciurba» din comuna Cîmpuri, un număr de 5 persoane care lucrau  fără forme legale la SC Nemiforest SRL, societate care are ca obiect de activitate principal exploatarea şi comercializarea materialului lemnos în formă brută. Din probatoriul administrat în cauză, a reieşit că, primarul comunei Cîmpuri, inculpatul Mateiu Costel, se comportă ca un administrator de fapt al societăţii comerciale S.C. Nemiforest S.R.L. Cîmpuri, al cărei administrator de drept este concubina sa, inculpata Filip Irina Elena, şi că acesta s-a prezentat, la data de 29.06.2017, la sediul ITM Vrancea, ocazie cu care a declarat în fals faptul că cele 5 persoane, descoperite la data controlului, ar fi lucrat fără forme legale la Primăria Cîmpuri şi nu la SC Nemiforest SRL, asumându-şi în totalitate, în numele primăriei, consecinţele nerespectării dispoziţiilor legale privind munca, ceea ce a avut ca şi consecinţă faptul că SC Nemiforest SRL, societate administrată de inculpata Filip Irina Elena, concubina inculpatului, nu a mai fost sancţionată contravenţional, răspunderea legală fiind transferată în sarcina UAT Cîmpuri, căreia i s-a aplicat o amendă de 40.000 lei. Acţionând în acest fel, inculpatul Mateiu Costel, în exercitarea atribuţiei de reprezentare a UAT Cîmpuri, în conformitate cu prev. de art. 62 din Legea 215/2001 privind  administraţia publică locală, şi-a îndeplinit în mod defectuos această atribuţie,  încălcând astfel prevederile art. 61 alin. 2 din acelaşi act normativ. (…) Faptele inculpatului Mateiu Costel au produs o vătămare drepturilor şi intereselor legitime ale Primăriei Cîmpuri, care are garantat prin lege dreptul de a nu fi trasă la răspundere contravenţională pentru o faptă pe care nu a săvârşit-o, şi, totodată, au produs un folos necuvenit pentru SC Nemiforest SRL, în cuantum de 40.000 lei,  echivalentul amenzii care a fost aplicată Primăriei Cîmpuri.”

Costel Mateiu, arestat în 2017

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU-EVENIMENT. Andreea Esca, în lacrimi: „Am fost infectați eu, soțul meu și fiul nostru. Mi-am pierdut complet gustul și mirosul, nu mai simțeam usturoiul și parfumurile tari”

“Minți cu nerușinare! Ai luat bani să spui că ai fost bolnavă! Te închini la Bahomet! Te-a plătit OMS!”. Andreea Esca, linșată de postaci după interviul în care a povestit cum s-a îmbolnăvit de Covid

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here