Un azer din batalionul „Azov” îl avertizează pe cecenul Kadîrov că va sfârși ca tatăl său: „Ahmat nu este la putere, Ahmat este într-un sicriu! Slavă Ucrainei!”

0
18115
Ahmat Abdulhamidovici Kadîrov și fiul său, Ramzan Ahmatovici Kadîrov

Marele măscărici din tabăra invadatorilor ruși este Ramzan Kadîrov (45 de ani). Autoproclamatul președinte al Republicii Cecenia (parte a Federației Ruse) știe doar să stea acasă, departe de bătăliile sângeroase de pe front, și să le dea directive luptătorilor săi. Încearcă să-i „îmbărbăteze”, spunându-le să captureze Kievul. Face filmulețe cu tentă propagandistică, de regulă caraghioase, atrăgându-și porecla peiorativă „luptătorul TikTok”.

În realitate, mulți dintre „măcelarii lui Kadîrov” au fost lichidați, iar trupurile lor – arse de militarii ruși. Alți „kadîroviți” au fugit înapoi în Cecenia, îngroziți și umiliți de apărătorii ucraineni. Cei care au rămas în statul vecin sunt sfătuiți să-și ducă planul până la capăt.

„Batalionul TikTok”, așa cum e mai nou poreclită unitatea cecenă (fiindcă luptătorii săi sunt mai pricepuți să posteze fotografii și clipuri video pe rețelele de socializare decât să poarte războiul), se află dislocat în Mariupol, acolo unde e oricum „protejat” de armata lui Putin.

„Trebuie să mergem la Kiev și să-l luăm. Dacă am fi lăsați lângă Kiev, atunci sunt mai mult decât sigur că ne-am duce la Kiev și am pune lucrurile în ordine”

Profitând de acest lucru, „kadîroviții” vociferează amenințător ca niște „măcelari” ce sunt, descărcându-și mitralierele spre cer. Iar când sunt atacați de ucraineni, se ascund pe unde pot, înspăimântați.

Șeful acestora, Ramzan Kadîrov, cade în derizoriu când le supraestimează capacitatea de luptă. Nedorind să-și recunoască înfrângerea rușinoasă (comandantul trupelor sale, generalul Mogamed Tușaev, a fost ucis chiar în primele zile ale invaziei), marioneta lui Putin pune rezistența ucrainenilor pe seama unui număr mic de militari ceceni trimiși la război.

Conform publicației „Cecenia Astăzi”, preluată de site-ul rusesc Gazeta.ru, Kadîrov a spus: „Declar că este necesar să se finalizeze ceea ce s-a început, nu să se oprească. Trebuie să mergem la Kiev și să-l luăm. Dacă am fi lăsați lângă Kiev, atunci sunt mai mult decât sigur că ne-am duce la Kiev și am pune lucrurile în ordine. Numărul luptătorilor ceceni din Ucraina a fost mic, dar a crescut și continuă să crească”.

„Curajul tău este doar în cuvinte, la fel și onoarea ta”

Un luptător voluntar din Azerbaidjan, care s-a alăturat batalionului „Azov” în lupta împotriva cotropitorilor ruși, îl desființează pe cecenul Ramzan Kadîrov, într-un filmuleț de mai puțin de un minut, publicat de site-ul Censor.net.

Azerul îl avertizează pe Kadîrov că, dacă nu-și va retrage oamenii din Ucraina, va avea soarta tatălui său.

„Ahmat nu este putere, Ahmat este într-un sicriu! Ești sluga lui Putin. N-ai făcut decât să-i trimiți pe «kadîroviți» la moarte. Curajul tău este doar în cuvinte, la fel și onoarea ta. Slavă Ucrainei!”, a spus lupătorul azer.

Acesta se referă la Ahmat Kadîrov (1951-2004), șef al Republicii Cecene Icikeria în timpul și după Primul Război Cecen. La începutul celui de-al Doilea Război Cecen a trecut de partea rușilor. Pentru că a susținut Guvernul de la Moscova, el a fost numit președinte al Republicii Cecene pe 5 octombrie 2003.

După niciun an, la 9 mai 2004, Ahmat Kadîrov și-a pierdut viața în urma unui atentat cu bombă, organizat de naționaliștii ceceni (islamiști) la Groznîi, în timpul unei parade ce marca 59 de ani de la victoria sovietică din cel de-al Doilea Război Mondial. Fiul său, Ramzan, i-a preluat „tronul” în martie 2007.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Durii lui Putin” i-au otrăvit pe negociatorii ucraineni și pe Abramovici! „Nu exista intenţia de a ucide, a fost doar un avertisment”

VIDEO. Discursul istoric al lui Joe Biden în Polonia. „Ucraina nu va fi niciodată a Rusiei, nu vă temeți!” / „Voi, poporul rus, nu sunteți dușmanul nostru!”

„Unitatea de elită a armatei lui Putin a fost îngropată și practic a încetat să mai existe”. Armata 1-a de tancuri fusese înființată de Stalin în 1943

„Șoigu e în stare critică din cauza otrăvirii ordonate de Putin!” Ministru interimar la Apărare a fost numit un general de 73 de ani, veteran al războiului din Afganistan

VIDEO. „Măcelarii” ceceni din Mariupol sunt conduși de ucigașul lui Boris Nemțov, opozantul rus asasinat în 2015 la comanda lui Putin

Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

VIDEO. Un batalion din Belarus a „dezertat” de la Lukașenko și luptă alături de ucraineni, împotriva invadatorilor ruși

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Germania va apăra și România cu scutul antirachetă pe care-l va cumpăra din Israel. Protejate vor fi și Polonia, şi ţările baltice

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

Codruța Kovesi, activitate intensă la Parchetul European. Peste 500 de anchete, cu daune de 5,4 miliarde de euro. Câte dosare sunt din România

Șoc în fotbal: Italia, campioana Europei, eliminată acasă de Macedonia de Nord! Al doilea Mondial consecutiv fără cvadrupla campioană a lumii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here