După 12 ani la rivala Șahtior Donețk, Mircea Lucescu va antrena Dinamo Kiev! În vârstă de 75 de ani, el va avea salariu de 3 milioane de euro pe an

0
722

Antrenorul român Mircea Lucescu va pregăti echipa de fotbal Dinamo Kiev în următorii 3 ani! Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al grupării ucrainene și a produs stupefacție. Mircea Lucescu împlinește pe 29 iulie vârsta de 75 de ani, ceea ce înseamnă că va antrena până la 78 de ani!

Salariul este, de asemenea, unul uriaș: 3 milioane de euro pe sezon. Interesant este că, între 2004 și 2016, Lucescu a antrenat marea rivală a echipei Dinamo Kiev, pe Șahtior Donețk, formație pe care a transformat-o în forța numărul 1 a Ucrainei la fotbal și într-un nume greu în Liga Campionilor.

Acum, în mod paradoxal, după ce a zdrobit dominația dinamoviștilor, instaurând-o pe cea a grupării patronate de Rinat Ahmetov, Lucescu a ajuns la Kiev, unde are misiunea de a înfrânge Șahtior!

Igor Surkis, patron Dinamo Kiev: „Te voi ajuta cu orice ai nevoie!”

Igor Surkis, președintele și patronul clubului Dinamo Kiev, s-a arătat încântat de aducerea legendarului antrenor pe banca echipei sale: „Vi-l prezint pe Mircea Lucescu, unul dintre cei mai buni antrenori! Sunt încrezător că, odată cu sosirea lui, vă avea loc o renaștere a tradiției lui Dinamo Kiev. Vom câștiga trofee și Mircea va avea mult succes. Baftă, te voi ajuta cu orice ai nevoie!”.

La rândul său, Lucescu senior a făcut o declarație optimistă: „Îmi era dor de Ucraina. Am vrut să revin aici, să am iar rezultate bune. Sunt foarte fericit că vin la un club de tradiție, cu jucători talentați. Cred că vor fi mulțumiți de munca mea și voi avea rezultate. Le mulțumesc președintelui și fanilor pentru încredere”.

În carieră, Lucescu a antrenat Corvinul (pe care a urcat-o din Divizia B în Cupa UEFA), naționala României (pe care a calificat-o la Euro 1984), Dinamo (cu care a câștigat titlul în 1990 și a jucat semifinalele Cupei Cupelor), Pisa, Brescia, Reggiana și Inter Milano în Italia, apoi Rapid (cu care a luat titlul în 1999), Galatasaray Istanbul (cu care a câștigat titlul în Turcia, în 2002, și Supercupa Europei, după 3-2 cu Real Madrid), Beșiktaș Istanbul (cu care a câștigat titlul în Turcia în 2003), Șahtior Donețk (cu care a câștigat Cupa UEFA în 2009 și titlul în Ucraina în 2005, 2006, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014), Zenit Sankt Petersburg și naționala Turciei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Un fost arbitru român de elită a murit la numai 49 de ani

FOTBAL. Perspectiva Euro 2020: după Islanda și Bulgaria/Ungaria, am înfrunta Olanda, Austria și Ucraina. La București!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here