Acuzații grave: viol asupra unei minore, la Școala de vară a AUR! Liderii partidului se ascund, un deputat zice că e „o înscenare”, altul dă vina pe fată!

7
590
Deputații Dan Tănasă și Antonio Andrușceac

O adolescentă de 17 ani s-a prezentat la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slobozia, declarând că a fost victima unui viol, după ce a participat la Şcoala de vară a AUR, organizată pe litoral la finalul săptămânii trecute. Cei doi presupuși violatori au 40 de ani și sunt, ca și victima lor, din județul Ialomița.

Liderii AUR dau din colț în colț: George Simion se ascunde, deputatul Antonio Andrușceac zice că e „o înscenare”, iar un alt deputat, Dan Tănasă, dă vina pe victimă!

Comunicat IPJ Ialomiţa: „La data de 16 septembrie 2023, Poliţia Municipiului Slobozia a fost sesizată cu privire la faptul că o minoră, de 17 ani, din municipiul Slobozia, s-a prezentat la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slobozia, declarând că a fost victima unei infracţiuni de viol, comisă în judeţul Constanţa”.

Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că, în perioada 14-16 septembrie 2023, minora de 17 ani a participat la tabăra de vară organizată de AUR în staţiunea Neptun-Olimp.

Fata a fost prezentată la Serviciul de Medicină Legală Ialomiţa, fiindu-i prelevate probe biologice. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, pentru infracţiunea de viol.

Minora a reclamat că în urmă cu o zi a fost plecată cu o delegaţie compusă din membri ai partidului AUR în județul Constanţa, fiind cazaţi la un hotel. În cursul nopţii, aceasta a consumat băuturi alcoolice cu mai multe persoane din delegaţie, iar când s-a trezit a simţit dureri în zona inghinală, observând că prezintă urme de sânge.

Fata spune că nu-şi aminteşte ce s-a întâmplat şi nu doreşte să dea detalii cu privire la identitatea persoanelor cu care s-a aflat în camera de hotel, susțin surse din poliție.

Joi, la Constanţa, a început Şcoala politică de vară a AUR, în cadrul căreia a avut loc lansarea organizaţiilor de tineret, studenţi şi femei ale partidului. De asemenea, vineri s-au desfăşurat lucrările Conferinţei Naţionale a AUR.

Andrușceac: „E o înscenare”. Tănasă: „Fata a consumat mai mult decât trebuie”

Președintele AUR, George Simion, a evitat să răspundă acuzațiilor cu care se confruntă partidul său. La fel, Claudiu Târziu și alți lideri ai AUR.

A vorbit, în schimb, deputatul Antonio Andruşceac (56 de ani), viceliderul grupului AUR din Camera Deputaţilor. Acesta s-a grăbit să acuze „o înscenare” înainte de a afla despre ce este vorba.

Într-o intervenţie la Antena 3, Andrușceac a spus: „Astăzi dimineaţă, când am ajuns la Parlament, am auzit pentru prima oară că există această plângere. Am demarat în interiorul partidului o anchetă şi acum toată lumea spune că ceea ce reclamă această tânără nu este nicidecum un viol, că spune că s-ar fi trezit din beţie cu nişte dureri inghinale. Acum, dacă spune că a făcut o reclamaţie şi a identificat şi doi colegi despre care nu a spus în prima fază, rămâne de văzut, lucrurile acestea nu pot fi ascunse, sunt nişte expertize medico-legale care pot să confirme fără niciun fel de tăgadă dacă a fost vorba despre un viol”.

Andruşceac a continuat pe aceeași linie: „Cei care s-au ocupat de evenimentul de la Neptun au luat legătura cu cei doi vizaţi de acuzaţii. Sunt stupefiaţi de ceea ce au auzit! Sunt cei care ar fi dus fata acasă pentru că, tocmai din cauza consumului de alcool în perioada în care ieşeau din campusul acela, nu putea fi controlată şi au anunţat familia că o aduc acasă. E greu de crezut că, odată anunţată familia că îi duci copilul acasă, să faci aşa ceva. Dar se poate vedea, sunt camere de vederi de-a lungul traseului”.

Din aproape în aproape, deputatul AUR ajunge la „înscenare”! „Sunt o grămadă de semne de întrebare. Da, eu cred că este o înscenare, dar nu mă pot pronunţa şi îmi doresc să fie aşa. Altfel, cei care ar fi putut face aşa ceva – eu vă spun ca părinte – să înfunde puşcăria! Noi nu avem niciun fel de reţinere în a da toate detaliile dacă cumva aflăm aşa ceva, lucruri de care mă îndoiesc, dar lucrurile acestea în general trebuie tratate cu mare seriozitate şi cu maximă asprime”.

Despre faptul că tânăra are doar 17 ani, deputatul a spus că membru AUR nu poţi fi decât după 18 ani, dar organizaţii de tineret au toate partidele. „Lucrurile astea se întâmplă nu numai în campusurile politice organizate de partidele politice, cum s-a întâmplat şi la alte partide, dar asta nu ar scuza cu nimic situaţia, dacă s-ar confirma. Se întâmplă în tabere de copii. Aici este şi o problemă a noastră în general, a felului în care controlăm consumul de alcool în rândul minorilor”.

Un alt deputat AUR, Dan Tănasă (42 de ani), a mers cu abjecția și mai departe, punând accentul pe beția fetei și nu pe posibilul viol! „A consumat mai mult decât este cazul, ea a recunoscut că a consumat singură. Poliţia a fost la faţa locului, există înregistrări de pe bodycam că ea este în regulă, poliţia a fost acolo, nu a acuzat nimic, nu a semnalat absolut nimic, a fost cooperantă. A doua zi, evident, organizatorii au trimis-o acasă, nu mai era cazul să rămână acolo”.

Părinții au sunat la 112, polițiștii au decis să lase fata în hotel

Ulterior, într-un comunicat, AUR a anunțat că a pus la dispoziţia Poliţiei listele de participanţi şi imaginile video înregistrate de camerele hotelului. Partidul lui George Simion susține că singurul incident a fost că tânăra s-a îmbătat!

„Singurul incident despre care organizatorii Şcolii de vară au cunoştinţă în momentul de faţă s-a petrecut în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2023 în complexul care a găzduit evenimentul, când o persoană minoră cazată într-o cameră rezervată invitaţilor a fost găsită de organizatori într-o avansată stare de ebrietate”, au transmis reprezentanţii AUR, într-un comunicat de presă.

Partidul extremist mai spune că, simultan, „părinţii tinerei, alertaţi de modul în care aceasta discuta la telefon, au sunat la poliţie şi au cerut intervenţia unui echipaj la faţa locului”.

„La sosirea oamenilor legii, tânăra a fost cooperantă şi a recunoscut că a consumat singură alcool. Ca urmare a verificărilor efectuate şi neconstatând nimic suplimentar, poliţiştii au considerat că tânăra poate rămâne peste noapte în locaţie pentru a se reface. În dimineaţa zilei următoare, minora a fost trimisă acasă de organizatori, alături de doi însoţitori care au predat-o părinţilor. La fel ca toţi ceilalţi participanţi minori, tânăra a venit la Şcoala de vară cu acordul părinţilor”, mai indică comunicatul AUR.

Poliția județului Constanța: „Minora a vorbit la telefon cu mama sa, căreia i-a spus că nu a fost victima vreunei infracţiuni”

La scurt timp după comunicatul AUR, în scenă a intrat Poliția județului Constanța.

Reprezentanţii IPJ Constanţa au explicat: „La data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 23.30, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Neptun au fost sesizaţi de o femeie, cu privire la faptul că fiica sa minoră, de 17 ani, aflată în tabără, nu răspunde la telefon. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat-o pe minoră în camera hotelului unde era cazată, împreună cu alte două persoane de sex feminin”.

Poliţiştii au precizat că, în acel moment, fata a afirmat că nu a fost victimei vreunei infracţiuni. „Minora nu prezenta urme vizibile de violenţă şi a declarat că nu a fost victima vreunei infracţiuni, în acest sens fiind încheiat proces-verbal. În prezenţa poliţiştilor, aceasta a vorbit, la telefon, cu mama sa, căreia i-a adus la cunoştinţă faptul că nu a fost victima vreunei infracţiuni”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mafia PSD: Agenția care a pierdut 740 de milioane de euro din PNRR pentru spitale e înțesată de PSD-iști care primesc sporuri uriașe tocmai pentru a atrage bani europeni în Sănătate!

* Europarlamentar român: „Criminalii din Guvern refuză banii UE pentru că nu pot să-i fure!” Solicitare oficială către Comisia Europeană să respingă cererea lui Ciolacu de a tăia din PNRR finanțarea de 740 de milioane de euro pentru spitale

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* Declarație dementă a ministrului Justiției: „În România sunt milioane de consumatori de droguri, nu pot fi băgaţi cu toţii la închisoare”. Ar însemna că cel puțin un român din 7 se droghează!!!

* PAPAHAGI: Ce scârbă îmi e de toată această bandă de ticăloși!

* VIDEO. Șoșoacă, în pericol! „În Casa Poporului se face sex pe bune! Îmi e și frică să deschid o ușă!”

* Șeful Sputnik.md, expulzat din Republica Moldova, este agent GRU, cu gradul de colonel! E încadrat ca parașutist în forțele aeropurtate rusești

* Cei trei care au nenorocit-o pe Simona Halep: francezi din echipa lui Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams. ITIA face lumină: cei trei sunt fizioterapeuta, directorul cu pregătirea fizică și însuși Mouratoglou

* SuperLiga jafurilor de arbitraj. Încă o viciere de rezultat: penalty clar neacordat oaspeților, la CFR Cluj – Petrolul 1-0. Nici VAR-ul nu-i oprește!

7 COMENTARII

  1. Unde o fi clipul celebru cu dansingul de la Școala de Vară PSD ? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  2. de 17 ani a fost lasata de parinti la o sedinta AUR! Probabil se asteptau sa ajunga pe o functie mare. Dar in partide, nu te ridici cu educatie si munca! Cat despre posibilii agresori, ce sa ceri unora si auristi si beti?
    Asta este fata adevarata a societatii in care traim.

    • Familia Tradițională … 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here