Orban confirmă: „Joi îl schimbăm pe prefectul Capitalei”. E nevoie de un înlocuitor „integru, hotărât”, adică Berbeceanu

0
481
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a confirmat miercuri că a luat încă de luni decizia de a-l demite pe prefectul Bucureștiului, Gheorghe Cojanu, pentru gestionarea catastrofală a crizei epidemiologice din oraș. Această hotărâre nu putea fi făcută publică însă, a explicat primul ministru, într-un moment în care la Prefectură urmau să se discute măsuri foarte importante după ce Bucureștiul a intrat în scenariul roșu, cu peste 3 cazuri de infectare la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Traian Berbeceanu, spune Orban, “este printre posibilii candidați”, dar descrierea făcută pentru tipul ideal de prefect este exact portretul-robot al fostului polițist antimafia.

Despre graba cu care PNL pregătește schimbarea actulului prefect cu Traian Berbeceanu, ziaristii.com a scris AICI. Mutarea se va produce, foarte probabil, chiar joi, 22 octombrie. Ludovic Orban a declarat: „Încă de luni m-ați întrebat despre prefectul Capitalei. Nu puteam să anunț decizia mea de a schimba prefectul Capitalei înaintea unei ședințe fundamentale conduse de prefect. Astăzi pot să vă spun. Da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Da, joi, la ședința de Guvern, vom opera această modificare”.

Șeful Executivului n-a vrut să dea numele înlocuitorului, enumerându-l pe Traian Berbeceanu (acum șeful de cabinet al ministrului de Interne) la și alții, dar apoi a făcut exact portretul-robot al fostului polițist: “Traian Berbeceanu este printre posibilii candidați pentru funcția de prefect, care se află în evaluare. Dacă sunt îndeplinite condițiile legale și omul are calitățile necesare pentru a ocupa o funcție, îl sprijinim, normal. Avem nevoie de un om corect, un om integru, un om hotărât, un om care a demonstrat că are capacitatea să își atingă obiectivele pe care și le stabilește“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here