Efectul criminal al „fenomenului Flavia Groșan”: pacienți grav bolnavi refuză oxigenul la Terapie Intensivă, ca să nu-i „omoare”!

4
5719
Dr. Hadrian Borcea

Mediatizarea iresponsabilă a cazului Flavia Groșan, doctorița șarlatană din Oradea prezentată de RTV, Antena 3, National.ro etc. drept o „minune” a luptei anti-Covid, are efecte înfiorătoare în spitalele de stat, mai ales în saloanele cu bolnavi în formă medie sau gravă și în secțiile de Terapie Intensivă, unde pacienții au nevoie de oxigen.

Publicația Bihoreanul.ro prezintă o situație scandaloasă, provocată de „doctorița-minune” Flavia Groșan (proprietara unui cabinet privat) și de susținătorii acesteia, cu senatoarea Diana Șoșoacă în cap de listă.

Şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, dezvăluie că după mediatizarea cazului doctoriţei Flavia Groşan, personalul de la Urgenţe are mari dificultăţi să convingă pacienţii de necesitatea administrării oxigenului, chiar dacă aceştia abia respiră.

Flavia Groșan, mare fan Șoșoacă, declarase că pacienții sunt omorâţi în spitale inclusiv prin oxigenoterapie, care ar provoca edeme cerebrale.

O dezvăluire similară celei a dr. Hadrian Borcea a făcut, cu câteva zile în urmă, şi preşedinta Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş.

„Ne-a implorat să nu-i dăm oxigen”

Hadrian Borcea, medicul-şef al UPU-SMURD din cadrul Spitalului Judeţean din Oradea, a confirmat luni, pentru Bihoreanul, spusele doctoriţei Pantiş. El a precizat că pacienţii au început să refuze oxigenoterapia încă de joia trecută, la o zi după afirmaţiile făcute de doctoriţa Flavia Groşan.

Dr. Hadrian Borcea: „Doamna doctor Pantiş o fi aflat abia acum, dar asta se întâmplă de joia trecută. Vă dau un exemplu concret de azi-dimineaţă. Un pacient de circa 40 de ani, care era într-o stare atât de gravă, încât ulterior a ajuns la ATI, intubat, şi a fost pus şi pe circulaţie extracorporală. Deşi abia putea respira, s-a dat jos de pe targă, implorându-ne să nu-i dăm oxigen”.

Dr. Hadrian Borcea

„O psihoză”

Întrebat cum a fost rezolvat cazul, dr. Borcea a spus că pacientul a fost lăsat să-şi dea seama singur că nu putea respira fără oxigen. „Colegele mele, văzând că refuză oxigenul, l-au lăsat în pace. Au zis: «OK, nu vreţi? Bine, staţi 5 minute liniştit!». După 5 minute, neputând respira, omul şi-a pus singur masca de oxigen”.

Şeful UPU-SMURD a caracterizat situaţia generată de „fenomenul Groşan” ca fiind „tristă, pur şi simplu tristă”, pentru că „oameni în stare gravă, fără cunoştinţe medicale, sunt învăţaţi să refuze ajutorul medical, fiind convinşi că acesta le face rău”.

Dr Hadrian Borcea a afirmat că şi în urmă cu două săptămâni, după ce medicii din Spitalul Judeţean Sibiu au fost acuzaţi că ţin legaţi pacienţii nemotivat şi aceştia mor contenţionaţi, au existat şi la UPU-SMURD Bihor asemenea reacţii: „Am avut pacienţi care au refuzat şi simpla aplicare a unui leucoplast pe branulă, spunând că se simt legaţi”.

„Este o psihoză pe care nu mi-o imaginam, dar care face extrem de mult rău, în primul rând pacienţilor, pentru că ei suferă, nu cei care le transmit să refuze asistenţa medicală sau, mai rău, să considere că aceasta le este vătămătoare”, a spus dr. Hadrian Borcea.

Dr. Flavia Groșan

„Răul a fost făcut”

Luni,  la finalul conferinţei de presă în care a anunţat că doctoriţa Flavia Groşan nu a fost sancţionată deși a încălcat două articole din Codul deontologic, șefa Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş, a declarat: „Au fost azi-dimineaţă pacienţi Covid care aveau nevoie de oxigenoterapie cu flux mare, au avut mari probleme colegii din UPU ca să-i lămurească să accepte oxigenoterapia. Şi alţi colegi din ţară au început să aibă mari probleme. Răul a fost făcut”.

Dr. Pantiș s-a referit la afirmaţiile dr. Groșan despre „caracterul dăunător” al administrării oxigenului şi Heparinei la bolnavii Covid.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. Doar ieri ce-aaa… „ALBIT-O” (!) pe ȘARLATANCĂ, GLUMA aia deee… „Colegiu-al-Medicilor” (Sic!)!

    Așadar: LIBER la… UCIS (!!!) oameni-IDIOȚI, care „pun-botu'” la sfaturile DEMENTEI de la Oradea!

    Justiție-ADEVĂRATĂ n-avem…, așadar: SĂ CRAPE, dă-i naibii, dacă-s TÂMPIȚI, abia mai scăpăm de IMBECILI!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here