vineri, mai 3, 2024
AcasăNewsȘpăgile PSD-iștilor trebuie plătite de cineva: Ciolacu pune biciul pe sectorul privat....

Șpăgile PSD-iștilor trebuie plătite de cineva: Ciolacu pune biciul pe sectorul privat. Guvernul a aprobat luni creșterea birurilor

-

La trei zile după ce baronul Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant luând șpagă 1,25 milioane de lei pentru a debloca un contract din bani publici, Guvernul Ciolacu a adoptat luni proiectul de lege care crește birurile pe sectorul privat al economiei. Asta, deși în urmă cu doar 4 luni, actualul premier garanta în mod repetat că „nu va crește nicio taxă”. Scopul noii Hotărâri de Guvern este acoperirea giganticului deficit creat prin risipa făcută de PSD-PNL, calcularea greșită a bugetului astă-iarnă și refuzul de a reforma administrația publică și de a renunța la pensiile speciale.

Premierul Marcel Ciolacu și ceilalți membri ai Guvernului au fugit, după ședință, de responsabilitatea anunțului privind creșterile de taxe și impozite. La înaintare a fost trimis purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, care a anunțat în mod mincinos: „Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege privind oprirea risipei bugetare, combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale în România, după ce au fost dezbătute observaţiile de la ministerele avizatoare. Mai întâi însă două alte precizări. S-a decis că reglementarea salariului minim în construcţii şi în agricultură se va face prin ordonanţă de urgenţă separată, tocmai pentru a ne asigura că aceste salarii vor creşte cât mai repede cu putinţă. Salariul minim pe economie, în general, care va creşte cu 10%, de la 3.000 de lei la 3.300 de lei, va fi reglementat printr-o Hotărâre de Guvern care va fi adoptată, de asemenea, cât mai rapid”.

CES: „Guvernul și-a propus să colecteze 100 de miliarde de lei din mediul privat și doar 16 miliarde din eficientizarea cheltuielilor publice”

Măsurile îndreptate împotriva economiei private au fost împachetate în denumiri care să prindă la publicul „de televizor”: proiectul de lege privind oprirea risipei bugetare, combaterea evaziunii fiscale și asigurarea echității fiscale.

În realitate, lucrurile stau foarte prost, iar Consiliul Economic și Social a dat aviz negativ pachetului de măsuri fiscale, avertizând că acesta nu face altceva decât să stimuleze tendințele evazioniste. Încolțiți de stat cu noi taxe, antreprenorii vor reveni la metodele de până în 2005, încercând să fenteze pe cât posibil legea și să evite fiscalizarea.

- Advertisement -

Consiliul Economic și Social (CES) este un organ consultativ al Parlamentului și Guvernului. După ce a studiat ce le-a dat prin cap lui Ciolacu și oamenilor săi din PSD și partenerilor din PNL, acest organism a dat aviz negativ, menționând că „măsurile de reducere a cheltuielilor sunt neconvingătoare”, pe de o parte, iar pe de altă parte, se „stimulează tendințele evazioniste”.

„Guvernul și-a propus să colecteze 100 de miliarde de lei din mediul privat și doar 16 miliarde de lei din eficientizarea cheltuielilor publice; or, acest dezechilibru trebuie ajustat”, se motivează în document.

Membrii CES atrag atenția că se repetă o eroare din trecut, când și alte guverne au încercat să crească povara fiscală pentru economia privată, rezultatul fiind unul contrar – veniturile la buget au scăzut, deoarece oamenii vizați de noile biruri au găsit metode să se fofileze, iar „autoritățile statului s-au dovedit până în prezent incapabile să țină sub control fenomenele evaziunii și muncii la negru”.

- Advertisement -

O altă prostie din HG-ul asumat de Ciolacu și de oamenii săi luni vizează firmele mici și mijlocii, adică exact acel sector al antreprenorilor români, despre care PSD și PNL spun că se luptă să-l protejeze. CES consideră că s-au impus restricții nejustificate la aceste afaceri mici: „Guvernul nu ține cont de trăsăturile specifice acestei categorii de agenți economici, iar premisa de la care pornește fundamentarea creșterii impozitului pe cifra de afaceri are la bază o ipotetică rată a profitului de 12,5%, care s-ar realiza în medie în sectorul IMM-urilor”.

USR a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională această lege, care reprezintă un abuz și un atac la adresa bunăstării românilor. În mod evident, toate creșterile de taxe introduse de Ciolacu și PSD vor fi incluse în final de companii în costul final al produselor și serviciilor pentru populație. Acest lucru se va traduce în noi creșteri de prețuri, inflație mai mare și sărăcirea românilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Filmulețul de 49 de secunde care-l îngroapă pe baronul Buzatu. DNA a făcut publică secvența-cheie a flagrantului: primirea șpăgii de peste 250.000 de euro

VIDEO. A doua filmare cu care DNA îl zdrobește pe șpăgarul Buzatu

STENOGRAME. Buzatu: „Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Vin, pescuiesc 5 minute și plec!” / Martor: „Îi spun lui Emil să vină cu «mâncarea caldă»”

* „Tâmpitule, prostule, unde sunt cartofii? Nu vezi că e numai carne pe masă? Tu nu știi că eu țin post?” Vasalitate feudală în Vaslui: asistenta lui Buzatu îl umilea pe șeful de la Protecție Socială pe județ, transformat în servitor

Pieleanu: „Buzatu e prietenul meu, sper să-și demonstreze nevinovăția!”. Chirieac: „Era cu metafizica, nu părea șpăgar ordinar”

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

Ministrul Boloș (PNL), pe urmele premierului Ciolacu (PSD): „Măsurile fiscale nu au impact asupra vieţii de zi cu zi a românilor”

Acuzații grave: viol asupra unei minore, la Școala de vară a AUR. Liderii partidului se ascund, un deputat zice că e „o înscenare”, altul dă vina pe fată!

* Amiralul Sokolov, comandantul Flotei Ruse din Marea Neagră, a fost ucis de ucraineni împreună cu alți 33 de ofițeri. Sokolov devine cel mai important militar rus care moare în luptă după Al Doilea Război Mondial

VIDEO. Cum mințea Putin în 2008, când a sfâșiat Georgia: „Crimeea nu este un teritoriu disputat. Acolo n-a fost niciun fel de conflict etnic. Rusia a recunoscut demult frontierele Ucrainei de astăzi”

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. 1. Peste 1,8 milioane de firme private vor plati 2% impozit pe cifra de afaceri. Asta este un TVA majorat cu 2% mascat sub forma impozitului pe profit, ca vreme se aplica la cifra de afaceri si nu la profitul realizat. La o firma de minim 60.000 Euro pe an cifra de afaceri, probabil 1 – 3 persoane care nu cersesc la mila statului si fac o afacere onesta, Statul le va lua in plus pe an 6000 lei. De unde vor scoate aceste firme sumele, dupa ce ca sunt sleite de inflatie, de credite majorate datorita ROBOR?

    2. Cresterea salariului minim se face pentru ca Statul sa poata colecta mai mult din taxele pe veniturile din salariu mascata iarasi de o minciuna, cum ca va creste nivelul de trail al angajatilor din privat. Din nou o presiune asupra patronilor care pentru un angajat cu nivel minim pe luna trebuie sa scoata din buzunar in jur de 500 lei. Cel mai probabil vor urma concedieri la 10 angajati unul va fi dat afara pentru a imparti ventiturile sale celorlalti.

    Deci pana acum la o firmulita de 60.000 Euro pe an Statul infuleca lunar ca un nesimtit 500 Lei (impozit 2%), intre 500 – 1500 Lei (salarii). Ca sa realizezi acesti bani trebuie sa vinzi de cel putin 3 ori mai mult. oare se poate? Intreb si eu pe cacatii astia de politicineni care nu stiu altceva decat sa-si pastreze votantii cu privilegii si sa dea in ceilalti care fac afaceri oneste.

    Statul e pe drojdie! Prefera sa tina bugetarii de lux, sa lase Buzatii sa-si faca banii de buzunar, pensionarii de lux sa-si incaseze privilegiile necuvenite. La anul sa dati in mizeria asta fesenista P$DNL cat puteti. Sa se duca Dracului toti hoti, borfasii si mincinosii ca platim de ne rupem luna de luna de nu ne mai ajungem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -