Ministrul Tătaru: “Am ajuns ciuma Europei instigând la nerespectarea regulilor!”. Grecii se plâng că românii le infectează Creta

4
9713

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, s-a arătat furibund miercuri, într-o declarație dată la Târgu Mureș, acuzându-i pe cei care instigă la nerespectarea măsurilor de precauție în pandemie că au transformat România în “ciuma Europei”.

Acuzațiile nu sunt lipsite de temei: numeroase state din UE ne-au impus restricții dure – unele ne-au interzis total accesul, din cauza exploziei numărului de infecții în România. Grecia ar face același lucru, dar o reține faptul că turiștii români cheltuiesc sute de milioane de euro pe sezon acolo în sezonul estival.

Nelu Tătaru a vorbit, la Târgu Mureș, despre creșterea exponențială, aproape explozivă, a numărului de infecții în România: ”Trăim un moment dificil. Cum am ajuns ciuma Europei? Am ajuns ciuma Europei nerespectând regulile și instigând la nerespectarea lor. M-aș gândi cum facem ca toți dintre noi să ne respectăm partea noastră de treabă. Poate la un moment dat vom ajunge la supraglomerarea ATI, dar și agenții economici și populația care au beneficiat de măsurile de relaxare ar trebui să respecte regulile”.

Românii, acuzați de presa elenă că sunt principala sursă de infecții cu coronavirus din Grecia

În acest timp, presa din Grecia arată cu degetul spre români pentru creșterea numărului de cazuri de coronavirus. Creta Post, citată de Rador, afirmă că românii sunt principalul pericol de infectare, dintre turiștii străini.

Localnicii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de faptul că nu sunt întrerupte cursele aeriene dintre România și aeroportul Heraklion. Dar, pe de altă parte, în conjunctura actuală, banii turiștilor români sunt indispensabili pentru industria turismului din Grecia, mai ales în conjunctura actuală.
Acesta este și motivul pentru care Guvernul de la Atena nu a tăiat complet legăturile cu Bulgaria și România până acum. În perioada ianuarie – septembrie 2019, românii au cheltuit în Grecia 453,4 milioane de euro.

Deși Grecia a închis 5 din cele 6 puncte de trecere de la granița terestră cu Bulgaria, iar românii care intră în această țară – inclusiv pe cale aeriană – sunt obligați să rezinte un test negativ la coronavirus făcut în ultimele 72 de ore, continuă să apară cazuri. Sâmbătă, o turistă din România a făcut o excursie din Creta în Santorini. Testată în port, ea a fost găsită pozitivă și dusă în carantină, într-un hotel. Duminică, un român a fost și el găsit pozitiv. Acesta a fost dus, împreună cu soția sa, într-un hotel special Covid, pentru carantină.

Cazul atipic al României: ne-a fost bine când alții erau în criză, suntem rău când ceilalți au ieșit la liman

Evoluția situației din România a fost atipică, opusă cu ce s-a întâmplat în restul Europei. Astă-primăvară, o reacție rapidă și promptă a autorităților, care au declarat stare de urgență două luni (15 martie – 15 mai), a evitat situații dramatice precum cele consemnate în Italia, Spania, Franța, Marea Britanie și Belgia.

Numărul real al infectărilor a fost, fără îndoială, mai mare decât cel oficial, din simplul motiv că, la început, nu s-au putut face îndeajuns de multe teste. Dar un indicator clar al situație a fost gradul de ocupare al secțiilor de terapie intensivă din spitale. Cu câteva excepții – spitalul din Suceava, de exemplu –, nu au existat situații de supraaglomerare, iar numărul pacienților în stare gravă a fost menținut, în cele mai dificile momente, în jurul cifrei de 200.

Campania legală a PSD: s-a demolat legislația care permitea statului să reacționeze în caz de epidemie, a fost asmuțită Renate Weber asupra doctorilor

Apoi a intrat în scenă PSD, partidul mobilizând și instituțiile pe care le controlează – Parlamentul, Curtea Constituțională, Avocatul Poporului. Luați inițial prin surprindere, social-democrații n-au putut bloca de la început măsurile luate de Guvern și de președintele țării. Dar s-au repliat și, treptat, au trecut la atac pe două planuri – instituțional și subversiv.
Pe cale legală, PSD a demolat sistematic, cu ajutorul CCR și al Avocatului Poporului, legislația existentă și care reglementa reacția statului în situații precum epidemia.

CCR a declarat neconstituționale legi vechi și de 15 ani – una, elaborată chiar de către actualul președinte al Curții Constituționale! Au fost anulate amenzile date în starea de urgență clanurilor interlope care au sfidat restricțiile. A fost declarată ilegală și măsura internării în spital a bolnavilor contagioși.

Renate Weber, Avocatul Poporului, a hărțuit doctorii, punându-i sub monitorizare pentru practicarea torturii, pe motiv că persoanele infectate și aflate sub tratament nu sunt lăsate să plece când vor din spitale.

Parlamentul a tergiversat o săptămână adoptarea noii legi a carantinei, perpetuând un vid legislativ devastator.

Campania subversivă a PSD: manipulare, provocări, o epidemie de fake-news menită să arunce în derizoriu adevărata epidemie

Pe cale neoficială, PSD s-a aliniat campaniei de dezinformare și manipulare a Rusiei, alimentând teoriile conspiraționiste și ideea că virusul nu există, iar pandemia este o invenție a Ocultei Mondiale, mână în mână cu Guvernul și Iohannis. Sunt 4 luni de când rețele de postaci ai PSD și ale propagandei ruse duc această campanie.

De la cel mai înalt nivel, social-democrații au dat tonul conspirațiilor. Președintele Ciolacu a refuzat să poarte mască în plenul Parlamentului, parlamentari PSD au făcut scandal în șaormerii și benzinării când au fost puși să respecte regulile, primărița Capitalei a pretins că s-au găsit doar 4 bolnavi de coronavirus în 4.600 de testări, baronul de Vaslui a strigat că virusul nu există etc.

Sub asemenea presiune, o parte a populației oricum predispusă la a crede orice conspirație a luat de bune bazaconiile și a sfidat regulile de protecție. O altă parte a populației, pur și simplu neinformată și nepăsătoare, și-a văzut de treburi ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Rezultatele s-au văzut începând cu mijlocul lunii iunie. Epidemia și-a luat avânt în România, iar acum se consemnează de aproape 10 ori mai multe cazuri, zilnic, decât în urmă cu o lună.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU-EVENIMENT. Andreea Esca, în lacrimi: „Am fost infectați eu, soțul meu și fiul nostru. Mi-am pierdut complet gustul și mirosul, nu mai simțeam usturoiul și parfumurile tari”

VIDEO. Caraghioșii din Piața Victoriei: „Suntem ultimi rezistenți în fața tiraniei!”. S-a scandat „Jos nazismul!”

4 COMENTARII

  1. Daca e sa ma iau dupa presa italiana ,engleza ,olandeza, greaca acum si cea bulgara,nou suntem cei ce i-au infectat,nu?😠😠Au uitat ca EI,ITALIENII ,SPANIOLII ,FRANCEZII ,ENGLEZII LUI BORIS ,NICI ACUM NU RESPECTA REGULILE DECAT AMENINTATI CU BATA,CA SA MA EXPRIM PLASTIC…Ieri au protestat la Londra sute de persoane,cu masti unii,ca la noi,pentru „libertatea de a nu purta masca”!?De la pancarte cu „No Mask”,pana la a striga aberatii de genul „masca este un device ce implanteaza cipuri”!?!😯😣😮😕Asa ca,sa nu uitam ca in timpul haosului din Italia,nu grecii ,bulgarii sau rusii au ajutat medicii italieni,ci medicii si asistentele noastre!!Prosti si spalati pe creier sunt peste tot,Barcelona a intrat iar in carantina de la prea multa relaxare,in Franta e la fel,asa ca,mai usor cu pianul pe scari..zici presa italiana,zici mafia!😬

  2. Tataru, fa un pas in spate, trage aer in piepr si nu mai debita prostii care apoi vor fi rostogolite in presa (inter)nationala. Tu si incompetentii de iohannis, orban, arafat si vela sunteti ciuma, nu Romania! Cu 2100 de decese, Romania are de 3 ori ori mai putine decese din cauza covid decat Olanda cu care ne comparam ca numar de locuitori si decat Suedia care are de 4 ori mai putini locuitori decat Romania, insa ambele tari fata de noi au o super infrastructura medicala!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here