Managerul Spitalului Colentina, pus de Firea, ține nefolosit de 6 luni un aparat de testare Covid donat de o bancă! Spitalul face testele la un laborator privat din incintă

1
2475

Remus Mihalcea, managerul Spitalului Clinic Colentina, lasă nefolosit încă de la începutul pandemiei un aparat de testare Covid-19, în timp ce face testele pacienților și ale cadrelor medicale la un laborator privat din incinta unității! Dezvăluirea acestui caz de-a dreptul scandalos le aparține jurnaliștilor Mirela Neag și Cătălin Tolontan, de la Libertatea, care scriu, în ancheta publicată marți, că managerul chiar a recomandat băncii donatoare să dea aparatul altcuiva!

La începutul crizei sanitare provocate de virusul Sars-CoV-2, o bancă importantă din România – ai cărei șefi au cerut să fie păstrat anonimatul – a donat, la cererea medicilor de la Spitalul Colentina, un aparat PCR de testare Covid-19. În aprilie, spitalul se închisese, devenind unul suport Covid. Între timp, el s-a redeschis pentru o scurtă perioadă de timp, revenind zilele acestea la tratarea exclusivă a pacienților Covid, pe măsură ce numărul cazurilor a crescut.

Managerul Mihalcea, nonșalant, după 6 luni în care aparatul a stat degeaba: “Nu știu ce s-a întâmplat cu el”. Testele Covid au fost făcute contracost, în tot acest timp, la un laborator privat din curtea spitalului!

Spitalul nu avea, în aprilie, niciun aparat de testare PCR pentru Covid, probele fiind trimise, contracost, la laboratorul privat care activează în incinta unității.

În luna mai, o bancă a donat Spitalului Colentina un aparat PCR. Dar echipamentul n-a ajuns niciodată să fie pus în funcțiune, el rămânând și azi tot în ambalajul în care a fost adus! Testele se fac, și azi, tot la laboratorul privat.

Medicul Remus Mihalcea, numit manager la Spitalul Colentina de Gabriela Firea în urmă cu doi ani, a avut o reacție incredibilă.

Întâi a spus că nu știe ce s-a mai întâmplat cu aparatul donat, apoi a revenit spunând că „aparatul este în spital. De intermedierea lui s-a ocupat doctorul Bogdan Mastalier. O să fie alocat laboratorului de anatomie patologică pentru că între timp am primit alte două aparate PCR, unul de la ASSMB și altul donat de o firmă privată”.

Chirurgul Maslier, care a intermediat donația: “Banca s-a lovit de refuzul managerului, care recomanda donarea aparatului către Spitalul Victor Babeș”

În schimb, chirurgul Bogdan Maslier, cel care a ajutat în primăvară la obținerea aparatului de la banca respectivă, spune că s-a interesat săptămânal despre situație, dar i s-a răspuns cu argumente neconvingătoare: „După o discuție prealabilă cu cei de la bancă, la jumătatea lunii aprilie, pe care i-am pus în legătură cu echipa managerială a spitalului, am fost anunțat de către aceştia la jumătatea lunii mai că au reuşit să achiziționeze aparatul, dar se izbesc, paradoxal, de refuzul managerului Mihalcea de a-l prelua, acesta spunând că recomandă donarea lui către Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeş!”.

Situația, de-a dreptul stupefiantă, a fost reclamată de chirurg: “Am semnalat imediat în Consiliul Medical că mi se pare anormal să nu se înțeleagă importanța capacității de a face PCR-Covid în spitalul nostru, mai ales că eram spital suport Covid. Mi s-au invocat tot felul de motive puerile, lipsa spațiului, lipsa personalului, lipsa accesoriilor, care este evident că, dacă s-ar fi dorit, s-ar fi putut rezolva într-un timp foarte scurt. Cert e că nici până în momentul acesta PCR-ul obținut prin donație de la o mare bancă nu funcționează în Spitalul Colentina. Am întrebat aproape săptămânal când se rezolvă problema pentru care am depus efort personal intens şi am fost, cum se zice, dus cu vorba”.

Medicul ORL-ist Remus Mihalcea a fost numit manager la Spitalul Colentina de Gabriela Firea, la “recomandarea” PSD Argeș

Medicul ORL-ist Remus Mihalcea a fost pus de Firea manager la Spitalul Colentina acum doi ani, la “recomandarea” filialei PSD Argeș. Confruntat cu protestele propriilor medici, care au vorbit în presă despre lipsurile și condițiile de muncă grele, Mihalcea a amenințat ziariștii cu procese.

Într-un articol publicat pe 15 octombrie (acum 5 zile), curentul.info a relatat că Mihalcea a participat, alături de alți manageri de spitale din București, la o ședință a ASSMB în care directorul general Vasile Apostol – tot apropiat al fostului primar – a cerut “unitate”, pentru ca Gabriela Firea și Florentin Pandele să nu ajungă pe mâna DNA. După acea ședință, Apostol l-a oprit pe Mihalcea pentru o discuție între 4 ochi, Curentul scriind că e posibil ca tema să fi fost niște contracte pe care Spitalul Colentina le-a încheiat cu o firmă care are sediul în comuna de unde se trage actualul șef al ASSMB.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Trebuie vazut al cui e laboratorul ala privat, pentru ca evident bani grosi i-au trecut in buzunare, dat fiind ca aparatul PCR donat nu a fost pus in functiune. Poate e o afacere chiar a acestui nesimtit de mihalcea, care, auzi, ajunge manager al spitalului cu recomandare politica, nu medicala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here