sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăNewsÎn conducerea Metrorex “s-a lipit” și finul Gabrielei Firea, cu 6.000 de...

În conducerea Metrorex “s-a lipit” și finul Gabrielei Firea, cu 6.000 de euro pe lună. David Burghiu e un fost polițist

-

În Consiliul de Administrație al Metrorex – companie aflată acum în mijlocul unui război între Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, și sindicatul PSD-istului Ion Rădoi – poate fi găsit și unul dintre finii Gabrielei Firea. David Burghiu, fost polițist băgat de nașă în mai multe funcții de conducere la diverse companii de stat, a câștigat anul trecut circa 6.000 de euro pe lună bani publici.

La 35 de ani, Burghiu s-a dovedit persoană de neînlocuit în administrația PSD, atât la nivel central, cât și local. Finul actualei senatoare PSD era administrator RADET, director Termoenergetica, membru în Consiliului de Administrație al Metrorex, membru în Consiliul de Administrație al Companiei Municipale Parcuri și Grădini, membru în Comisia pentru aplicarea Legii 550/2002.

De la toate aceste instituții a câștigat, în 2020, suma de 347.714 lei (aproape 29.000 de lei pe lună, echivalentul a circa 6.000 de euro).

Veniturile lui David Burghiu, tânărul bugetar care a câștigat 6.000 de euro pe lună de la diverse instituții publice. FOTO: Newsweek

Soția, Anna-Maria Burghiu, este și ea băgată tot la stat: a câștigat circa 1.850 de euro pe lună la Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

- Advertisement -

Informația poate avea semnificația sa într-un moment în care ministrul Transporturilor este atacat violent de liderii sindicatului de la Metrou după ce le-a dezvăluit afacerile cu spații comerciale și veniturile exorbitante.

În acest război a intrat, surprinzător, și conducerea companiei Metrorex, care s-a situat de partea sindicalistului PSD, după cum observă jurnaliștii de la publicația Buletin de București. Directorii Metrorex au emis luni un comunicat în care-l acuză dur pe ministru că la ședințe nu s-a arătat interesat de problemele companiei și că, în schimb, “asistăm la livrarea pe piață a unor subiecte menite să incite și să stârnească nemulțumiri”.

Ion Rădoi, fost deputat PSD, acum liderul Unirea – Sindicatul Liber din Metrou (USLM), este considerat cel mai puternic sindicalist din România. Afacerile și influența sa sunt colosale, niciun ministru al Transporturilor neîndrăznind, până acum, să intre pe “feuda” sa.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -