Pieleanu: „Buzatu e prietenul meu, sper să-și demonstreze nevinovăția!”. Chirieac: „Era cu metafizica, nu părea șpăgar ordinar”

14
1671
Bogdan Chirieac - Marius Pieleanu

Doi beneficiari ai contractelor grase cu PSD, sociologul Marius Pieleanu și jurnalistul Bogdan Chirieac, au avut mari dificultăți în a se exprima public pe cazul de corupție care-l are în prim-plan pe baronul de Vaslui, Dumitru Buzatu. Totuși, Chirieac și-a revenit mai repede din șoc și a adoptat un discurs mai echilibrat, chiar dacă a scăpat câteva fraze otrăvit-caraghioase.

În schimb, Pieleanu e trup și suflet alături de Buzatu! El speră că șpăgarul PSD-ist va fi declarat nevinovat, în ciuda flagrantului impecabil făcut de procurorii DNA Iași, a imaginilor devastatoare și a stenogramelor indubitabile care au ajuns la opinia publică.

Marius Pieleanu și Bogdan Chirieac au comentat „cazul Buzatu” duminică, la România TV, dar și pe site-ul DC News, care-i aparține celui din urmă.

Gradul maxim de stupizenie și libidinoșenie l-a atins sociologul de casă al PSD, Marius Pieleanu. Acesta vorbește de o posibilă „nevinovăție” a lui Buzatu, ba chiar nutrește „speranțe” în acest sens, chiar dacă dovezile prezentate de procurorii DNA sunt zdrobitoare. În această situație, „speranța” lui Pieleanu nu mai poate fi că Buzatu n-ar fi luat șpagă, ci că va găsi el o soluție să nu fie condamnat!

Marius Pieleanu: „Nu ascund că am o relație de prietenie, de ani buni, cu Dumitru Buzatu, fără legătură cu politica. Discutăm pe teme de interes comun, de cultură, de societate. De aceea, sunt profund socat la vestea că, în 2023, Dumitru Buzatu ar fi putut să ia o mită de 1,25 milioane de lei pentru un contract. Sper din tot sufletul să nu fie adevărat. Repet, sunt prieten cu Dumitru Buzatu, un om de valoare intelectuală incontestabilă, și nu mă dezic de el. Nu știu ce-a făcut și ce n-a făcut, dar sper să-și dovedească nevinovăția. M-aș bucura mult să demonstreze că e nevinovat”.

În schimb, Bogdan Chirieac – „morsă bătrână”, alunecoasă – a fost mult mai nuanțat. Și la el se vede suferința pentru cele întâmplate unui baron PSD „de omenie”, dar patronul de la DC News știe s-o mascheze mai bine.

Bogdan Chirieac: „Pur și simplu, gestul său a surprins pe toată lumea. Buzatu nu era sau nu părea acest tip de om, «șpăgar ordinar», ca să spun așa. Nu, era profesor, era cu marxismul, cu metafizica, cu principii socialiste și așa mai departe. Ce anume l-a determinat, la 68 de ani, să comită astfel de fapte – nu știm. Dacă a mai comis astfel de fapte, asta o să vedem”.

Spre deosebire de retorica sa din anii trecuți, Chirieac a lăudat acțiunea DNA, comparând-o cu una a FBI.

„Poate evenimentul ăsta va fi și un avertisment, ca să înțelegem de ce această țară este ultima din Uniunea Europeană în privința infrastructurii. De ce nu se poate construi o șosea în această țară? Din 12 milioane de lei și-a luat cash 10% – 250 000 de euro. Cu taxe și impozite s-a dus la 25%. Și a mai luat și ăla (afaceristul Emil Savin – n. red.) 50%. Că dacă șeful ia 20%, iau și eu 50% profit! Și cu restul de 25% faci șoseaua. Și șoseaua dispare la prima ploaie! (…) Dar toată această acțiune merită felicitările noastre. Parcă am văzut o acțiune a FBI! Este o mare deosebire între acțiunea DNA-ului de astăzi și acțiunile acelea înspăimântătoare fără probe, cu abuzuri, desfășurate de același DNA. (…) Mafia asta n-o dai jos cu una, cu două! Cum s-a întâmplat în conducerea unui județ care a stat prea mult timp sub un baron, se întâmplă și în alte județe, unele pe lângă București. De ce am salutat faptul că DNA a publicat imaginile? Fiindcă poate în alte județe se uită lumea, se uită și alți baroni, indiferent de partid, și își mai iau seama! De câteva luni de zile, DIICOT-ul și DNA-ul își fac treaba. Înainte, nu!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* I s-a înfundat și mega-coruptului pe care PSD îl ține în brațe de 31 de ani! Baronul Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost prins în flagrant cu o șpagă de peste 250.000 de euro

* VIDEO. Filmulețul de 49 de secunde care-l îngroapă pe baronul Buzatu. DNA a făcut publică secvența-cheie a flagrantului: primirea șpăgii de peste 250.000 de euro

* VIDEO. A doua filmare cu care DNA îl zdrobește pe șpăgarul Buzatu

* STENOGRAME. Buzatu: „Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Vin, pescuiesc 5 minute și plec!” / Martor: „Îi spun lui Emil să vină cu «mâncarea caldă»”

* Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

* Ministrul Boloș (PNL), pe urmele lui Ciolacu (PSD): „Măsurile fiscale nu au impact asupra vieţii de zi cu zi a românilor”

* Acuzații grave: viol asupra unei minore, la Școala de vară a AUR. Liderii partidului se ascund, un deputat zice că e „o înscenare”, altul dă vina pe fată!

* VIDEO. Urlete în Parlament. Simion: „Semnează moțiunea!”. Șoșoacă: „Ieși! Nu semnez nimic cu susținătorii de violatori”. Simion: „Pupă-l în fund pe Ciolacu!”. Șoșoacă: „Pupă-l tu, că ești pe invers!”

* Aleph News, televiziunea lui Adrian Sârbu, e îngropată în datorii: 32 de milioane de euro, din care 1,4 milioane către salariați și 7,5 milioane către stat

* VIDEO. Cum mințea Putin în 2008, când a sfâșiat Georgia: „Crimeea nu este un teritoriu disputat. Acolo n-a fost niciun fel de conflict etnic. Rusia a recunoscut demult frontierele Ucrainei de astăzi”

14 COMENTARII

  1. SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGIE SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justitia’ ADICA TOATA PUTEREA”.

    CUM SA NU-SI DOVEADEASCA „NEVINOVATIA” ?

  2. Pieleanu manipuleaza alegerile la ordin contra sume importante de bani. El cu sondajele lui au spalat-o pe Fierea de azilele groazei. Poate candida linistita la Presedintia SU(L)A. Pielene cu cat mai dai kilu de sondaje, ala in marja de eroare de +/- 3%?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here