„Am reușit să aduc TVA la o singură cifră!” Prestație catastrofală a lui Ciolacu la Antena 3. Premierul a confundat în mod repetat TVA-ul cu inflația și a emis minciuni ridicole

4
713
De fiecare dată după ce a fost prins că încearcă să pună mâna pe banii economisiți pentru pensie de români, Ciolacu a dat fuga la Antena 3, să dezmintă

Premierul Marcel Ciolacu a reușit luni seară incredibila contraperformanță de a avea o prestație catastrofală chiar și la Antena 3, în fața unui moderator slugarnic precum Mihai Gâdea. Deși gazda a evitat orice întrebare deranjantă și l-a ajutat cât a putut, președintele PSD a reușit să scoată pe gură niște prostii de-a dreptul uluitoare. Ciolacu a încurcat de mai multe ori TVA-ul cu inflația, a pretins că Austria are 0 cheltuieli cu apărarea, că el n-a introdus nicio taxă nouă și a susținut că șomajul în România ar fi „de 1-2%”.

Ar fi fost de așteptat ca, venit ca la el acasă într-o televiziune care încasează milioane de euro de la PSD pentru propagandă și presă, Marcel Ciolacu să profite de lipsa unui jurnalist veritabil în studio pentru a-și etala nestingherit temele pe care i le-au dat de învățat consultanții politici.

Cu toate acestea, premierul a făcut atât de multe gafe încât e greu de spus unde s-au terminat minciunile și unde a început ignoranța.

În primul rând, telespectatorii au putut descoperi că Marcel Ciolacu, șeful Guvernului, nu are habar despre diferența între TVA și inflație. În mod repetat, premierul a spus că „am reușit să aduc TVA-ul la o singură cifră”. După cum bine se știe, Taxa pe Valoare Adăugată (TVA) este în România de 19% de foarte mulți ani. Din contextul discuției s-a putut deduce că, de fapt, Ciolacu se referea la inflație!

Și mai interesant este că nici Mihai Gâdea, directorul Antena 3 și gazda slugarnică a tuturor premierilor PSD din ultimul deceniu, nu știe diferența între TVA și inflație! Moderatorul nu doar că nu s-a prins de eroarea lui Ciolacu, dar chiar a supralicitat: „Deci mențineți TVA-ul la o singură cifră?”. Și Gâdea se referea tot la inflație.

La un moment dat, vorbind despre cheltuielile cu apărarea, Ciolacu a pretins că Austria, pentru că este țară neutră, n-ar investi niciun ban în armată! Este o gogomănie și o minciună atât de grosolană, încât efectiv nu e clar dacă președintele PSD a spus-o din prostie sau din greșeală. Austria a cheltuit cu Armata, în 2022, puțin peste 3,6 miliarde de euro, în 2021 – aproape 4,2 miliarde, iar în 2020 – peste 3,8 miliarde. Gâdea n-a avut reacție.

Moderatorul a tăcut și când Ciolacu a spus altă minciună sfruntată: „Eu nu am introdus taxe noi, am scos din excepții”. De fapt, în proiectul de lege asumat de Ciolacu luni există cel puțin două taxe noi extrem de controversate: impozitul de 1% pe cifra de afaceri și impozitul de 0,3% din valoarea imobilelor evaluate la peste 500.000 de euro și din valoarea mașinilor care costă peste 75.000 de euro.

Ciolacu a mințit și când a pretins că doar România și Rusia mai au în acest moment cotă unică de impozitare. În realitate, doar dacă vorbim de membrii UE mai găsim încă trei state care au astfel de cotă – Ungaria, Estonia și Bulgaria.

Deranjantă de-a dreptul a fost însă minciuna despre șomaj. În România, conform chiar datelor oficiale ale Eurostat pe luna iulie, șomajul este de 5,5%. Ciolacu a spus că, în țara noastră, șomajul ar fi „de 1-2%”!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Filmulețul de 49 de secunde care-l îngroapă pe baronul Buzatu. DNA a făcut publică secvența-cheie a flagrantului: primirea șpăgii de peste 250.000 de euro

VIDEO. A doua filmare cu care DNA îl zdrobește pe șpăgarul Buzatu

STENOGRAME. Buzatu: „Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Vin, pescuiesc 5 minute și plec!” / Martor: „Îi spun lui Emil să vină cu «mâncarea caldă»”

* „Tâmpitule, prostule, unde sunt cartofii? Nu vezi că e numai carne pe masă? Tu nu știi că eu țin post?” Vasalitate feudală în Vaslui: asistenta lui Buzatu îl umilea pe șeful de la Protecție Socială pe județ, transformat în servitor

Pieleanu: „Buzatu e prietenul meu, sper să-și demonstreze nevinovăția!”. Chirieac: „Era cu metafizica, nu părea șpăgar ordinar”

* Șpăgile PSD-iștilor trebuie plătite de cineva: Ciolacu pune biciul pe sectorul privat. Guvernul a aprobat luni creșterea birurilor

Ministrul Boloș (PNL), pe urmele premierului Ciolacu (PSD): „Măsurile fiscale nu au impact asupra vieţii de zi cu zi a românilor”

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

Acuzații grave: viol asupra unei minore, la Școala de vară a AUR. Liderii partidului se ascund, un deputat zice că e „o înscenare”, altul dă vina pe fată!

* Amiralul Sokolov, comandantul Flotei Ruse din Marea Neagră, a fost ucis de ucraineni împreună cu alți 33 de ofițeri. Sokolov devine cel mai important militar rus care moare în luptă după Al Doilea Război Mondial

4 COMENTARII

  1. Viorica era academician pe langa covrigarul de la Buzau. Si-a facut studiile la fara frecventa, a ajuns in facultate la peste 30 de ani, si-a tras certificat de revolutionar, a intrat in politica ca sa stea acolo la coada functiilor, a fost vaslasul unui terorist. Cunostintele sale despre economie sunt sub genuchii broastei, acest impostor pune o povara grea pe IMM, care isi vor varsa cheltuielile in preturi. Dar el sustine ca nimeni nu va fi afectat. Asta reprezinta o imbecilitate fara margini, adica iei bani cu japca si nimeni nu e afectat? Sa-mi spuna si mie reteta sa iau si eu bani de undeva si sa nu afectez pe nimeni.

  2. Cizma sovietică a pus la conducere toate gunoaiele cu origine sănătoasă 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Calorifestul lui Marin Preda era savant pe lângă covrigarul ăsta 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here