PSD-iștii l-au aplaudat în picioare pe Ciolacu la ședința din Parlament în care s-au impus noile biruri pe spinarea poporului român. Toți experții anunță valuri de scumpiri, de la creditele bancare până la legumele din piață

5
526
Ciolacu a prezentat creșterea birurilor ca pe o luptă cu risipa și evaziunea fiscală. La final, a refuzat să primească întrebări de la parlamentari, lucru care nu s-a mai întâmplat în istoria democrației românești la un astfel de eveniment

Parlamentarii PSD s-au ridicat la unison și l-au aplaudat în picioare marți, pe premierul Marcel Ciolacu, în ședința în care a fost votat proiectul de lege al Guvernului privind creșterea birurilor. Experții anunță la unison valuri de scumpiri care se vor abate asupra populației, deoarece taxele suplimentare impuse firmelor private se vor regăsi integral în prețurile produselor. Se anunță majorări pe tot lanțul economic, de la ratele bancare până la legumele din piețe.

Pe ultima sută de metri, Guvernul a decis să dubleze de la 1% la 2% taxarea suplimentară a cifrei de afaceri a băncilor. Această majorare a fost făcută într-o regie de cea mai proastă calitate. Pentru a nu fi acuzat că vine cu noi modificări care măresc presiunea fiscală, Ciolacu i-a pus pe parlamentarii PSD și PNL să vină cu această propunere, iar el s-a prefăcut că o acceptă. Această măsură va lovi direct în românii care au credite, experții financiari anunțând că se vor mări ratele și se vor mări dobânzile – deoarece băncile trebuie să transfere cuiva noua povară financiară.

Tot ceea ce se întâmplă este, de fapt, o regie de cea mai joasă factură pusă în scenă cu largul concurs al televiziunilor pe care PSD le plătește cu zeci de milioane de euro din bani publici. Luni seara, invitat la Antena 3, Marcel Ciolacu a mințit afirmând că n-a introdus nicio taxă nouă, ci doar a eliminat unele facilități. În realitate, taxa de 2% pe cifra de afaceri a băncilor este una nouă. Mihai Gâdea, directorul postului Antena 3 și gazda interviului, nu doar că n-a făcut corecția necesară, dar a pus întrebările în așa fel încât să sugereze că premierul se luptă cu sistemul bancar și multinaționalele. În realitate, toate taxele aprobate marți în Parlament se vor vărsa în costurile pe care le vor plăti românii.

Seria minciunilor lui Ciolacu, începută luni seara, la Antena 3, a continuat frenetic marți, în Parlament. Liderul PSD – partid care tocmai a pierdut un nou baron (al patrulea în ultimul an), Dumitru Buzatu, după ce a fost prins în flagrant luând mită – a proclamat că s-a terminat cu privilegiile și a atacat violent sectorul privat, acuzându-l deschis de evaziune fiscală: „Vin astăzi pentru a angaja răspunderea Guvernului pe un pachet de măsuri care să reducă risipa bugetară și să pună punct modului în care cei puternici se credeau de neatins. De astăzi s-a terminat cu dubla măsura, cu privilegiile la stat, cu excepțiile peste excepții din mediul privat și cu banii făcuți ușor din evaziune. Și eu m-am  săturat de ipocrizie. M-am săturat să văd că unii își încasează salariul fără să aibă vreo performanță în timp ce alții trebuie să se spetească. M-am săturat să văd că unii își plătesc taxele, iar alții urlă din gură de șarpe că nu se poate. Nu se mai poate să ne facem că facem, să cerem fără să dăm nimic în schimb”.

Șirul minciunilor s-a împletit strâns cu un tupeu formidabil, Ciolacu a pretins că „măsurile au fost discutate îndelung” deși nimeni n-a știut exact care sunt acestea, mulți parlamentari nefiind informați nici măcar cu o oră înaintea votului! Premierul, care împrumută peste două miliarde de euro pe lună de pe piețele externe și a adus țara la un pas de incapacitate de plată, a îndrăznit să spună că „nu vreau să văd o nouă generație îndatorată”!

Iată alte fragmente din discursul delirant al liderului PSD, care n-a acceptat întrebări din partea parlamentarilor la finalul alocuțiunii sale: „Trebuie să punem sistemul pe baze echitabile pentru toți. Măsurile au fost dezbătute îndelung. Nu sunt o simplă reacție la nevoile de acum ale statului. Am avut un dialog public consistent. Azi îmi asum răspunderea pentru un set de măsuri dar suntem abia la începutul unei reforme mai ample care înseamnă o reașezare a statului pe baze mai echitabile. Am mers înainte cu mult curaj, care din păcate a lipsit în ultimii zeci de ani în materie de reforme. Eu nu vreau să văd o nouă generație îndatorată doar pentru că noi pierdem acești ani fără să facem nimic. (…) Românii vor un stat mai implicat. Vom demara un proces de simplificare a tuturor legilor. Echilibrarea sistemului fiscal și legi mai bune înseamnă ceea ce numeam o țară ca afară. Nu sunt adeptul modificărilor fiscale atunci când nu e cazul. Nu am susținut niciodată măsuri luate peste noapte. Nu cred în varianta de inventarea de noi biruri pentru mediul de afaceri corect. Măsuri dure trebuie luate acolo unde există fraudă, evaziune, risipă în cheltuielile statului”.

Bomboana pe colivă a fost pusă atunci când Marcel Ciolacu a pretins: „Am multe defecte, dar cu siguranță nu pot să mint”.

Însăși această majorare a birurilor este dovada supremă că liderul PSD minte de stinge – există înregistrările video cu declarațiile repetate făcute de același Marcel Ciolacu nu mai departe de luna mai, în acest an, când actualul premier dădea asigurări că „nu va fi nicio creștere de taxe și impozite”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Filmulețul de 49 de secunde care-l îngroapă pe baronul Buzatu. DNA a făcut publică secvența-cheie a flagrantului: primirea șpăgii de peste 250.000 de euro

VIDEO. A doua filmare cu care DNA îl zdrobește pe șpăgarul Buzatu

STENOGRAME. Buzatu: „Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Vin, pescuiesc 5 minute și plec!” / Martor: „Îi spun lui Emil să vină cu «mâncarea caldă»”

* „Tâmpitule, prostule, unde sunt cartofii? Nu vezi că e numai carne pe masă? Tu nu știi că eu țin post?” Vasalitate feudală în Vaslui: asistenta lui Buzatu îl umilea pe șeful de la Protecție Socială pe județ, transformat în servitor

Pieleanu: „Buzatu e prietenul meu, sper să-și demonstreze nevinovăția!”. Chirieac: „Era cu metafizica, nu părea șpăgar ordinar”

* Șpăgile PSD-iștilor trebuie plătite de cineva: Ciolacu pune biciul pe sectorul privat. Guvernul a aprobat luni creșterea birurilor

Ministrul Boloș (PNL), pe urmele premierului Ciolacu (PSD): „Măsurile fiscale nu au impact asupra vieţii de zi cu zi a românilor”

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

Acuzații grave: viol asupra unei minore, la Școala de vară a AUR. Liderii partidului se ascund, un deputat zice că e „o înscenare”, altul dă vina pe fată!

* Amiralul Sokolov, comandantul Flotei Ruse din Marea Neagră, a fost ucis de ucraineni împreună cu alți 33 de ofițeri. Sokolov devine cel mai important militar rus care moare în luptă după Al Doilea Război Mondial

5 COMENTARII

  1. Spre comunism, in zbor ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    • Așa-i la bolșevici, Conducătorii Iubiți ies cu picioare înainte de la putere 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here