Oamenii lui Rădoi ajung la ce-i doare: „Guvernul să lase Sindicatul să asigure protecția socială a membrilor”. În traducere: să le fie lăsate buticurile din stațiile de metrou!

4
2257

La doar câteva ore după ce, joi, Metrorex a notificat sindicatul lucrătorilor din metrou controlat de Ion Rădoi să elibereze spațiile comerciale din stații, fostul parlamentar PSD-ist a mutat – așa cum Ziaristii.com anticipa încă de ieri – în forță. În zorii zilei de vineri, falanga dură a fidelilor lui Rădoi a ocupat metroul.

Autoritățile n-au reușit să dialogheze cu oamenii liderului sindical din simplul motiv că aceștia nu aveau ce revendicări plauzibile să prezinte.

În cele din urmă, Dan Vasile, revizor tehnic în cadrul depoului de la Metrou, a prezentat o serie de motive – niciun real – și, la final, a trecurat o propoziție cu tâlc.

Purtătorul de cuvânt al răsculaților a acuzat “lipsa totală de dialog social” cu conducerea, în condițiile în care toate cererile de a-și desemna delegați pentru discuții au fost respinse zgomotos de cele câteva sute de angajați Metrorex blocați la Unirii.

Explicațiile revizorului tehnic Dan Vasile

“În această dimineaţă, lucrătorii din metrou au decis oprirea voluntară a lucrurilor. Avem mai multe revendicări către domnul ministru.

– 47 de mecanici au fost concediaţi, s-a revenit apoi şi au fost reangajaţi. Se pare că doar o parte au mai acceptat.

– Se fac disponibilizări de personal la toate secţiile din metrou.

– S-a solicitat reducerea salariilor cu 25%.

– În metrou este o lipsă totală de dialog social cu organele competente, cu Ministerul Transporturilor, director, iar această oprire voluntară a lucrurilor e lucrul cel mai important pe care trebuie să-l înţeleagă opinia publică.

– Nu are nicio legătură cu spaţiile comerciale de la metrou.

– Nu dorim ca multinaţionalele sau corporaţiile să preia conducerea metroului“.

64% din profitul spațiilor comerciale merge la sindicat, deși acestea sunt amplasate pe spațiul deținut de compania Metrorex

Sintetizând, autoritățile “să se angajeze că nu se fac disponibilizări, că nu se taie salariile şi veniturile salariaţilor, iar sindicatul să asigure protecţia socială a oamenilor”.

Ultima cerere este, de fapt, cheia întregului deranj: Guvernului i se cere “să se angajeze” ca “sindicatul să asigure protecția socială a oamenilor”.

Cum nu e treaba guvernului dacă sindicatul asigură sau nu protecție socială, acest punct nu poate avea decât o singură traducere: spațiile comerciale și publicitare din stațiile de metrou să fie exploatate și în continuare de organizația lui Ion Rădoi.

În ultimele două decenii, aceste spații au fost închiriate, prin contract care a ocolit procedura licitației, direct unei firme controlate de sindicat. Până de curând, profitul mergea 75% la sindicatul lui Rădoi, iar 25% către compania Metrorex – deținătoarea de drept a acestor spații.

În ultimii ani, după o “renegociere”, Rădoi a acceptat să lase de la el: profitul e acum împărțit 64% – sindicat, 36% – companie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

    • MULȚI dintre „chioșcarii” și „buticarii” de la Metrou sunt… TOT liderii sindicali de la „Metrorex” (!), prin INTERPUȘI/INTERFEȚE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. Șefii sindicatului de la Metrorex trebuie condamnați și băgați la pușcărie, Se vede clar că psd influențează sau fraternizează cu liderii de sindicat și incită la proteste nici ei nu știu de ce, se invocă mereu că s-au tăiat salarii, ca și la pensii nu s-a spus că s-a dat 14% se spune că s-a tăiat 35% cu toate că pensiile în valoare netă au crescut în toamnă cu 14%, dar minciuna psd e nelimitată !

  2. Ce mafie in Italia, ce dictatura putinista in Rusia, pai sindicalistii din Romania ii bat pe toti mafiotii din lume, indivizii de tip Radoi, Coarna etc s-au instalat pe pozitii de forta creand un cancer pe care sincer nu vad cine-o sa-l sparga!!!! Cu ajutor PSD toti miticii si interpusii mafiotilor vor manevra lucrurile tot in favoarea lor, e prea mult „malai” de papat pt sefii sindicatelor decat poate un om normal sa banuiasca macar!!!!
    Fara legi clare si la obiect cancerul nu va fi extirpat, iar unii chiar nu au interes sa-l extirpeze!!!
    Sa va vedem acum, USR, de ce sunteti in stare, aveti Justitia pe mana, dar aveti curaj sa treceti si la fapte nu numai la batut din gura si impartit posturi la ong-istii care va sustin?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here