CEDO: Camelia Bogdan a fost exclusă abuziv din magistratură! Judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la închisoare a câștigat procesul împotriva statului român

9
2103
Camelia Bogdan - Dan Voiculescu

Judecătoarea Camelia Bogdan, exclusă din magistratură după ce a avut “îndrăzneala” să-l trimită la pușcărie pe mogulul securist Dan Voiculescu, a fost victima unui abuz pentru că i s-a refuzat dreptul la apărare, a stabilit definitiv, marți, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO). Decizia a fost publicată pe site-ul CEDO, scrie G4Media.ro.

Este a doua sentință, în mai puțin de 6 luni, în care magistrați români câștigă procese împotriva statului care i-a persecutat și eliminat după ce au deranjat oligarhii. Primul caz a fost în luna mai, când CEDO a stabilit că Laura Codruța Kovesi a fost demisă abuziv și ilegal de la conducerea DNA, în 2018, de “cuplul” Tudorel Toader (ministrul Justiției în regimul Dragnea-PSD) și Curtea Constituțională (controlată de PSD). Și în cazul Kovesi s-a constatat că acesteia i s-a refuzat dreptul la apărare.

În privința judecătoarei Camelia Bogdan, aceasta poartă „vina” de a-i fi dat 10 ani de pușcărie lui Dan Voiculescu. Acesta a făcut declarații publice că se va răzbuna atât pe judecătoare, cât și pe șefa DNA. Amândouă au fost eliminate din sistem.

CEDO a constatat acum că statul român i-a încălcat Cameliei Bogdan dreptul la apărare atunci când Consiliul Superior al Magistraturii și Inspecția Judiciară au suspendat-o din magistratură.

Pretextul ridicol al Sistemului pentru a o elimina pe Camelia Bogdan: ar fi fost mituită cu 10.000 de lei de Ministerul Agriculturii ca să-l „lege” pe Dan Voiculescu!

A fost atunci un simulacru fabricat de aparatul de propagandă al lui Dan Voiculescu, judecătoarei imputându-se o presupusă incompatibilitate când l-a trimis la pușcărie pe infractor. Acum, CEDO a decis – exact ca în cazul Laura Kovesi – că judecătoarei Camelia Bogdan i s-a refuzat o cale de atac împotriva deciziei de suspendare.

Legea a fost făcută de așa natură încât să permită abuzurile sistemului împotriva magistraților recalcitranți, pentru că Secția pentru Judecători trebuie să-l suspende pe cel în cauză dacă s-a dispus excluderea sa, fără să i se ofere șansa unui apel undeva. „Curtea Europeană a constatat încă o lacună legislativă. În cazul Cameliei Bogdan, Curtea a decis că judecătoarea nu a avut posibilitatea de a contesta măsura suspendării din magistratură, prin urmare, garanțiile unui proces echitabil nu au fost respectate, iar articolul 6 din Convenție a fost încălcat“, a explicat, pentru G4Media.ro, avocata Nicoleta Popescu, reprezentanta Cameliei Bogdan la CEDO.

În 2016, după campanii furibunde, încărcate de ură, minciuni și manipulări, făcute de publicațiile și posturile de televiziune controlate de mogulul Dan Voiculescu, Inspecția Judiciară a sesizat CSM, cerând excluderea Cameliei Bogdan din magistratură. Motivul: aceasta ar fi fost incompatibilă în dosarul pe care-l judeca, deoarece ar fi ținut un curs pentru care a fost plătită de Ministerul Agriculturii, parte civilă în dosar. Suma (10.000 de lei) era ridicolă și acuzația în sine era penibilă – că un minister ar fi mituit-o astfel pe judecătoare ca să-l condamne pe mogulul care pusese ilegal mâna pe terenurile statului român.
CSM a suspendat-o atunci pe Camelia Bogdan din magistratură. Aceasta a câștigat la Curtea Supremă procesul intentat CSM. Acum, succesul s-a repetat la CEDO.

Curtea Europeană a drepturilor omului a stabilit și daune de 8.000 de euro pe care trebuie să le primească judecătoarea, dar a respins celelalte 5 cereri ale Cameliei Bogdan.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

 

9 COMENTARII

  1. Mamaaaa !!! Ce de postaci psd-isti si fani ai Antenei 3 si Voiculescu & Co !!!! Bravo ei ! Nu vad pe nimeni sa urle ca un medic chirurg amputeaza un membru cangrenat, dar vad ca toti sar de buci in sus cand un „medic”al societatii( adica judecatorul) amputeaza o tumoare canceroasa ( adica infractorul dovedit) !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.