De necrezut: patronii care au ruinat turismul cu prețuri uriașe și servicii proaste vor ca românii să le plătească taxă dacă fac vacanța în străinătate!

6
1773
Sute de mii de români preferă anual să petreacă o zi dus și o zi întors pe drum ca să-și facă vacanțele în Grecia, decât să aibă de-a face cu serviciile proaste și prețurile mari de pe litoralul românesc

Românii care vor să facă vacanța în străinătate sau pe cont propriu, fără să apeleze la serviciile unei agenții de turism, ar urma să plătească o taxă de un euro, propune Federația Patronatelor din Turismul Românesc, scrie Digi24.ro. Banii ar urma să ajungă la această federație a patronilor din turism, care promit că-i vor investi în promovarea României.

Ideea e absolut năucitoare. Românii preferă din ce în ce mai mult să-și petreacă vacanțele în străinătate din cauza serviciilor foarte proaste și a prețurilor enorme practicate în majoritatea situațiilor, iar stațiunile de pe litoral și cele de la munte sunt campioane la aceste capitole. Decalajul între România și Bulgaria, de exemplu, e incredibil de mare, pentru a nu mai vorbi de serviciile existente în alte țări precum Turcia, Grecia ori Croația.

În loc să se organizeze pentru a recupera distanța care-i separă de restul lumii, patronii din turism se gândesc să le bage o taxă românilor care fug de ei! Dragoș Răducan, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, a declarat pentru B1 TV: „În România nu avem bani să ne promovăm pe destinații externe, cei care vin, vin întâmplător. Am pornit de la modelul de succes al Turciei, care are buget de promovare de 225 milioane de euro până în 2028, în timp ce România are anul acesta buget de 3 milioane de euro.  Ne-am gândit ca fiecare turist român care pleacă din țară să participe la promovarea României. (…) Ne gândim ca acești bani să fie colectați de site-uri de rezervări online, de companii aeriene.  Așteptăm să treacă această furtună financiar-fiscală care e în Parlament, ca apoi să venim și noi cu această propunere”.

Traian Bădulescu, reprezentantul Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), a spus în schimb că așa ceva ar fi unic în lume: „Orice taxă gândită bine pentru promovarea turismului intern este binevenită, dar în acest caz turiștii români care călătoresc în afara țării să plătească o taxă pentru promovarea României consider că ar fi o limitare forțată a concurenței externe, care nu cred că ar fi privită cu ochi buni de către turiștii români și nu am auzit ca vreo țară să aplice astfel de taxe”.

Profesorul universitar Cristian Păun, de la ASE, a rămas stupefiat de ideea patronilor de hoteluri din România. Economistul a comentat foarte dur: „(…) Exact asta mai trebuia… ca să vezi Roma trebuie să dai bani pentru frunza eternei și fascinantei Românii… Mereu am spus că în fruntea acestor «patronate» din România sunt tot felul de dubioși. Comunistoizi ascunși sub mantia de «patron». Care habar nu au ce este piața, ce rol are concurența și cât de importantă este ea pentru tine. Internă sau externă. Din ăștia care cred că dacă transformăm România într-un lagăr și o izolăm ca pe o insulă ne va fi mai bine. Evident, steroizii pe care funcționează turismul românesc (subvenții, fonduri europene, tichete de vacanță, TVA redus etc.) își spun cuvântul. Doar statul și protecția lui (taxarea) sunt bune, concurența și piața sunt «câh». Știm, mulți ticăloși și lacomi care nu vor binele României, sug sângele poporului și colonizează România. Mai bine s-ar întreba de ce pleacă românii în vacanțe în afară în număr tot mai mare, ar încerca să înțeleagă afacerea de care se ocupă și să ia măsuri. În loc să încurajăm românii să plece și să vadă cât mai multe dintre minunile lumii, și aici știu ce vorbesc, venim cu tot felul de idei din astea crețe. Ăștia ar trebui să se lupte cu guvernul care îi îngroapă în taxe, nu să propună altele noi și să aplaude atunci când un zăpăcit de politician le ia ideea în brațe și o duce până la capăt. România rămâne un loc unic în lume… Etern și fascinant. Grădina Domnului, nu alta!”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Filmulețul de 49 de secunde care-l îngroapă pe baronul Buzatu. DNA a făcut publică secvența-cheie a flagrantului: primirea șpăgii de peste 250.000 de euro

VIDEO. A doua filmare cu care DNA îl zdrobește pe șpăgarul Buzatu

STENOGRAME. Buzatu: „Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Vin, pescuiesc 5 minute și plec!” / Martor: „Îi spun lui Emil să vină cu «mâncarea caldă»”

* „Tâmpitule, prostule, unde sunt cartofii? Nu vezi că e numai carne pe masă? Tu nu știi că eu țin post?” Vasalitate feudală în Vaslui: asistenta lui Buzatu îl umilea pe șeful de la Protecție Socială pe județ, transformat în servitor

Pieleanu: „Buzatu e prietenul meu, sper să-și demonstreze nevinovăția!”. Chirieac: „Era cu metafizica, nu părea șpăgar ordinar”

* Șpăgile PSD-iștilor trebuie plătite de cineva: Ciolacu pune biciul pe sectorul privat. Guvernul a aprobat luni creșterea birurilor

Ministrul Boloș (PNL), pe urmele premierului Ciolacu (PSD): „Măsurile fiscale nu au impact asupra vieţii de zi cu zi a românilor”

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

Acuzații grave: viol asupra unei minore, la Școala de vară a AUR. Liderii partidului se ascund, un deputat zice că e „o înscenare”, altul dă vina pe fată!

* Amiralul Sokolov, comandantul Flotei Ruse din Marea Neagră, a fost ucis de ucraineni împreună cu alți 33 de ofițeri. Sokolov devine cel mai important militar rus care moare în luptă după Al Doilea Război Mondial

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here