STENOGRAME. Buzatu: „Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Vin, pescuiesc 5 minute și plec!” / Martor: „Îi spun lui Emil să vină cu «mâncarea caldă»”

4
1078
Momentul când Dumitru Buzatu ia geanta cu bani de la Emil Savin și o pune în portbagaj. La tribunal, avocații au pretins că, de fapt, Buzatu nu știa că înăuntru erau 1,25 milioane de lei, deoarece el ceruse doar 125.000 de lei ca împrumut

Ultimul dialog purtat de baronul șpăgar Dumitru Buzatu (PSD) cu un martor din dosar, înainte de a se duce la ferma piscicolă a afaceristului Emil Savin, din satul Cârja (pe malul Prutului), pentru a lua șpaga de 1.250.000 de lei (peste 250.000 de euro), arată grija președintelui Consiliului Județean Vaslui de a-și ascunde actvitățile infracționale. El vorbește criptat: „Vin, pescuiesc 5 minute și plec!”.

Interlocutorul lui Buzatu, martor în dosar, folosește același limbaj criptat: „Cât durează, ca să-i spun lui Emil să vină cu «mâncarea caldă»?”. Emil e patronul fermei piscicole, Emil Savin, cel care pregătise șpaga, dar colabora deja cu DNA (amănunt pe care Buzatu nu-l știa).

Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii DNA,, vineri seară (22 septembrie), în timp ce primea o mită de 1,25 milioane de lei. După șase ore de percheziții la locuința sa, acesta a fost dus la DNA Iași pentru audieri, iar dimineață a fost reținut pentru 24 de ore. Sâmbătă seară, Tribunalul Vaslui a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

În momentul primirii genții cu 1,25 de milioane de lei, Buzatu i-a spus omului de afaceri Emil Savin: „Săru’mâna, Emil! Încă o dată îți mulțumesc, că eram pe drojdie”. Baronul PSD nu știa însă că banii erau marcați de DNA cu cuvântul-ghilotină „Mită” și că Savin lucra deja pentru procurorii DNA!

Buzatu a primit personal banii, aflaţi într-o geantă neagră. El a pus valiza în portbagajul mașinii cu care venise. Mașina nu era proprietatea personală a baronului PSD, ci aparținea Consiliului Județean Vaslui și era condusă de un șofer al instituției. Așadar, și primirea șpăgii s-a făcut „pe banii vasluienilor”!

În referatul DNA se precizează: „La orele 17.15, (…) şi Buzatu Dumitru s-au ridicat de la masă şi s-au deplasat către autoturismele marca (…) şi marca (…). Buzatu Dumitru a mers la portbagajul (…), iar (…) la autoturismul (…), unde a deschis uşa stânga spate şi a luat de pe banchetă o geantă maro pusă la dispoziţie de către Direcţia Naţională Anticorupţie, în care se afla suma de 1.250.000 de lei. Buzatu Dumitru a deschis portbagajul (…), (…) a mers către el, i-a întins geanta cu banii, Buzatu Dumitru a luat-o, a pus-o în portbagaj, după care l-a închis”.

După aproape două ore, când părăsea mulțumit paradisul piscicol al afaceristului Emil Savin, șeful CJ Vaslui a fost oprit de echipa de anchetatori, fiind prins cu banii în maşina Consiliului Judeţean.

Vineri, ora 19.12: cerul se prăbușește peste șpăgarul Buzatu

În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de DNA se mai arată: „Ulterior, la data de 22.09.2023, în jurul orelor 19.12, autoturismul (…) cu nr. de înmatriculare (…) utilizat de către Consiliul Judeţean Vaslui a fost oprit la ieşirea din ferma (…), în autoturism fiind identificat numitul BUZATU Dumitru însoţit de un conducător auto angajat al Consiliului Judeţean Vaslui. Procedând la efectuarea percheziţiei auto, în portbagajul autoturismului, în partea stângă, a fost identificată o geantă de culoare maro, după cercetarea acesteia putându-se constata faptul că în această geantă se află o sumă de bani în lei, respectiva sumă era compusă din bancnote cu cupiura de 500 de lei”.

Buzatu primise 2.500 de bancnote de câte 500 de lei, așezați în 25 de fișicuri a câte 100 de bancnote, marcate de către anchetatori pentru realizarea flagrantului. Banii primiţi drept mită erau pentru deblocarea unor plăți, în cadrul unui contract de asfaltare încheiat anterior între CJ Vaslui și una dintre firmele lui Emil Savin.

VIDEO: Secvența-cheie în care Buzatu primește geanta cu bani de la Savin

Discuția interceptată de procurori

Dumitru Buzatu (președintele CJ Vaslui): Ai pescuit ceva?

Martor: Am prins câte un pește toți!

Buzatu: Altceva… decât pește?

Martor: Altceva n-am prins! Încă n-am pescuit! Altceva n-am pescuit!

Buzatu: Hai, că vin și eu până la voi acolo, să văd!

Martor: Hai! Hai!

Buzatu: Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Nu mai umblați cu prostii!

Martor: Deja am aranjat, le-am dat tot ce le trebuia, a făcut cerere scrisă, referat, tot, gata!

Buzatu: Când vin… vin, pescuiesc 5 minute și plec!

Martor: Gata! Da, da! Dar cât durează, ca să-i spun lui Emil să vină cu „mâncarea caldă”?

Buzatu: Acuma vin! Acuma ajung!

Martor: Acuma ajungeți?

Buzatu: Acuma, vin acum, da.

Dincolo de imaginile video date publicității, DNA a postat și imagini foto cu mita de 1,25 milioane de lei, din timpul flagrantului de la Cârja.

Buzatu a primit șpaga de 1.250.000 de lei în 2.500 de bancnote de câte 500 de lei. Banii au fost „livrați” de afaceristul-denunțător îb 25 de fișicuri a câte 100 de bancnote. Anchetatorii au scos fișicurile din geanta maro, în prezența lui Buzatu, și i-au întins în portbagaj / FOTO: DNA

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* I s-a înfundat și mega-coruptului pe care PSD îl ține în brațe de 31 de ani! Baronul Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost prins în flagrant cu o șpagă de peste 250.000 de euro

* VIDEO. Filmulețul de 49 de secunde care-l îngroapă pe baronul Buzatu. DNA a făcut publică secvența-cheie a flagrantului: primirea șpăgii de peste 250.000 de euro

* VIDEO. A doua filmare cu care DNA îl zdrobește pe șpăgarul Buzatu

* Pieleanu: „Buzatu e prietenul meu, sper să-și demonstreze nevinovăția!”. Chirieac: „Era cu metafizica, nu părea șpăgar ordinar”

* Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

* Ministrul Boloș (PNL), pe urmele lui Ciolacu (PSD): „Măsurile fiscale nu au impact asupra vieţii de zi cu zi a românilor”

* Firele tragediei de pe Autostrada Moldovei duc la Grindeanu: muncitorii care au spart conducta lucrau nesupravegheați! De doi ani, Ministerul Transporturilor n-a angajat diriginți de șantier

* Acuzații grave: viol asupra unei minore, la Școala de vară a AUR. Liderii partidului se ascund, un deputat zice că e „o înscenare”, altul dă vina pe fată!

* Aleph News, televiziunea lui Adrian Sârbu, e îngropată în datorii: 32 de milioane de euro, din care 1,4 milioane către salariați și 7,5 milioane către stat

* VIDEO. Cum mințea Putin în 2008, când a sfâșiat Georgia: „Crimeea nu este un teritoriu disputat. Acolo n-a fost niciun fel de conflict etnic. Rusia a recunoscut demult frontierele Ucrainei de astăzi”

4 COMENTARII

  1. „In plin scandal Buzatu-Spaga, PSD scoate un sondaj de opinie pentru a arata ca sta foarte bine in intentiile de vot. Sondajul, difuzat de Romania TV”

    LA TELEVIZIUNEA NESECURISTULUI g. ? N-A TERMINAT INCA NOUA „justitie” SA-L STEARGA LA FUND ?

    CUM SA NU-I VOTEZE. TOTI VOR SA FIE BUNI CETATENI SI SA PLATEASCA TAXELE. IN CAZUL ACESTA TAXA DE 10% DE NOMENKLATURSIT. SI MAI ZIC UNII CA AVEM EVAZIUNE MARE. TAXA ASTA SE PLATESTE 100%!

  2. A trait ca un nabab si nu este deloc pe drojdie ca are proprietati fara numar. Baronul celui mai sarac judet din Romania. O fosila a fesenismului iliescian. Astia erau bani de cheltuiala. In timp ce jegul asta puturos si betiv o duce bine, guvernul criminal P$DNL a impins legea cu noile taxe si impozite puse pe spatele romanilor, in special a firmulitelor care nu si-au cersit privilegiile de la Stat. Totul pentru a asigura bani pentru campania electorala, salarii la bugetari si pensii speciale. Sa stati acasa din nou in zilele cand se voteaza si aici ajungem la a plati imbuibatii sistemului, parazitii, toate plosnitele care nu se mai satura sa suga banul public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here