Putin nu renunță la cucerirea Kievului. A trimis mai multe echipamente militare în regiunea Kursk decât avea la începutul invaziei în Ucraina

1
2148
Trupele ruse sunt masate la Kursk, de unde pot fi atacate Sumî și Harkov, pe direcția Kiev

Deși armata ucraineană i-a îndepărtat pe cotropitori la mare distanță de capitala Kiev, aceștia s-au regrupat deja în regiunea Kursk, situată în sud-vestul Rusiei, nu departe de granița cu Ucraina. Kremlinul a adunat în acea zonă mai multe echipamente militare decât a avut în momentul declanșării invaziei, pe 24 februarie.

Afirmația îngrijorătoare îi aparține purtătorului de cuvânt al comunității internaționale de informații InformNapalm, Mihail Makaruk, fiind făcută la postul de televiziune Canal 24 și preluată de site-ul Obozrevatel.com.

Mihail Makaruk: „În regiunea Kursk a Federației Ruse, la granița cu regiunea Sumî a Ucrainei, există acum mai mult echipament militar al agresorului decât era în ziua invaziei la scară largă – 24 februarie. Rusia continuă să-și regrupeze trupele”.

Partea bună, dacă o putem numi așa, este că echipamentele masate de ruși lângă frontiera cu Ucraina sunt învechite. Ar putea fi astfel spulberate cu eficiență la fel de mare ca până acum de luptătorii ucraineni.

Rămâne de văzut dacă se va repeta scenariul din prima fază a războiului: Rusia să se deplaseze cu forțe proaspete spre Kiev de la peste 350 de kilometri, iar Ucraina să se apere și să încerce să-i scoată din luptă pe „putiniști” cu armele defensive primite din SUA, statele UE, Marea Britanie și Turcia.

Pentru a continuat bătălia pe scară largă cu Ucraina, dictatorul criminal Vladimir Putin și-a transferat și trupele din Flota Pacificului, precum și pe cele din Districtul Militar de Vest. Anterior, partea specificată a marinei ruse era staționată în regiunea Asia-Pacific.

În urma comunicatului emis la 29 martie, armata ucraineană anunță că Rusia a pierdut până în prezent cel puțin 17.000 de militari, aproape 600 de tancuri și un total de 250 de avioane și elicoptere.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Durii lui Putin” i-au otrăvit pe negociatorii ucraineni și pe Abramovici! „Nu exista intenţia de a ucide, a fost doar un avertisment”

VIDEO. Discursul istoric al lui Joe Biden în Polonia. „Ucraina nu va fi niciodată a Rusiei, nu vă temeți!” / „Voi, poporul rus, nu sunteți dușmanul nostru!”

„Unitatea de elită a armatei lui Putin a fost îngropată și practic a încetat să mai existe”. Armata 1-a de tancuri fusese înființată de Stalin în 1943

„Șoigu e în stare critică din cauza otrăvirii ordonate de Putin!” Ministru interimar la Apărare a fost numit un general de 73 de ani, veteran al războiului din Afganistan

VIDEO. „Măcelarii” ceceni din Mariupol sunt conduși de ucigașul lui Boris Nemțov, opozantul rus asasinat în 2015 la comanda lui Putin

Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

Anunț oficial al NATO: Rusia a pierdut 40.000 de oameni în Ucraina – morți, răniți, prizonieri și dispăruți în luptă (21% din totalul efectivelor)

VIDEO. Un batalion din Belarus a „dezertat” de la Lukașenko și luptă alături de ucraineni, împotriva invadatorilor ruși

AUDIO. Generalul rus care ucide civili în Mariupol: „De ce nu e mutilat încă? De ce n-are urechea tăiată? De ce nu șchioapătă acest bastard?” / „Să fie găsit la reanimare și să i se împingă o sticlă spartă de bere! Puneți totul pe seama boschetarilor!”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Germania va apăra și România cu scutul antirachetă pe care-l va cumpăra din Israel. Protejate vor fi și Polonia, şi ţările baltice

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

Codruța Kovesi, activitate intensă la Parchetul European. Peste 500 de anchete, cu daune de 5,4 miliarde de euro. Câte dosare sunt din România

Șoc în fotbal: Italia, campioana Europei, eliminată acasă de Macedonia de Nord! Al doilea Mondial consecutiv fără cvadrupla campioană a lumii

1 COMENTARIU

  1. S-a dovedit ca blindatele sunt popice intr-o tara in care orasele sunt rasfirate si terenul este plan. Ai o armata de manuitori de drone faci rapid praf 30 de bucati la un raid. Razboiul conventional nu mai merge. Degeaba aduni carne de tun cu sutele de mii ca ii scoti rapid din joc. Ce s-a facut acum este fara precedent, atat militar, cat si economic impotriva unei tari ca Rusia. Respect pentru UK si SUA care si-au respectat cuvantul dat prin acordul din 1994 venind in ajutorul agresorului sovietic. Ucraina daca ne uitam pe harta in aeroporturile militare are si 50 de avioane Suhoi de lupta si bombardament. Putin a subestimat capacitatea militara a Ucrainei. Daca orasele erau evacuate la timp de cetatenii civile, se putea duce o lupta de guerrila iar razboiul era in defavoarea rusilor la acest capitol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here