Manipulare RTV: a titrat “Biserică batjocorită de hoardele neomarxiste” și a dat imagini din Chile și Marea Britanie, la știrea despre vandalizarea bisericii de lemn din Parcul Titan

10
1685

Incidentul grav din Parcul Titan, unde biserica de lemn a fost vandalizată cu mesaje pro-LGBT, a fost transformat de postul România TV într-un prilej de manipulare. ActiveWatch a sesizat CNA pentru felul în care a fost prezentată știrea la postul lui Sebi Ghiță, cu titlul “Biserică batjocorită de hoardele neomarxiste” și cu imagini din alte țări.

Poliția abia a început ancheta în privința vandalizării bisericii din Parcul Titan și încă nu se știe nici cine a făcut acest gest, nici câte persoane au fost și nici de ce. În această situație, titlul care indică “hoarde neomarxiste” ca fiind vinovate nu are nicio acoperire.

“Completarea” știrii cu imagini din Chile și Marea Britanie, pentru a putea susține teoria cu “hoardele neomarxiste”, este tot o manipulare.

Anunțul ActiveWatch

„Deși poliția abia a demarat o anchetă în acest caz de vandalism, România TV a găsit deja vinovații: hoardele neomarxiste.

Pentru a-și legitima discursul ideologizat, neojurnaliștii de la RTV au difuzat imagini din Chile și Marea Britanie, în care două biserici au fost vandalizate. Nici unul dintre incidente nu a fost revendicat sau asociat cu mișcările de protest pe care neojurnaliștii RTV le încadrează superficial sub umbrela «neomarxismului».

Vom face sesizare la CNA, să vedem dacă Art. 66 din Decizia 220/2011 a fost sau nu batjocorit de RTV.

Notă: Nu, postul România TV nu trebuie închis. Trebuie trimis la școală.”

Angajații RTV au minciuna în fișa postului

România TV este recunoscut pentru știrile false pe care le dă. De nenumărate ori, postul lui Sebastian Ghiță a fost amendat, ironizat și dat ca exemplu de „așa nu se face presă”.

Trecând peste episodul celebru din 2017, când s-a anunțat că participanții la manifestațiile anticorupție din Piața Victoriei (inclusiv câinii lor!) primesc bani de la Soros, în ultimul an – de când a început pandemia -, la RTV a fost „festival”. Astă-vară, CNA a amendat postul pentru că a difuzat un așa-zis reportaj despre cum sunt mituite de doctori rudele decedaților „ca să-i declare morți de Covid”.

Luna trecută, până și vedeta conspiraționistă a postului, Diana Șoșoacă, a acuzat România TV de dezinformare, certându-se cu Victor Ciutacu. Dar s-au împăcat repede și acum mint împreună.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

10 COMENTARII

  1. Mi se pare abominabil cum stiri de acest fel incita la ura si pana sa se lamureasca adevarul lor sau pana sa fie pedepsit postul, oamenii tintiti de post pentru manipularea lor ORDINARA deja au ingjitit momeala si s-au mai incarcat nitel cu ura si proasta informare !!! Acest efect e INCOMENSURABIL. Pentru asta nu plateste nimeni cu adevarat, adica exact pentru inapoierea creierelor unui sector important al populatiei care ramane rudimentar dotat intelectual si bine alimentat FRECVENT de catre acest post cu munitie de ura pe LGBT, pe cei care nu sunt religiosi, pe cei emancipati si liberi in gandire, in ultima instanta pe toti oamenii cu adevarat evoluati. Acest pot vrea sa tina populatia in feudalism, obscurantism si gandire rudimentara. Numai o astfel de populatie poate fi manipulata sa faca spume impotriva guvernului cu vederi pro-occidentale si cu vederi progresiste in sensul in care ar trebui sa evolueze societatea umana in secolul 21 !!!

  2. Asa credeti ca dovediti ca sunteti civilizat???? E PANDEMIE!!!! De ce nu se urca pe pereti oamenii cu scaun la cap si-i apuca pandaliile numai pe unii?!!! Pentru ca pe acestia nu-i duce capul ca nu e guvernul de vina ca e pandemie si trebuie sa avem rabdare si sa facem lucruri rezonabile, pentru a trece demn prin pandemie si a scapa de ea, nu sa mazgalim bisericile CA BEZMETICII!!! Ca doar nu suntem animale, ci oameni ai secolului 21!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here