PSD, la groapa de gunoi! Ciolacu și Stănescu schimbă numele partidului și renunță la cei 3 trandafiri

2
6599
Liviu Dragnea, Ion Iliescu, Adrian Nastase, PSD
Marcel Ciolacu propune renunțarea la numele PSD, încercând să salveze formațiunea de fantomele lui Dragnea, Iliescu și Năstase

După debarcarea Vioricăi Dăncilă există posibilitatea unor schimbări majore PSD. Gruparea Ciolacu, odată ajunsă la putere, ar dori să schimbe numele partidului și să renunțe la trandafiri ca simbol al formațiunii.

Informația anunțată pentru prima dată de G4Media.ro  ar putea reprezenta dispariția PSD de pe scena politică și înlocuirea sa cu un partid nou.

Dezastrul înregistrat la alegerile generale și cele prezedințiale stau la baza acestei decizii. În societate s-a format un curent puternic anti PSD care, efectiv, a creat degringoladă în formațiunea social-democrată.

Asocierea cu Liviu Dragnea, aflat la închisoare, dar și cu Adrian Năstase, un alt lider al formațiunii care a făcut închisoare pentru corupție, dar și asocierea cu Ion Iliescu, pus sub acuzare de procurori în cazul mineriadelor și a Dosarului Revoluției, crează mari probleme pentru PSD.

Dar și o schimbare a numelui vine cu riscurile ei. În primul rând, îngreunează relația formațiunii cu electoratul care se trezește în față cu un partid nou, dar în al doilea rând, doar o schimbare de nume nu înseamnă și o reformă a partidului.

PSD, formațiunea moștenitoare a Partidului Comunist Român, și-a mai schimbat de două ori numele. În anul 1993 din Frontul Democrației Sociale din România (FDSN) devine PDSR. În anul 2001, aflat la putere după câștigarea alegerilor din 2000, Partidul Democrat Social din România (PDSR) devine Partidul Social Democrat (PSD).

Această formațiune a fost întotdeauna, în ultimii 30 de ani, o stavilă în calea modernizării societății românești. PSD e un partid al paradoxurilor, se declaraă de stânga, dar e plin de milionari; e susținut și votat de clasa cu cele mai mici venituri, având cei mai mulți politicieni corupți. 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Procurorii demontează fake news-ul „Dăncilă la DNA”, lansat pe filiera PSD-istă Buble-Ciutacu: „Informații FALSE!”

* DOCUMENT. Raportul integral „10 august”, secretizat de Guvernul Dăncilă și desecretizat de Guvernul Orban

* A murit unul dintre marii profitori ai Revoluției. Avea indemnizație de revoluționar și pensie specială de parlamentar

* Olguța Vasilescu îl prezintă din nou pe Klaus Iohannis ca fiind nazist. Ea se teme că PSD-iștii vor fi băgați în „lagăre de concentrare”

* Scrisoarea din diaspora care l-a „terminat” pe CTP. „Am încercat, am luptat, dar încă nu te-ai trezit, iar eu am obosit să te mai trezesc”

* Rareș Bogdan: „Poți scoate un om din PRM, dar nu poți scoate PRM-ul din om”. Plângere împotriva Olguței Vasilescu

* Biet urs, ai nimerit în țara greșită! Agonia de 18 ore pe marginea șoselei și „rezolvarea” prin glonț. Ce trist!

* Lista celor care-i vor pune întrebări lui Klaus Iohannis. Sunt confirmați 6, vor fi 10, e posibil să fie și CTP printre ei 

* VIDEO. Bârlogul secret al Vioricăi Dăncilă. Viloiul de 417 metri pătrați ascuns în pădurea de brazi de la Predeal

* Afară şi cu şeful Casei de Pensii! Orban taie în carne vie printre baronii funcţiilor publice. „Şi-a luat concediu medical, parcă special ca să creeze probleme în plata pensiilor”

* VIDEO. Dan Barna i-o „întoarce” lui Cioloş după ce acesta l-a întrerupt într-o conferinţă de presă!

* Orban: „Până la sfârşitul lunii, vrem să dăm hotărârea de guvern privind salariul minim”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here