Acasă Economie Afară şi cu şeful Casei de Pensii! Orban taie în carne vie...

Afară şi cu şeful Casei de Pensii! Orban taie în carne vie printre baronii funcţiilor publice. „Şi-a luat concediu medical, parcă special ca să creeze probleme în plata pensiilor”

9
15438

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că îl va înlocui din funcţie pe Ioan Petru Căprariu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii, şi că are în vedere modernizarea instituţiei, care este ”complet neadaptată secolului XXI”.

Orban a fost întrebat despre situaţia de la Casa de Pensii, unde 45.000 de dosare sunt întârziate.

Ludovic Orban

„Dosarele sunt întârziate faţă de termen. Cu siguranţă vom decide înlocuirea preşedintelui Casei de Pensii şi mai ales un proces de modernizare a Casei de Pensii, care este complet neadaptată secolului XXI, fiind necesară o fluidizare a procedurilor, este necesară o digitalizare şi o creştere a calităţii serviciilor către pensionari”, a spus Ludovic Orban.

Ioan-Petru Căprariu a fost numit de premierul Viorica Dăncilă în funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Pensii Publice în aprilie 2019. Anterior, el fusese președintele Casei Județene de Pensii Timiș timp de aproximativ 30 de ani.

Orban îl acuză pe şeful Casei că a vrut să creeze probleme cu pensiile

Recent, Ioan-Petru Căprariu a intrat în concediu medical, iar premierul Ludovic Orban a interpretat acest gest ca fiind o piedică intenționată pe care PSD încearcă să o pună, prin oamenii de partid, noului Guvern.

”Președintele Casei de Pensii și-a luat concediu medical, parcă special ca să creeze probleme în plata pensiilor. Ei creează niște situații de neimaginat, un asemenea comportament iresponsabil eu n-am mai văzut, în condițiile în care sunt întârzieri la calcularea pensiilor. S-au pensionat oamenii și așteaptă deciziile de pensionare, sunt întârzieri de o lună, de două, de trei luni de zile în calculare. Calcule care stau la baza deciziei de stabilire a pensiilor. Stau oamenii și așteaptă deciziile pe pensii și el intră în concediu medical. Probabil știa că urmează să fie schimbat și din cauza asta a intrat în concediul medical”, a spus Orban.

„Trebuie demiși toți cei care au fost puși de PSD și care sunt responsabili de situația critică în care ne găsim”, a mai spus Orban, citat de Agerpres.

Pensiile, calculate ca în anii 60!

Violeta Alexandru, noul ministru al Muncii, a anunțat că va opri concursurile pentru diferite posturi aflate în derulare și că sunt probleme cu softurile din structurile ministerului, precizând că, la Casa de Pensii, calculul și modul de lucru s-au oprit undeva la anii 60!

„Sunt în plin proces de auditare internă, urmând să propun premierului și un proces de auditare externă, pentru că sunt foarte îngrijorată de anumite aspecte”, a spus Violeta Alexandru.

„Softurile ministerului au nenumărate probleme. La AJOFM sunt două aplicații pentru care s-au plătit milioane de euro, prima e în cercetare, a doua e mult mai slabă. La Casa de Pensii, informațiile sunt și ele precare, calculul și modul de lucru s-au oprit undeva la anii 60. Pe scurt, greu acces la informații, nu pun la îndoială buna credință, cât mă îngrijorează situația infrastructurii din minister”, a declarat Violeta Alexandru la instalarea în funcţie.

Operaţiunea: „Afară cu baronii funcţiilor publice!”

Ludovic Orban vrea să arate că nu se joacă! De când a venit la Palatul Victoria, a demarat o amplă operaţiune de curăţare a statului de toate „cârtiţele” PSD-ismului de cumetrie, inventat de Ion Iliescu şi aplicat de toţi succesorii lui: Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Viorel Ponta, Liviu Dragnea şi, ultima pe listă cu voia penultimului, Viorica Dăncilă.

Măsurile anunţate de ministrul de Interne nu sunt picate din cer. Ele fac parte dintr-un plan mai mare, anunţat chiar prima şedinţă de Guvern, de premierul Ludovic Orban, care le-a cerut miniştrilor să-i pună pe masă atât de multe decizii de concediere, pe care să le semneze până face „scurtă la mână”.

Cea mai recentă acţiune de asanare a aparatului administrativ îi aparţine noului ministru de Interne, după aflarea implicării unor capi din MAI în represiunea din 10 august 2018, ca unelte ale lui Carmen Dan, fosta şefă a ministerului.

Marcel Vela a anunţat că va curăţa MAI de cei veniţi pe „pile, cunoştinţe şi relaţii”, vechiul sistem comunist de privilegii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Dan Barna i-o „întoarce” lui Cioloş după ce acesta l-a întrerupt într-o conferinţă de presă!

* Orban: „Până la sfârşitul lunii, vrem să dăm hotărârea de guvern privind salariul minim”

* Marea curăţenie. Zboară Olguţa, Mădălin Voicu, şefi de la Interne… Decis să „radă” răul din rădăcină, premierul Orban continuă în forţă „depesedizarea” instituţiilor. În paralel, miniştrii scot la iveală secretele murdare ale fostelor guvernări

Atac scârbos al turnătorului Andrei Marga. Îl compară pe Iohannis cu Hitler, Goebbels și Mussolini, în latrina lui Nistorescu

9 COMENTARII

 1. După cum arată boul ,e bolnav rău de tot…. mai lipsesc smurdul lui arafat si gazele lui cocoș….urgent o transfuzie la Rahova lângă șeful lui …sa calculeze la dosare până -i ies pe ochi…unul pe față, altele prin dos …

 2. aCID,nu!Nu trebuiesc demisia cei care-și îndeplinesc sarcinile corectindiferent de cine-au fost numiți în functzii( și,nici nu se va intampla asta).Dar,caprele care parazitează instituțiile,pilonii,amantele și incompetentzii platiti referate pentru activitate0,s-au mai rau pentr-a obstructiona bunul mers al multor activități,este imperios necesar sa dispară!!!

  • Este plin deee… P.C.R.-uri (PILE-CUNOSTINTE-RELATII) in TOATE (!) institutiile si companiile PUBLICE („de-Stat”) !!!

   Siii… NU sunt toti numai de la p.s.d. sau a.l.d.e., ci sunt foarte multi… „reziduali” (Sic !) RAMASI din timpul guvernarilor… TRECUTE (!): PENELISTI („supravietuitori” din timpul… „USELEULUI” !!!!!!!) si chiar… (FOSTI, desigur) PEDELISTI (acum… TOT PENELISTI !), plus o gramada deee… UDEMERISTI (care au fost, dupa obiceiul lor CURVESC,… „când-cu-ăștia-,-când-cu-ăia” !), daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!!!

 3. Nu merita sa comentezi o asemenea mizerie,dar lucrurile trebuie,totuși,spuse.Cand PSD-ul a făcut asta,mai Draga Lora,ai spus ca “decapitează oameni”doar pentru a-si pune ei pe-ai lor.Acum,același procedeu,este văzut ca un lucru sănătos,benefic.Coloana vertebrală si gândire profunda,telectuala,nenica.Cu oameni de felul asta,țara asta merita si mai rău.Si va veni!Asta doar pentru ca îți satisface ție ego-ul!!

 4. Vreau scos impozitul și CASS de la pensii fiindcă patericii roșii PSD au plecat definitiv de la guvernare. Am întors popor liberal PNL 1875 după nefastul an 2018. Salariul minim trebuie urcat într-o singură tranșă la 600 lire sterline, chiar a fi netul.

  Banca Națională a Angliei: e spion MI5.

  • Impozitul si CASS-ul e pt. pensii nesimtite. Taxele sa fie pastrate! Sau sa fie reduse pensiile nesimtite. Cum sa aiba un batator de tastaturi 14.000 lei pensie?!?! Esti NEBUN ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările
Advertisements