VIDEO. A doua filmare cu care DNA îl zdrobește pe șpăgarul Buzatu

3
6248
Buzatu - tratat ca un infractor, ceea ce și este

A fost weekend-ul catastrofal al vieții lui Dumitru Buzatu (PSD), fost deputat timp de 10 ani (1992-2002), președintele Consiliului Județean Vaslui în ultimii 11 ani (2012-2023). Escrocul n-a mai putut păcăli pe nimeni. Vineri i-a fost făcut flagrantul, sâmbătă au apărut comunicatul DNA și prima filmare (cea cu primirea șpăgii de 1.250.000 de lei), duminică a apărut și a doua filmare (cea în care anchetatorii îl înhață cu șpagă cu tot). Între timp, a primit arest preventiv pentru 30 de zile.

Șeful Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu a fost oprit vineri seară, puțin după ora 19.00, de către procurorii de la DNA Iași, în satul vasluian Cârja de pe malul Prutului.

Întrebat despre banii dintr-o geantă maro aflată în portbagajul mașinii cu care circula (și care aparținea Consiliului Județean vaslui, fiind condusă de un șofer angajat la această instituție), Buzatu a mințit, spunând că în geantă sunt „economiile” sale. Și era bănet, nu glumă: 25 de fișicuri a câte 100 de bancnote de 500 de lei. Așadar, fiecare fișic conținea 50.000 de lei (peste 10.000 de euro)!

Potrivit imaginilor difuzate de mai multe televiziuni și rulate intens în presa online, Dumitru Buzatu părea surprins că a fost oprit de anchetatori (procuror + polițiști judiciari), care l-au întrebat de unde are banii din portbagaj.

Dialogul „face toți banii”: Buzatu era paralizat de frică și de revoltă că a fost prins furând! El a deschis portbagajaul, atunci când anchetatorii i-au cerut-o. Dar a dat din bâlbâială, palid, livind, împleticindu-se în minciuni. Nici măcar nu avea un scenariu pregătit pentru o asemenea situație, semn că era convins că nu va fi „deranjat niciodată”!

Polițistul judiciar a scos banii din geanta maro și i-a numărat în fața lui Buzatu, așezându-i în portbagaj: 25 de fișicuri, unul lângă altul. În total, 1.250.000 de lei, adică peste 250.000 de euro!

Întreaga scenă a fost filmată de anchetatori, iar imaginile au ajuns nu doar în dosar, ci și la opinia publică.

VIDEO: Anchetatorii găsesc șpaga din portbagajul lui Buzatu 

Dialogul „de la portbagaj”

Anchetator: Este ora 19.12. (…) Acte de identitate, telefoane, sume de bani, dacă aveți asupra dumneavoastră. În mașină?

Dumitru Buzatu: În mașină.

Anchetator: Vă rog să le scoateți.

Buzatu: Puteți face percheziție.

Anchetator: Ați declarat că aveți sume de bani în mașină.

Buzatu: Perfect… Poftiți!

Anchetator: Scoateți-i dumneavoastră!

Buzatu: Dar de ce să le scot? Poftiți, aveți mandat de percheziție… Nu am nimic împotrivă.

Anchetator: Geanta aceea a cui este?

Buzatu: A mea.

Anchetator: Și ce se află în ea?

Buzatu: Bani.

Anchetator: Și ce reprezintă acea sumă?

Buzatu: (…) Sunt banii mei.

Anchetator: Sunt banii dvs.?

Buzatu: Da.

Anchetator: Ce sumă se află în acea geantă?

Buzatu: Nu contează, vă rog să-i vedeți!

Anchetator: Păi, dacă sunt ai dvs., trebuie să știți.

Buzatu: De ce? Știu, dar asta e o altă problemă, nu sunt obligat să vă răspund.

Anchetator: Din ce provine această sumă?

Buzatu: Sunt economiile mele, care le-am…

Anchetator: Sunt economiile dvs…

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* I s-a înfundat și mega-coruptului pe care PSD îl ține în brațe de 31 de ani! Baronul Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost prins în flagrant cu o șpagă de peste 250.000 de euro

* VIDEO. Filmulețul de 49 de secunde care-l îngroapă pe baronul Buzatu. DNA a făcut publică secvența-cheie a flagrantului: primirea șpăgii de peste 250.000 de euro

* STENOGRAME. Buzatu: „Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Vin, pescuiesc 5 minute și plec!” / Martor: „Îi spun lui Emil să vină cu «mâncarea caldă»”

* FOTO. DNA a arătat țării cât de mare e o șpagă de baron PSD. Cele 2.500 de bancnote de câte 500 de lei au fost găsite de procurorii DNA în portbagajul mașinii lui Buzatu

* Pieleanu: „Buzatu e prietenul meu, sper să-și demonstreze nevinovăția!”. Chirieac: „Era cu metafizica, nu părea șpăgar ordinar”

* Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

* Ministrul Boloș (PNL), pe urmele lui Ciolacu (PSD): „Măsurile fiscale nu au impact asupra vieţii de zi cu zi a românilor”

* Acuzații grave: viol asupra unei minore, la Școala de vară a AUR. Liderii partidului se ascund, un deputat zice că e „o înscenare”, altul dă vina pe fată!

* Aleph News, televiziunea lui Adrian Sârbu, e îngropată în datorii: 32 de milioane de euro, din care 1,4 milioane către salariați și 7,5 milioane către stat

* VIDEO. Cum mințea Putin în 2008, când a sfâșiat Georgia: „Crimeea nu este un teritoriu disputat. Acolo n-a fost niciun fel de conflict etnic. Rusia a recunoscut demult frontierele Ucrainei de astăzi”

3 COMENTARII

  1. Nu este singurul spargar. Este un spagar prins, restul vor lua frica o perioada. Prostul asta betiv sigur a deranjat pe cineva si a primit o lovitura in plin. Ducea viata de nabat si toti il stiau de frica. Pe model Draknea avea gagica cu 40 de ani mai tanara. Daca am fi comasat judetele in zone maxim 6 se ducea dracului baronetul PSD. Astia au mentalitate de comunisti. Sa traiasca nomenclatura de partid, bugetarii pentru voturi si pensionarii speciali din militie, jandarmerie, servicii si justitie care au inchis ochii. Acelasi PiZeDe mareste birurile pe firme ca sa colecteze cat mai mult pentru a hrani gurile plosnitelor. Sa stati departe de urnele de vot si la anul ca sa voteze prostimea in locul vostru si sa mai avem turme de Buzati inca 30 de ani. Ne-am irositi cu totii vietile alaturi de idiotii utili, de hoti si prosti.

    • Normal ca a deranjat, ca prea l-au dat pesedistii afara. Pana acum erau cu „nevinovat pana la proba contrarie” (sa ne amintim de Sorina Pintea, cea prinsa tot in flagrant) in gura la toti prinsii de DNA si acum sambata dimineata toti Buzatii mufati la stat si PSD, erau aranjati. O fi picat Ciolacu la pace cu DNA-ul si i-a lasat sa-l ia pe Buzatu, in schimbul certificatului lui de revolutionar. Imi dau si eu presupusul, habar n-am. Dar astea sunt informatiile care au aparut in presa pana acum.

  2. Stati linistiti ca nu o sa pateasca buzatii nimic. In 10 luni il voteaza romanii iar cu amindoua miinile. Deja se vaita prostimea prin Vaslui. Vai saracu ca l au aranjat ca e nevinovat. O sa pice multe capete de la DNA pentru treaba asta. Ca Buzatu sint 90 la suta dintre politicieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here