Cine-ar fi crezut: Macron s-o lase pe Kovesi fără rival la şefia Parchetului European!

2
16871

Ştirea vine de acolo de unde te aştepţi mai puţin: preşedintele Franţei îi deschide cale liberă Laurei Codruţa Kovesi pentru postul de procuror-şef al Uniunii Europene! Emmanuel Macron vrea să-l pună pe contracandidatul francez al lui Kovesi la şefia „DNA”-ului din Paris, ceea ce ar lăsa-o pe fosta şefă a DNA din România fără contracandidat.

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruța Kovesi în curs pentru șefia Parchetului European, este favorit să preia șefia Parchetului Național Financiar francez, echivalentul DNA din Franța, potrivit televiziunii franceze TV5.

Bohnert ar urma să-i ia locul actualei șefe a PNF, Eliane Houlette, căreia i s-a încheiat mandatul. Dacă Bohnert va fi numit în fruntea DNA-ului francez, Consiliul UE nu ar mai avea practic nici un motiv să se opună numirii lui Kovesi la sefia Parchetului European.

Consiliul UE l-a susținut până acum pe Jean-François Bohnert în cursa împotriva lui Kovesi, care la rândul său este susținută de Parlamentul European. Cele două instituții europene nu au ajuns la un compromis atât timp cât ambii candidați și-au menținut pozițiile.

Contracandidatul lui Kovesi, la DNA-ul francez

Jean-François Bohnert

Autoritățile îl privilegiază pe Jean-François Bohnert, actual procuror general la Reims, pentru a conduce Parchetul Național Financiar, potrivit Le Monde. Numirea în funcție este făcută prin decret al președintelui Emmanuel Macron, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii din Franța.

Dacian Cioloş, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, din care face parte și partidul președintelui Emmanuel Macron, a declarat miercuri că, după repartiţia funcţiilor de conducere stabilită în Consiliul European de marţi, candidatura Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul European se bucură de un nou argument – cel al echilibrului geografic.

„Vom ajuta noua preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene să ajungă la un acord cu Parlamentul European, inclusiv prin discuţii cu partenerii noştri francezi din familia noastră politică”, a declarat Dacian Cioloş, citat de G4Media, într-o conferinţă de presă a Renew Europe la Bruxelles.

Au vrut s-o distrugă!

Veşti proaste pentru clanurile penale PSD-ALDE, aflate la putere în România: alegerea conducerii Uniunii Europene se apropie de final, negocierile pentru funcţiile-cheie sunt aproape de final, iar Laura Codruţa Kovesi revine, iată, în cărţi, pe cai mari, pentru şefia Parchetului European.

Anunţul privind „reîncărcarea” şanselor ca Laura Codruţa Kovesi să devină procurorul-şef al Uniunii Europene a fost făcut de europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, marţi, 2 iulie, pe Facebook:

„De la începutul procedurii de alegere a doamnei Kovesi în poziția de procuror șef european am spus că șansele domniei sale vor crește după alegerile europarlamentare, deoarece prioritățile Franței vor fi altele.
În urmă cu două săptămâni am spus clar într-un interviu că prioritatea Franței este poziția de președinte al Băncii Centrale Europene.
Astăzi s-a decis exact asta: Franța va da viitorul președinte al Băncii Centrale Europene.
Fac aici următoarea afirmație: astăzi au crescut șansele doamnei Kovesi de a deveni procuror șef european.”

Au înfiinţat SS-Gestapo special anti-Kovesi

Kovesi a fost permanent hărţuită de PSD şi ALDE. Puterea a înfiinţat secţia SS-Gestapo (folosită de procurorul general Licu împotriva familiei adoptive în cazul Sorina), care a avut ca prim obiectiv s-o „facă” pe Kovesi. Au folosit în acest scop procurori obedienţi politic: Gheorghe Stan (ajuns scandalos la CCR!) şi Adina Florea (susţinută de gaşca Liei Savonea, şefa CSM, pentru şefia SS-Gestapo).

Nenorocirile puse la cale de mafia penală PSD-ALDE cu ajutorul „SS-Gestapo” au fost fără precedent în lumea justiţiei. Practic, la comanda unui fugar penal (Sebastian Ghiţă), slugile mafiei politice penale i-au fabricat lui Kovesi un dosar penal pe motiv că ar fi luat bani de la mogul ca să-l aducă în ţară pe un condamnat penal definitiv (Nicolae Popa)!

Angela Nicolae, fosta şefă a biroului de relaţii internaţionale de la Ministerul Public, când Codruţa Kovesi era procuror general, a demonstrat pentru Monitorul Justiţiei că acuzarea lui Kovesi a fost o făcătură politică.

Mărturia care o dezincriminează pe Kovesi şi îi acuză indirect pe Gheorghe Stan şi Adina Florea, autorii monstruosului abuz

  • Angela Nicolae

   „În luna martie, 16-19 martie 2011 eu mă deplasez în Indonezia împreună cu Kovesi şi împreună cu Marius Iacob (fostul adjunct DNA, n.r.) şi cu reprezentanţii IGPR şi un lucrător SRI care îşi prezentase calitatea de translator, deşi nu era translator. Am fost la Jakarta, la o conferinţă privind cooperarea în materie penală care se referea la cooperarea Asia Pacific şi Orientul Mijlociu, o conferinţă regională la care Kovesi nu avea ce să caute pentru că ea voia să contacteze procurorul general al Indoneziei şi preşedintele Indoneziei.”

  • „Neavând tratat de extrădare cu ei trebuia să dea avizul pentru extrădarea lui Nicolae Popa. În acest dosar am fost martorul-cheie, pentru că se referea numai la activitatea anterioară deplasării cu avionul privat. Deci eu cunosc toate activităţile care au fost desfăşurate special de către Kovesi pentru ca să urgenteze extrădarea, primind acea scrisoare faimoasă de la Băsescu pe care eu am văzut-o cu această ocazie”.
 • „Când am ajuns eu în dreptul preşedintelui Indoneziei  – acesta probabil că primise informaţia de la omologul meu că am mai fost în Indonezia. Am purtat o scurtă discuţie absolut de protocol în legătură cu faptul dacă am mai fost în Indonezia, de frumuseţile acestei ţări şi aşa mai departe. În momentul în care am depăşit această fază m-am întors la restul delegaţiei am fost foarte certată de către Kovesi: Cum de mi-am permis să am această discuţie cu preşedintele Indoneziei fără să o anunţ. Deci ei îi era frică ca nu cumva eu să discut ceva despre această problematică. Se ştia în speţă de problema extrădării lui Nicolae Popa, dar nu se ştia de scrisoare. Eu i-am spus că în lumea diplomaţiei sunt anumite situaţii în care nu poţi să-ţi anunţi dinainte şeful ce vei discuta cu anumite persoane. În momentul în care m-am întors la delegaţie, colega mea care era directoare de relaţii internaţionale din Indonezia i-a cerut lui Kovesi o copie după scrisoarea lui Băsescu pentru că aşa cerea protocolul de la ei din ţară.”
 • „În momentul în care i s-a dat acea scrisoare – era o foaie A4, era o copie – i-a fost dată acestei doamne procuror şef din Indonezia care era lângă mine. I se înmânează de către Kovesi această scrisoare, eu văd această scrisoare pentru că i se dă o foaie A4 colegei mele din Indonezia. În momentul în care ea citeşte lângă mine, mi-arunc privirea, am citit şi eu şi-am văzut exact conţinutul acestei scrisori. Deci spunea că îşi manifestă întreaga disponibilitate faţă de preşedintele Indoneziei să coopereze în domeniul justiţiei şi printre alte formule de protocol încheia cu această rugăminte ca să urgenteze extrădarea lui Nicolae Popa, deci o spunea direct”.
 • „Până atunci exista o cerere de extrădare, iar competenţa revine Ministerului Justiţiei. Cătălin Predoiu era în acea vreme ministru al Justiţiei şi încercase, dar încercările. Primise un răspuns preliminar, dar nu se mişca nimic, adică practic trebuia să ajungă la Ministerul de Justiţie şi de acolo trebuia să ajungă la preşedinte, dar nu mai ajungea la preşedinte.”
 • „Procurorul general (n.r. – Kovesi, la acel moment), în materia extrădării, n-avea niciun fel de competenţe. Nu conta în ce modalitate. Putea să-l trimită pe Cătălin Predoiu sau acea scrisoare putea s-o trimită prin poşta specială. (…) Este primul caz de extrădare pe care l-am întâlnit în care este implicat Ministerul Public român în toată perioada activităţii pe care am desfăşurat-o ca şef al acestui departament. Şi implicarea a fost – inclusiv cu acel avion privat de care vorbeşte Sebastian Ghiţă şi de care toată lumea ştie. Nu ştiu detaliile (privind un eventual sprijin financiar din partea lui Ghiţă, n.r.), pentru că nu l-am cunoscut pe Sebastian Ghiţă.  Dar întâlnirea cu preşedintele Indoneziei a fost foarte bine chibzuită şi foarte bine pregătită.”
 • „Aceste aspecte au fost foarte importante pentru că au dus la aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. Pentru că dacă nu se primea avizul preşedintelui Indoneziei era foarte greu de primit acest aviz. Ei tergiversau foarte mult şi Ministerul de Justiţie român încercase de mai multe ori şi nu reuşise”.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

Nebunie PSD-istă: copiii, obligaţi prin lege să le asigure pensie părinţilor! Dacă nu, la puşcărie!

* USR şi PLUS „mor de gât” cu Kovesi în Europa. „E o datorie de onoare a eurodeputaţilor noştri”

* Dăncilă face joc dublu: publică rapoartele GRECO, dar nu ține cont de recomandările lor, care sunt obligatorii! Miza: SS-Gestapo

VIDEO. Îngrozitoare, țața Grapini! A țipat la Donald Tusk ca o mahalagioaică, dar se laudă că i-a dat „șah-mat”

De ziua Americii, ambasadorul SUA își arată admirația față de modul exemplar în care au votat românii pe 26 mai

Pleşu, text superb! Dăncilă – „gospodina victorios ospitalieră”; Orlando – „playboyul machiat, un caraghios tomnatec”; Codrin – „de câte ori își arată mușchii, face paradă de creier, iar de câte ori are nevoie de creier, își joacă mușchii”

VIDEO. Imagini de la capturarea criminalului cu bâta. Individul e psihopat. Zice că a omorât din cauza unei icoane de argint

Dosar DNA: „Metoda Dragnea”, aplicată și de ministrul Bodog. A angajat o consilieră care n-a trecut pe la minister

Ei sunt cei 5 membri ai CCR care au băgat Justiția în comă: patru PSD-iști și un UDMR-ist! Îi plătim regește ca să distrugă România

Curtea Constituțională trece total de partea infractorilor. Desființează sentințele completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte, la cererea lui „Ciordache”

Orban despre canaliile din CCR: „5 cetățeni capabili în orice moment de o lovitură de stat. Să-și demisia toți 5!”

USR: „Justiția din România a primit o nouă și devastatoare lovitură”, pentru ca infractorii PSD-ALDE „să nu răspundă pentru faptele lor de corupție”

Portavocea lui Gușă scapă porumbelul: „Dacă nu intră în turul 2, va fi dezastru pentru PSD. Doamne ferește de așa ceva!”

Antena 3 înfierează traficul din Capitală, dar nu pronunță numele primăriței Firea. Chirieac a găsit vinovatul: Iohannis!

„Astăzi au crescut șansele doamnei Kovesi de a deveni procuror-șef european”. Vestea cea mai proastă pentru clanurile penale din PSD și ALDE

România stă să crape financiar. Avem nevoie de noi împrumuturi pentru pensii şi salarii. Orlando şi Dăncilă sunt atenţi doar la coafura de candidat prezidenţial, iar Tăriceanu face pe niznaiul

Victor Rebengiuc, la protestul actorilor: „Au făcut doi golani un program de guvernare, pe sistem Caritas, și falimentul e aici”

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

Şeful uzinelor Ford s-a săturat de minciunile PSD privind autostrada Piteşti-Craiova

PSD l-a umplut de bani pe Marius Pieleanu. Cum şi-a mărit averea „sociologul naţional” pe seama sondajelor scandaloase

Dăncilă, ce profitoare! Şi-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi. Meritul beizadelei? Mama-i şefă la PSD!

Primul sondaj IMAS după alegeri: PNL crește la 27,5%, USR-PLUS la 25,2%, PSD scade la 18,9%!

Imagine duioasă: Sorina și noua ei verișoară

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Chirieac vinde statului „știri pozitive” cu 2.500 € bucata. Un nou șmen de 15.000 € de la Drumuri, cu trei zile înainte de alegeri

Ciuvică a descoperit „mâna criminală” care a fraudat alegerile și a băgat ALDE sub 5%

„Când s-a dat sentința la Dragnea, toată lumea a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial”

Dosarele grele abia acum vin peste Dragnea! Pe lângă ele, cel care i-a adus închisoarea a fost mizilic

2 COMENTARII

 1. Eu am spus ca atitudinea fatza de numirea LCK, la concurenta cu candidatul francez va fi un test pe care il vor da Ciolos si PLUS.
  Desi mi-ar fi placut sa se confrunte cei doi si USR-PLUS sa fie de partea ei, merge si solutia asta.
  Sa speram ca LCK obtine postul si apoi sa vedem cum trece ea testul atacand coruptia din Romania in limitele pe care i le ofera mandatul si chiar usor fortandu-le.

 2. Secuii în intervalul 1919-2018 au fost asasinați de sovieticii din armata României şi abia i-am reîntors sub Regalitatea Regelui Mihai I Hohenzollern pe Pământ. Ordinul de asasinare a secuilor a venit de sus.

  Nu recomand pe Kovesi la Parchetul European pe mâna Franței. Nu vreau să dezvolt subiectul în noul roman politic.

  *33 Seneca Simion Olivian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here