Preotul Niculcea, ctitorul bisericii vandalizate din Parcul Titan: “Un incident izolat, provocat de un țăcănit. Ar fi bine ca Patriarhia să-și tempereze declarațiile, pentru că întreaga «afacere» are un singur beneficiar: AUR”

4
1987

Agitația pornită de AUR, BOR și conspiraționiști în jurul incidentului de la biserica de lemn din Parcul Titan – vandalizată acum câteva zile prin mesaje pro-LGBT – a fost “tăiată” chiar de preotul Adrian Niculcea, ctitorul frumoasei construcții maramureșene. Acesta a declarat, pentru site-ul Activenews.ro, că toată lumea ar trebui să fie mai temperată, pentru că toată povestea este opera “unui țăcănit”, iar de scandal profită doar “bufonii de la AUR”.

Preotul Adrian Niculcea (66 de ani) este profesor de Teologie Sistematică și cleric ortodox, doctor în Teologie cu lucrarea “Sfânta Treime în ființa și în viața Bisericii”. Acesta a povestit că, în dimineața incidentului, când abia aflaseră chiar și preoții ce se întâmplase, s-au pomenit în curtea bisericii cu liderul AUR, George Simion! Episodul este, într-adevăr, bizar: cum a aflat liderul AUR despre vandalizarea bisericii chiar înaintea preoților care slujesc acolo?

Mesajele scrise, pro-LGBT, sunt absolut neobișnuite. În România, astfel de lucruri nu se prea întâmplă. În schimb, stilul seamănă cu cel al ultrașilor din galeriile de fotbal, care îl susțin de ani buni pe George Simion – el însuși fost șef de galerie.

Faptul că un întreg “ecosistem” s-a activat instantaneu – AUR, Biserica Ortodoxă care susține din umbra acest partid, televiziunile oligarhilor –, grăbindu-se să înfiereze “neomarxiștii” înainte ca Poliția să demareze propriu-zis ancheta, ridică de asemenea semne de întrebare.

Declarațiile preotului Adrian Niculcea, ctitorul bisericii vandalizate

„Ce problemă cu «incidentul de la Titan»!? M-au solicitat unii de la Antena 3, alții de la nu știu ce revistă, Rost, și le-am dat și lor același răspuns pe care vi-l dau și dumneavoastră:

Fiindcă mi-ați solicitat opinia în legătură cu ce s-a întâmplat la Biserica din Titan, vă spun că nu este altceva decât un simplu incident datorat unui tânăr țăcănit. N-are nici o importanță deosebită. O doamnă a încercat înaintea telefonului d-voastră să dea amploare incidentului, dar am «liniștit-o».

Mi-a scris: «Asta poate deveni, cu ajutorul Domnului, un prilej de solidarizare mai mare în jurul Bisericii!».
I-am răspuns: «Nu, doamnă. Noi, care ne credem oameni deștepți și mai ales cu scaun la cap, nu mergem pe urmele bufonilor din AUR. Acesta este un incident izolat, datorat unui țăcănit și nu o problema serioasă, care să merite solidarizare mai mare în jurul Bisericii». Biserica are propriii apărători calificați, n-are nevoie de apărători de operetă.

Adevărata «solidarizare» este venirea la slujbe, plângerea propriilor păcate și rugăciunea pentru ajutor. Creștinul adevărat nu are nevoie să fie și el remarcat de cineva; are nevoie de smerenie și dragoste. Este o regulă căreia trebuie să i se supună și preoții și chiar și episcopii, nu doar laicii.

De remarcat expresia: «Cu ajutorul Domnului, (va fi) un prilej de solidarizare mai mare în jurul Bisericii!». Cu alte cuvinte: bine că ne-a ajutat Dumnezeu să avem acest incident, pentru că altfel nu ne băga nimeni în seamă și pe noi!!!

Vă mulțumesc.

PS: Ar fi bine ca Patriarhia să-și tempereze declarațiile, pentru că întreaga «afacere» are un singur beneficiar: AUR.

Nu întâmplător, de dimineață, când de abia aflaseră  preoții, ne-am trezit… cu liderul AUR, George Simion, în curtea bisericii. Iar Prigoana (n.r. – Șoșoacă), femeia aceea cunoscută în media, a declarat că va iniția o mare manifestație antimască, anti lgbt, etc apropo de incidentul de la biserica noastră”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  • Fii sigur ca asa este.
   Sa iasa scandal.
   Intamplator am cunoscut un cuplu de gay, imi erau subordonati intr-o multinationala.
   Oameni de isprava, linistiti, profesionisti si culmea, mult mai credinciosi decat alti oameni pe cara i-am cunoscut.
   Daca ar fi sa am prieteni, sa aleg intre chiraitoarele ale video-chatiste de la Iasi, credincioasele lulii, ii prefer pe oamenii acestia linistiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here