duminică, mai 26, 2024
AcasăNewsPromisiunea ministrului Justiției, Stelian Ion: "Dosarul 10 august nu se termină aici!...

Promisiunea ministrului Justiției, Stelian Ion: „Dosarul 10 august nu se termină aici! O parte a mers la Parchetul Militar“

-

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a dat asigurări vineri că “dosarul 10 august nu se termină aici”, după ce judecătoarea Daniela Isabela Miheț, de la Tribunalul București, a clasat definitiv cazul violențelor comise de jandarmerie împotriva populației la mitingul împotriva corupției.

Tot sistemul și-a dat mâna pentru a-i salva pe șefii Jandarmeriei și pe politicienii care au organizat și coordonat cele mai mari violențe de după 1991 împotriva românilor. Procurorii DIICOT au “pierdut” probele video și, timp de aproape doi ani, n-au audiat niciun martor. Apoi au întocmit dosarul astfel încât să reiasă că jandarmii au respectat legea, iar cei care au comis agresiunile au fost manifestanții!

DIICOT a pierdut probele, n-a făcut nicio anchetă și n-a audiat martorii, apoi Tribunalul a clasat dosarul

Pentru asta, dosarul a fost luat de la Parchetul Militar și dus la DIICOT, instituție controlată de PSD. DIICOT a dat rezoluție de clasare, dar în urma valului de indignare publică, dosarul a fost redeschis. Miercuri, deși instanța avea posibilitatea să returneze dosarul către procurori, ca să-l refacă, Tribunalul București a trântit capacul definitiv peste el, clasându-l.

După aceste evenimente, președintele Klaus Iohannis a spus că așteaptă o reacție de la ministrul Justiției. Dar șefa DIICOT, Georgiana Hosu, cea care a contribuit decisiv la mușamalizarea dosarului, fusese numită tocmai de Iohannis!

- Advertisement -

În fața acuzațiilor apărute la adresa președintelui, ministrul Stelian Ion a menționat că n-are ce să-i reproșeze acestuia și că nu-l consideră vinovat nici direct, nici indirect de scandaloasa rezoluție care trimite dosarul 10 august după cele ale Revoluției și mineriadelor, în raftul marilor violențe împotriva populației îngropate de justiția română.

Ministrul le-a cerut celor care au anunțat că merg la CEDO să mai aștepte puțin.

Ministrul Stelian Ion: “Din acea cauză de la DIICOT s-a disjuns o parte către Secția parchetelor militare. Vizează interacțiunile jandarmilor subordonați cu manifestanții

 E foarte important să aşteptăm motivarea încheierii de respingere a acelei cereri de redeschidere a dosarului. Acea încheiere pronunţată de judecător de cameră preliminară este una definitivă, însă până nu vedem motivarea nu putem avea o privire de ansamblu cât de cât clară asupra a ce s-a întâmplat din punct de vedere procedural, din punctul de vedere al anchetei desfăşurate şi din punct de vedere al adevărului. Solicitarea mea pentru toată lumea, solicitarea mea pentru public, pentru cei care au formulat aceste plângeri, printre care mă număr şi eu, să avem răbdare să vedem acea motivare (…) Cert este că dosarul «10 august» nu se termină aici, nu s-a pus punct aici acestui dosar. Din acea cauză aflată în cercetare la DIICOT s-a disjuns o parte către Secţia parchetelor militare şi acea parte îşi va urma cursul, va trebui să se continue ancheta în acea parte, referitoare în principal la interacţiunile jandarmilor subordonaţi, interacţiunile directe cu manifestanţii. De asemenea, mai există o zonă a acestui dosar referitoare la alte persoane care nu deţineau funcţii de militari, deţineau funcţii executive sau administrative în acea persoană. Nici cu privire la acele persoane şi fapte nu s-a luat o decizie finală“.

- Advertisement -

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

TEROARE LA ONEȘTI. Un individ de 68 de ani a sechestrat și înjunghiat mortal doi meșteri mai tineri, care-i renovau apartamentul. Polițiștii au ratat operațiunea de salvare

 

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. AVEM (DEPLINĂ!) ÎNCREDERE. în Stelian Ion: știm, încă din campania-electorală pentru alegerile-parlamentare, din discuțiile cu el, de-aici, de la Constanța, că este EXTREM-de-DETERMINAT să-i vadă băgați la PUȘCĂRIE pe TOȚI (!) „găzarii” TICĂLOȘI: Liviu Dragnea (care trebuie pedepsit ȘI – !!! – PENTRU CRIMA ASTA!!!!!!!!), „Carmendan”, Cazan, Sindile, Cucoș, Paraschiv ȘI CEILALȚI!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -