Suveica toxică PSD-CCR: Maya Teodoriu a votat în CCR pentru zdrobirea justiției, acum e candidată PSD la Senat

2
5327
Maya Teodoriu, fosta judecătoare CCR ajunsă acum pe lista cu candidații PSD la Senat. FOTO: SNSPA

Maya Teodoriu, fostă judecătoare a Curții Constituționale a României care acum doi ani vota salvarea a numeroși infractori cu gulere albe prin anularea sentințelor date de completurile cu 5 judecători, candidează acum din partea PSD la Senat. Anunțul a fost făcut de Marcel Ciolacu, liderul social-democraților.

Maya Teodoriu a fost membru al CCR în perioada februarie 2015 – iunie 2019, în locul rămas vacant al unui alt judecător apropiat de PSD, Toni Greblă. După ce i-a expirat mandatul, a fost numită de Viorica Dăncilă, premierul PSD de atunci, ca agent guvernamental al României la CEDO.

Cât a fost judecător CCR, Maya Teodoriu a slujit cu credință regimul Dragnea-PSD. În toamna lui 2018, în calitate de raportor al Curții Constituționale, a votat pentru în speța în care s-a constatat că există conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție în privința completurilor de 5 judecători de la ICCJ. Sentințele date până atunci sau anulat, completurile de 5 judecători trebuind refăcute, conform deciziei CCR. Numeroși politicieni și afaceriști au scăpat astfel de condamnări și de pedepse.

Cum funcționează sistemul PSD de reciclare a politrucilor din Curtea Constituțională

Cazul Simona-Maya Teodoriu nu este decât ultimul dintr-un lung șir de apropiați ai PSD care fie devin membri CCR, fie ajung în Parlament după ce au servit partidul din postura de judecători constituționali.

Însuși șeful actual al CCR, Valer Dorneanu, a fost o lungă perioadă de timp parlamentar PSD, fiind chiar președintele Camerei Deputaților. Apoi a fost băgat în Curtea Constituțională, al cărei președinte a devenit.

Tudorel Toader este un alt caz, dar în sens invers. După ce o lungă perioadă a mimat independența ca judecător CCR, acesta a fost pus, după ce i-a expirat mandatul legal la Curtea Constituțională, ministru al Justiției în regimul Dragnea, devenind probabil cel mai detestat ocupant al acestei funcții în ultimii 20 de ani. Tudorel Toader a condus atacul asupra Justiției, demolând abil legislația și lipsind de mijloace și atribuții instituțiile anticorupție. În 2018, în cârdășie cu Curtea Constituțională, a destituit-o abuziv pe Laura Codruța Kovesi de la conducerea DNA. Această ultimă faptă a avut drept consecință o situație unică și incredibilă: Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a constatat că însăși CCR a încălcat Constituția României, comițând un abuz la demiterea Laurei Kovesi!

Sistemul de reciclare a acestor politruci pus la cale de PSD are mai multe beneficii.

Pe de o parte, slugilor care execută ordinele politice li se arată că nu sunt abandonate și li se găsește în continuare o sinecură dacă fac ce li se spune. Oamenii PSD rămân plantați mai departe în posturi calde în învățământul universitar. Tudorel Toader e rector la Iași, Maya Teodoriu este conferențiar la SNSPA (fosta Academie „Ștefan Gheorghiu”, unde pe vremea lui Ceaușescu se „șlefuiau” viitoarele cadre de partid).

Pe de altă parte, acești așa-ziși „tehnocrați” sunt puși de PSD la păstrare pentru a constitui o rezervă reutilizabilă atunci când va fi din nou nevoie de ei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Dacă românii pică iar în capcana psd țara își merită soarta, după alegeri poate să tot plângă lumea că nu e bine și nu va fi bine pentru totdeauna, cu încă 4 ani de psd nu se va putea repara nimic, și hai să fim serioși care om cinstit se mai înscrie acum în psd după tot ce a făcut în ultimii ani și nimeni nu răspunde!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here