VIDEO. S-a confirmat: amiralul Sokolov, comandantul Flotei Ruse din Marea Neagră, a fost ucis de ucraineni împreună cu alți 33 de ofițeri. Sokolov devine cel mai important militar rus care moare în luptă după Al Doilea Război Mondial

0
5067
Amiralul Sokolov, comandantul flotei rusești din Marea Neagră, a fost ucis cu tot stafful său vineri, într-un atac cu rachete lansat de ucraineni

Serviciile de informații ucrainene, care au fost reținute în ultimele zile pe această temă, au confirmat oficial luni că amiralul Victor Sokolov, comandantul Flotei Mării Negre din armata rusă, a fost ucis vineri, în atacul cu rachete executat asupra cartierului general de la Sevastopol. Sokolov devine astfel ofițerul rus cu cel mai înalt grad care moare în luptă după Al Doilea Război Mondial!

Conform comunicatului, atacul cu rachete de vineri s-a soldat, în total, cu 34 de ofițeri ruși uciși. Alți 105 militari – de la simpli soldați până la ofițeri superiori – au fost răniți în același bombardament.

În acest moment, Rusia și-a pierdut complet capacitatea defensivă antiaeriană din Crimeea. Cartierul general al Flotei Mării Negre de la Sevastopol, care găzduia elita militară a forțelor navale rusești, ar fi trebuit să fie obiectivul cel mai bine apărat din peninsula ocupată în 2014. Dar după ce ucrainenii au distrus sistematic sistemele antiaeriene rusești de pe litoralul vestic al peninsulei și au capturat echipamentele de bruiaj, război electronic și RADAR-ele de pe platformele marine, Crimeea a rămas, practic, fără apărare.

După ce anul trecut a fost scufundată nava-amiral a flotei rusești, crucișătorul Moskva, acum a fost eliminată și întreaga conducere militară a flotei. Amiralul Sokolov era un personaj respectat în lumea militară, inclusiv de către ofițerii occidentali care opinau că e un tip experimentat și echilibrat.

În cursul zilei de vineri, două rachete Storm Shadow lansate de pe un avion Suhoi 24 modificat ucrainean au lovit clădirea din Sevastopol unde se afla cartierul general al flotei. Distrugerile au fost catastrofale, cei aflați înăuntru fiind aproape în totalitate lichidați.
Autoritățile administrației de ocupație rusești de la Sevastopol au anunțat luni că pagubele sunt atât de mari, încât a fost afectată structura de rezistență a clădirii. Aceasta nu mai poate fi reparată și va trebui demolată.

În replică la această lovitură nimicitoare, rușii au replicat în sâmbătă noaptea, lovind cu rachete un hotel din Odessa.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Filmulețul de 49 de secunde care-l îngroapă pe baronul Buzatu. DNA a făcut publică secvența-cheie a flagrantului: primirea șpăgii de peste 250.000 de euro

VIDEO. A doua filmare cu care DNA îl zdrobește pe șpăgarul Buzatu

STENOGRAME. Buzatu: „Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Vin, pescuiesc 5 minute și plec!” / Martor: „Îi spun lui Emil să vină cu «mâncarea caldă»”

* „Tâmpitule, prostule, unde sunt cartofii? Nu vezi că e numai carne pe masă? Tu nu știi că eu țin post?” Vasalitate feudală în Vaslui: asistenta lui Buzatu îl umilea pe șeful de la Protecție Socială pe județ, transformat în servitor

Pieleanu: „Buzatu e prietenul meu, sper să-și demonstreze nevinovăția!”. Chirieac: „Era cu metafizica, nu părea șpăgar ordinar”

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

Ministrul Boloș (PNL), pe urmele lui Ciolacu (PSD): „Măsurile fiscale nu au impact asupra vieţii de zi cu zi a românilor”

Acuzații grave: viol asupra unei minore, la Școala de vară a AUR. Liderii partidului se ascund, un deputat zice că e „o înscenare”, altul dă vina pe fată!

Aleph News, televiziunea lui Adrian Sârbu, e îngropată în datorii: 32 de milioane de euro, din care 1,4 milioane către salariați și 7,5 milioane către stat

VIDEO. Cum mințea Putin în 2008, când a sfâșiat Georgia: „Crimeea nu este un teritoriu disputat. Acolo n-a fost niciun fel de conflict etnic. Rusia a recunoscut demult frontierele Ucrainei de astăzi”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here