VIDEO. Dan Barna i-o „întoarce” lui Cioloş după ce acesta l-a întrerupt într-o conferinţă de presă!

3
3707

Liderul USR Dan Barna a avut, luni, o reacție tăioasă la scrisoarea deschisă dată publicității duminică de partidului lui Dacian Cioloș, în care este propusă constituirea unui organism de conducere comun al celor două partide.

Într-o postare pe Facebook, Barna spune că Alianţa USR PLUS merge mai departe, dar că trebuie să construiască pe „loialitate între parteneri” și „de aceea nu o să ne împiedicăm în gesturi precum o întrerupere la o conferință de presă sau scrisori deschise trimise prin presă”.

Postarea integrală a lui Dan Barna pe Facebook

Dan Barna
 • „Alianța USR PLUS merge mai departe”
 • „USR PLUS este o forță în politica românească și rezultatul de duminică confirmă acest lucru, chiar dacă unele așteptări au fost mai mari. Cele aproape 1,4 mil de voturi pe care le-am primit mă obligă și ne obligă să continuăm să luptăm pentru un 2020 în care să fim la guvernare și în primării”
 • „Pentru acest obiectiv, trebuie să construim cu loialitate între parteneri. Este o valoare fundamentală după care mă ghidez în acțiunea politică. Și tocmai de aceea nu o să ne împiedicăm în gesturi precum o întrerupere la o conferință de presă sau scrisori deschise trimise prin presă”
 • „Un proiect politic mare, care să facă bine României, se face cu viziune și generozitate. USR a propus PLUS, și eu i-am propus lui Dacian Cioloș încă de la alegerile europarlamentare să facem fuziunea celor două partide
 • „Chiar dacă n-a fost să fie atunci, continuăm să sperăm într-un viitor comun, dar pentru asta va trebui să discutăm serios pe teme precum criteriile de integritate, respingerea traseismului, recunoașterea muncii colegilor noștri consilieri locali și a eforturilor depuse la #FărăPenali sau programul comun de guvernare”
 • „Suntem asumați în logica unei Alianțe de succes și construim un mecanism fin, pe câmpul de bătălie, sub focul de artilerie al opozanților de toate felurile. Vom avea la începutul acestei săptămâni consultări în interiorul partidului asupra calendarului și pașilor comuni pentru locale. Miercuri vom avea rezultatul consultării membrilor asupra poziției mele actuale iar vineri indiferent de rezultat vom avea o ședință a birourilor naționale reunite USR și PLUS pentru a pune pe hârtie pașii următori”
 • „Am toată încrederea că vom trece peste mici gesturi și speculații de moment și ne vom putea concentra pe temele mari. Le suntem datori oamenilor care cred în noi. Singura opțiune este succesul”

De unde a pornit totul

Un moment interesant a fost surprins de jurnalişti în conferinţa de presă comună a lui Dan Barna şi Dacian Cioloş, după publicarea rezultatelor la alegerile prezidenţiale de duminică, 10 noiembrie, în care candidatul USR-PLUS a obţinut un rezultat prost, mult sub cel înregistrat de alianţă la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Momentul (care poate fi urmărit de la minutul 12.00, în înregistrarea video de la Epoch Times România) denotă iritarea lui Cioloş după ce Barna pomenise de două ori USR drept unic adversar al PSD, omiţând că el a fost candidatul unei alianţe cu PLUS, nu al unui partid.

Iată ce spunea Barna când a fost oprit de Cioloş:

„Am avut avut o competiţie directă cu PSD, vechea clasă politică, vechiul coşmar… Sunt două chei în care putem privi rezultatul alegerilor. Rezultatul unui partid tânăr, care luptă de la egal la egal cu un mamut de 30 de ani şi să pună probleme pentru intrarea în turul doi. Am pierdut această luptă. Şi este şi cealaltă cheie în care un partid nou şi o alianţă nouă…”

Acesta este momentul când Dacian Cioloş întrerupe discursul lui Barna, care pomenise de două ori doar numele USR (fără a-l menţiona însă explicit, dar era clar că nu se referă la PLUS).

„Cred că e important să menţionăm încă o dată că sunt două partide în acestă alianţă, care construiesc acest proiect, ca să fie clar odată pentru totdeauna”, a spus Cioloş, uitându-se sobru înspre Dan Barna şi încheindu-şi apoi scurta intervenţie cu un zâmbet fals.

Reacţia lui Dacian Cioloş nu e surprinzătoare. Chiar pe 10 noiembrie, în noaptea alegerilor, au apărut informaţii pe surse că liderii PLUS vor să pună tranşant în discuţie managementul alianţei, din cauza rezultatului slab înregistrat de Dan Barna în cursa prezidenţială.

La o săptămână după alegeri, PLUS l-a „deranjat” din nou pe Barna

Dacian Cioloş şi liderii PLUS cred că o alianţă cu Barna lider se duce în jos, după şocul de la prezidenţiale

Dan Barna n-a avut o reacţie pe moment după acel incident petrecut chiar în faţa jurnaliştilor, dar postarea sa de astăzi arată că nu a „digerat” deloc intervenţia peste el a liderului PLUS. Mai mult, Barna a simţit nevoia să reacţioneze şi faţă de un alt gest al celor de PLUS, petrecut duminică.

Consiliul Național al PLUS a dat publicității o scrisoare deschisă adresată atât membrilor propriului partid cât și celor ai USR în care este propusă constituirea unui organism de conducere comun al celor două partide.

Propunerea a fost văzută de către tandemul Dan Barna-Cristian Ghinea, care controlează USR, drept un gest de neîncredere faţă de liderul USR după rezultatul sub aşteptări înregistrat de acesta în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

* Lecţia lui „Dan Barna al Spaniei” pentru liderul USR: „Demisionez din partid, din Parlament şi ies definitiv din politică”. Mesajul emoţionant al lui Albert Rivera, după scorul prost la alegerile de duminică

* Ei sunt cei care pot să-i ia locul lui Dan Barna, după dezastrul de la prezidenţiale!

* Barna: „Continuăm împreună”. Cioloş: „Îl susţinem pe Iohannis în turul 2”. Momentul adevărului pentru USR-PLUS

* Diaspora a votat masiv cu Iohannis – 52,87%. Barna, pe locul 2 la distanţă mare, Dăncilă – un dezastru

* Barna îşi face mea culpa după eşecul usturător de la prezidenţiale. „Am sperat până în ultimul moment”

* ŞOC în noaptea alegerilor: PLUS ar putea prelua hăţurile alianţei cu USR, dacă Barna nu intră în turul 2!

3 COMENTARII

 1. Fuziunea PLUS cu USR este absolut prematură. Am spus-o și primăvara acestui an și-mi mențin punctul de vedere. Am multiple argumente. Entuziasmul unora nu trebuie să substituie luciditatea!

 2. DAN BARNA, presedintele NOSTRU (al membrilor si simpatizantilor U.S.R. !), ARE DREPTATE: daca lui Cioloș… NU-i mai place/convine „Alianta 2020” U.S.R.-PLUS, s-o spuna… CLAR, „BĂRBĂTEȘTE”, „PE-ȘLEAU” !!!

  Pana una-altaaa…, NOI, U.S.R., suntem partidul… PARLAMENTAR (!!!), daaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

 3. Sarpele Ciolos realizeaza ca pe zi ce trece , structura lui securista cu care a infestat USR si a cteat PLUS v-a fi deconspirata , iar el si-ar pierde in totalitate credibilitatea.
  De aceea , s-a decis sa preia in forta USR , sacrificandu-si subordonatul Barna.
  Acum , Barna nu mai reprezinta un pilon in USR. Aproape ca nu mai reprezinta nimic.
  Ramane ca membrii USR sa decida ce vor sa faca cu acest partid :
  – Se decapuseaza de PLUS si incep reconstructia partidului , cu oameni hotarati si un program clar ,
  – Se predau sarpelui Ciolos , se varsa in PLUS si se autodistrug impreuna .
  Partidele pot coexista si fara aliante , mai ales oneroase , ceace nu impiedica colaborarea punctuala . Dar Ciolos si al sau PLUS , pana sa emita pretentii , trebuie sa dea mai intai , de unul singur , testul electoral . Nu poti emite pretentii cand tu existi doar pentru ca te-ai agatat ca o tinichea de coada altuia , pe care mai brei sa-l si inghiti .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here