Un prefect infectat cu Covid-19 e în stare gravă, la numai 46 de ani. Era asimptomatic, acum „îmi iau foc plămânii”

0
10995
Florin Homorean

Prefectul județului Olt, Florin-Constantin Homorean, este cazul atipic de infectat cu Covid-19: relativ tânăr (46 de ani), fără boli cronice, asimptomatic, virează brusc spre o pneumonie și ajunge în stare gravă la Terapie Intensivă.

Într-o intervenție telefonică în emisiunea „Adriana Nedelea LA FIX”, de pe Libertatea.ro, Florin Homorean a mărturisit că a ajuns în stare gravă după 9 zile de la confirmare. Deși la internare nu avea niciun simptom, acum simte că ”plămânii îi iau foc”.

Florin Homorean spune că s-a internat pe 12 iulie la Spitalul Județean de Urgență din Slatina, unde s-a aflat sub tratament timp de 9 zile. În primele 5 zile nu a avut simptomele infecției cu Covid-19, dar din 17 iulie a făcut febră și i-au apărut dureri în gât.

Marți, 21 iulie, la 9 zile de la internarea la Slatina, prefectul a fost adus la Spitalul Colentina din București.

”A fost foarte rău, am făcut un examen computer tomograf, care a evidențiat că sunt afectați plămânii. Decizia a fost să fiu transferat la București. Aseară am fost pus pe suport de oxigen și abia acum sunt într-o stare mai bună, dar respirația este în continuare dificilă”, a spus prefectul de Olt.

„Respir singur, dar cu dificultate. Am o pneumonie cauzată de acest virus. De câteva zile, simt plămânii că-mi iau foc”, a completat Florin Homorean.

Acesta a precizat că, din familia lui, doar el are coronavirus. Nici colegii din Prefectura Olt nu au fost confirmați cu coronavirus. Florin Homorean a primit confirmarea că are coronavirus după ce a participat la o acțiune pe 4 iulie.

”Am avut mai multe întâlniri cu colegi de la Poliție, Jandarmerie și celelalte forțe de ordine. Pe 4 iulie am avut o întâlnire de coordonare pentru activitățile din acea seară pe terase și alte activități de alimentație publică. Din grupul acela, mai mulți s-au confirmat ulterior ca fiind purtătorii virusului, asta a rezultat din ancheta epidemiologică a DSP Olt”, a explicat Homorean.

Anunțul de pe Facebook

Anunțul că prefectul de Olt este infectat cu Covid-19 a fost făcut pe Facebook, duminică, de către însuși Homorean.

„În urmă cu câteva minute am fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, fiind confirmat cu virusul SARS-CoV-2. În cursul zilei de ieri, pentru a nu exista vreo suspiciune cu privire la contactul meu cu persoane pozitive, am fost testat, cu rezultat pozitiv astăzi”, a scris Florin Homorean.

Tot la Slatina, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Olt (IPJ Olt) și adjunctul său au fost depistați pozitiv în urmă cu câteva zile. Ei participaseră la Prefectura Olt la o ședință cu mai mulți șefi de instituții. A fost declanșată o anchetă epidemiologică și mai multe persoane, contacți direcți, au fost testate.

La începutul lunii iunie, au fost confirmaţi pozitiv și mai mulţi poliţişti din cadrul secţiei rurale de la Coteana, de la posturile de poliţie din Ipoteşti şi Brebeni. Șeful de post de la Ipoteşti, care suferea și de alte boli, a murit.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU-EVENIMENT. Andreea Esca, în lacrimi: „Am fost infectați eu, soțul meu și fiul nostru. Mi-am pierdut complet gustul și mirosul, nu mai simțeam usturoiul și parfumurile tari”

“Minți cu nerușinare! Ai luat bani să spui că ai fost bolnavă! Te închini la Bahomet! Te-a plătit OMS!”. Andreea Esca, linșată de postaci după interviul în care a povestit cum s-a îmbolnăvit de Covid

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here