„Este Rareș Bogdan «șarpele» pe care l-ați crescut în partid?” Orban: „Nu l-am crescut eu, că era crescut!”

6
1317
Ludovic Orban - Rareș Bogdan

Crește ostilitatea dintre președintele PNL, Ludovic Orban (57 de ani), și prim-vicepreședintele Rareș Bogdan (46 de ani). Schimburile de replici sunt tot mai tăioase.

Marți seară, în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D, Ludovic Orban a fost întrebat dacă Rareș Bogdan „este «șarpele» pe care l-ați crescut în partid”. Orban a răspuns: „Nu l-am crescut eu, că era crescut”.

Președintele PNL a completat: „Nu este normal să-ți ataci un coleg de partid care s-a purtat frumos cu tine, care te-a susținut în dauna altor colegi care poate meritau mai mult”.

Rareș Bogdan a luat în glumă afirmația șefului său de partid: „M-a numit șarpe, probabil, datorită înțelepciunii, citește «Legendele Olimpului». Știți că șarpele, în medicină, e un simbol al vindecării, este o ființă înțeleaptă, cu viziune”.

În urmă cu două luni, Rareș Bogdan a surprins printr-un atac violent la adresa lui Ludovic Orban: „I s-a umflat capul la Palatul Victoria! Cu excepția lui Boc, toți premierii s-au stricat la cap, au ieșit trăncăniți la cap”.

Dialog Denise Rifai – Ludovic Orban la Kanal D

Reporter: Este Rareș Bogdan „șarpele” pe care l-ați crescut în partid?

Ludovic Orban: Nu l-am crescut eu, că era crescut! I-am propus lui Rareș Bogdan să candideze, de pe prima poziție, la alegerile pentru Parlamentul European. La momentul respectiv, pe baza analizelor pe care le-am făcut, în afara mea, ca posibil cap de listă la europarlamentare, era greu să găsim în liderii din interiorul partidului care să aibă notorietate, suficientă încredere, intenție de vot, astfel încât să poată să „tragă” lista. Și am făcut foarte multe cercetări sociologice, evaluări, pentru a identifica un cap de listă, și Rareș Bogdan a corespuns, a fost foarte apropiat de ceea ce ne-am dorit. Decizia ca Rareș Bogdan să fie candidat pe prima poziție, pe lista PNL, a fost o decizie corectă. Am câștigat alegerile pentru Parlamentul European. De asemenea, am fost alături de președintele României, care a obținut un scor zdrobitor la referendumul pentru Justiție. Ulterior, l-am sprijinit pe Rareș Bogdan pentru poziția de prim-vicepreședinte. I-am și spus – o promovare la excepțional. Faptul că are niște opinii este dreptul lui, faptul că exprimă public astfel de puncte de vedere critice nu este corect din punct de vedere democratic, din punct de vedere statutar. Și nu este normal să-ți ataci un coleg de partid care s-a purtat frumos cu tine, care te-a susținut în dauna altora colegi care poate meritau mai mult.

Reporter: Vă simțiți jignit?

Orban: Nedreptățit, aș spune. Chiar am fost foarte neplăcut surprins, nu mă așteptam, dar viața merge înainte. Eu păstrez în continuare o relație foarte deschisă. De multe ori, cei care mă sprijină mă întreabă de ce sunt așa de diplomat, de ce sunt așa de iertător, de ce sunt… Pentru că întotdeauna caut în om partea bună, și eu cred că trebuie să existe… Eu sunt opusul unui lider autoritar, eu sunt un om care întotdeauana se consultă, care se supune dezbaterii, care ține inclusiv aparențele democratice…

Reporter: Am înțeles, sunteți un politician!

Orban: Nu sunt politician. Nu cred că un singur om poate să dețină adevarul absolut. Cu cât te consulți cu mai mulți oameni, care au experiența lor, expertiza lor, capacitatea lor de analiză, cu atât decizia poate fi mai bună.

Ce spune „șarpele” Rareș Bogdan

Rareș Bogdan a avut două intervenții TV care au încadrat afirmația tăioasă a lui Ludovic Orban. Mai întâi a vorbit la Prima TV despre posibilitatea de a-și contracandida președintele la Congresul PNL din acest an. Apoi, la Antena 3, a comentat prudent expresia cu „șarpele” a lui Orban.

Duminică, în emisiunea „Insider Politic” de la Prima TV, Rareş Bogdan a declarat că nu s-a decis încă dacă va candida la preşedinţia partidului la Congresul viitor. Totodată, el a precizat că nu exclude varianta ca Ludovic Orban să rămână în continuare preşedinte ”dacă înţelege să construiască o echipă în care şi ceilalţi au ceva de spus”. Rareș Bogdan a vorbit și despre posibile candidaturi ale lui Florin Cîţu, ale „cuiva din Ardeal” – poate Emil Boc… „Şi Ilie Bolojan e un om de acţiune, un om bun”, a mai transmis prim-vicepreşedintele PNL.

Miercuri, la Antena 3, Rareș Bogdan a spus: „M-a numit șarpe, probabil, datorită înțelepciunii, citește «Legendele Olimpului». Știți că șarpele, în medicină, e un simbol al vindecării, este o ființă înțeleaptă, cu viziune. Cum aș putea să mușc vreodată pe cineva, mai ales un coleg de partid?! Cred că nu ajută pe nimeni polemica. Dacă vom avea ceva de discutat, vom discuta în spațiu închis, la un ceai. Eu îi spun lui Ludovic multă, multă sănătate. Eu cred că reacțiile mele – poate uneori critice – nu au făcut parte din categoria mușcăturilor veninoase. Alea erau specifice practicilor medievale”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

6 COMENTARII

 1. Acest Rareș Bogdan a fost… UMFLAT-cu-POMPA (!), de către PUTERNICA „aripă-ARDELEANĂ” din P.N.L.!!!!!

  Acum…, devine doar o FEMEIE-GONFLABILĂ… ÎNȚEPATĂ (Sic!)!!!!!!

 2. Domn’ Orban, daca nu era Rares Bogdan nu erati azi in pozitia pe care o aveti azi, nici d-voastra nici paridul d-voastra, Rares singur, v-a tras pe toti in sus la alegeri!!! Asta da multam, nea Sica Mandolina!!!!!!!

  • La „europarlamentare”: DA!

   Apoi, în câteva luni numai…, Rareș Bogdan a devenit (inclusiv la alegerile „legislative” din 6 decembrie-trecut!)… „O PIATRĂ DE MOARĂ” (!) pentru P.N.L., mai ales prin declarațiile și atitudinile cel puțin AIURITOARE!

 3. Asa, spalati-va rufele murdare in public, ati ramas fara obiect de activitate dupa ce ati promis atatea si nu ati facut mai nimic. In rastimpul asta dati apa la moara analfabetilor penali de la PSD si mahalagiilor de la AUR, care din pacate au mare priza la cei vulnerabile la stiri false si pentru care „caterinca” e un mod de viata.

  Orban, ai fost demis democratic prin motiune de cenzura, ai demnitatea si da-te la o parte de la conducerea PNL, asta ar fi fost urmarea logica si de bun simt intr-o tara cu democratie consolidata. Pana una-alta, scandalurile de la Apele Romane, in privinta carora PNL nu a luat nici o masura, si contrele de la varful PNL Orban – Catu, si de la varful coalitiei, nu fac decat sa distruga putina credibilitate pe care o are coaliita in acest moment. Lasati orgoliile personale la o parte si puneti osul la treaba pentru Romania, de asta tot votez partidele de dreapta de la primele alegeri libere din 1990 incoace, si dupa 30+ de ani merg din dezamagire in dezamagire in privina asta.

 4. Atat L Orban cat si R Bogdan au dezamagit alegatorii. Goana lor este doar oentru a-si satisface orgoliile natange si desigur buzunarele. Nu se prea deosebesc de psd-isti. Pacat, sa le fie rusine pentru circul ce-l fac in contradictie cu promisiunile facute romanilor !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here