VIDEO. Filmulețul de 49 de secunde care-l îngroapă pe baronul Buzatu. DNA a făcut publică secvența-cheie a flagrantului: primirea șpăgii de peste 250.000 de euro

2
1989
Celebra geantă maro în care se afla șpaga lui Savin pentru Buzatu: mică, mică, dar duce 1.250.000 de lei!

Flagrantul făcut de DNA „dinozaurului” PSD-ist Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, poate fi văzut de întreaga țară ca urmare a deciziei procurorilor de a face publice secvențe video ale momentului-cheie: primirea șpăgii de 1.250.000 de lei și punerea ei în portbagajul propriei mașini.

Comunicarea publică pe acest caz a fost impecabilă din partea Direcției Naționale Anticorupție (DNA), realizându-se în trei etape.

Mai întâi, procurorii DNA au transmis un comunicat prin care anunțau reținerea pentru 24 de ore a lui Dumitru Buzatu (68 de ani), pentru luare de mită.

La scurt timp, a venit o fotografie cu fișicurile de bani care se aflau în geanta maro primită de Buzatu: 2.500 de bancnote de 500 de lei fiecare. Captura DNA a căpătat asfel o imagine vizuală, să vadă și muritorii de rând cum arată 1.250.000 de lei, adică peste 250.000 de euro.

Etapa a treia de comunicare a constat în lansarea în spațiul public a unui filmuleț de 49 de secunde, care surprinde momentul-cheie al flagrantului: preluarea de către Dumitru Buzatu, din mâinile afaceristului Emil Savin (denunțător în acest caz), a genții cu 1,25 milioane de euro.

VIDEO: Secvența-cheie din filmările făcute de DNA

Locul flagrantului: pe malul Prutului, la ferma piscicolă a afaceristului-denunțător

Darea și luarea de mită a avut loc în satul vasluian Cârja, care administrativ ține de orașul Murgeni.

Localitate de circa 1.700 de locuitori (conform recensământului din 2006), Cârja se află în sud-esteul județului Galați, la granița cu Republica Moldova și foarte aproape de hotarul dintre județele Vaslui și Galați.

Se presupune că satul și-a luat această denumire de la boierul cu același nume, Cârjă, care deținea o foarte mare întindere de teren pe actualul teritoriu al satului. Această denumire a dăinuit peste vecuri, iar în prezent mai multe familii din sat poartă numele Cârjă.

HARTĂ: Localizarea satului Cârja, pe malul Prutului

Satul Cârja e recunoscut în județul Vaslui, în special, pentru fermele sale piscicole, care în prezent sunt administrate de grupul de firme al afaceristului Emil Savin, „regele asfaltului” din județul Vaslui.

Acesta s-a aflat, timp de mulți ani, într-o mare prietenie cu președintele Consiliului Județean, Dumitru Buzatu. Împreună au semnat multe contracte, au făcut bani împreună. De fapt, și-au împărțit banii publici: Buzatu semna contracte de asfaltare, Savin îi întorcea o parte din bani.

A existat cel puțin o șpagă anterioară: 700.000 de lei

În actuala anchetă, care l-a trimis pe Buzatu după gratii, procurorii au documentat cel puțin o șpagă anterioară celei de 1.250.000 de lei care a constituit obiectul flagrantului de vineri, 22 septembrie. E vorba de suma de 700.000 de lei pe care Savin i-a dat-o baronului PSD ca să întrețină relația „win-win”. De altfel, Buzatu era „omenit” cum se cuvine ori de câte ori venea la Cârja, iar mâncarea și băutura erau „din partea casei”.

Anchetatorii bănuiesc că în lunga relație dintre Savin și Buzatu au existat multe alte șpăgi, iar baronul PSD tremură de teamă că afaceristul va da totul în vileag.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* I s-a înfundat și mega-coruptului pe care PSD îl ține în brațe de 31 de ani! Baronul Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost prins în flagrant cu o șpagă de peste 250.000 de euro

* VIDEO. A doua filmare cu care DNA îl zdrobește pe șpăgarul Buzatu

* STENOGRAME. Buzatu: „Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Vin, pescuiesc 5 minute și plec!” / Martor: „Îi spun lui Emil să vină cu «mâncarea caldă»”

* Pieleanu: „Buzatu e prietenul meu, sper să-și demonstreze nevinovăția!”. Chirieac: „Era cu metafizica, nu părea șpăgar ordinar”

* Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

* Ministrul Boloș (PNL), pe urmele lui Ciolacu (PSD): „Măsurile fiscale nu au impact asupra vieţii de zi cu zi a românilor”

* Firele tragediei de pe Autostrada Moldovei duc la Grindeanu: muncitorii care au spart conducta lucrau nesupravegheați! De doi ani, Ministerul Transporturilor n-a angajat diriginți de șantier

În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* Acuzații grave: viol asupra unei minore, la Școala de vară a AUR. Liderii partidului se ascund, un deputat zice că e „o înscenare”, altul dă vina pe fată!

* Aleph News, televiziunea lui Adrian Sârbu, e îngropată în datorii: 32 de milioane de euro, din care 1,4 milioane către salariați și 7,5 milioane către stat

2 COMENTARII

  1. Romanii sunt atat de maestrit manipulati, incat nu vor putea schimba nimic. Intrebati acum, dupa 33 de ani 5 romani si veti descopeti ca 4 din ei fac spume impotriva vestului, nu impotriva mafiotilor locali !!! Pentru ca mafia aceasta e trasa la indigo dupa mafia rusa cu care chiar colaboreaza, instructiunile de baza fiind luate de la Moscova! Degeaba suntem in EU si NATO. Aici samanta agentilor de influenta ai Rusiei nu a pierit, ci a prins radacini. Traim o manipulare marsava. Chiar trancaneala jurnalistilor care sunt lasati sa spuna multe lucruri adevarate face parte din manipulare, penru ca NIMENI nu se paleste de ce spun ei…induram totul ca si in comunism, mecanismul dictaturii mascate functioneaza foarte bine : perpetuarea fostei mafii pcr-isto securiste cu deviza in frunte: noi suntem stapani aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here