Nebunie PSD-istă: copiii, obligaţi prin lege să le asigure pensie părinţilor! Dacă nu, la puşcărie!

7
4899
"Ciordache" şi Nicolicea, iniţiatori ai proiectului de lege

Este clar că PSD şi ALDE se pregătesc pentru un viitor în care România nu va mai putea asigura plata pensiilor şi a salariilor din sistemul public. Ultima idee la care lucrează puterea actuală: un proiect de lege prin care copiii vor fi obligaţi să le asigure pensia şi întreţinerea părinţilor şi bunicilor!

Printre iniţiatorii proiectului de lege se regăsesc celebrii Florin Iordache şi Eugen Nicolicea, primul fost ministru al Justiţiei în vremea OUG 13, al doilea propus de Dragnea pentru aceeaşi funcţie din care a fost îndepărtat Tudorel Toader.

Nicolicea, „Ciordache”&co. vor să-i oblige pe copii să le plătească pensia părinţilor pentru ca statul să nu mai achite eventual decât salariile de parlamentar anti-justiţie şi pensiile speciale inexistente nicăieri în lumea civilizată, dar bine-mersi în România.

Măsură urmăreşte două scopuri:

1să lase politicienii să fure în continuare banii din impozite şi taxe, să mărească apoi pe hârtie salariile şi pensiile pentru voturi

2 să-i pună apoi la plată pe cei din familiile pensionarilor, care vor fi obligaţi să suporte cheltuielile statului. 

O idee mai nebunească, de esenţă bolşevică, nici că se putea! În primul rând, că aşa ceva nu există nici în Coreea de Nord sau Venezuela, darămite undeva în Europa, fie şi prin estul continentului. Apoi, halul în care statul îşi bate joc de pensionari obligă oricum copiii să-şi ajute părinţii şi nepoţii. Milioane de români au luat calea Diasporei şi din acest motiv: pentru a face rost de bani şi a-şi ajuta familiile în nevoie rămase acasă.

Oamenii ştiu şi singuri că sunt nevoiţi să acopere din veniturile lor ce-ar fi trebuit să facă statul. Care stat ştie doar să ia de la gura cetăţenilor, prin hoţie de partid, şi să acopere găurile astfel produse tot cu ajutorul contribuabililor, puşi să plătească impozite, taxe, datorii şi inflaţie tot mai mari.

Iar acum, toate acestea nu mai sunt de ajuns; era nevoie de o lege care să-i oblige negru pe alb pe cei în putere să acopere hoţia care loveşte tot mai tare în pensionari.

Ce prevede proiectul de lege

Un grup de peste 70 de zeci de aleşi ai PSD a depus la Senat o iniţiativă legislativă prin care copiii majori sunt obligaţi să le plătească pensie de întreţinere părinţilor care necesită sprijin material. În cazul în care acest lucru nu este posibil, obligaţia va reveni nepoţilor sau strănepoţilor majori. Sancţiunea prevăzută în caz de neplată: pedeapsă cu închisoarea de la şase luni până la trei ani de închisoare sau cu amendă!

„Dacă nu există un contract scris, ori testament, privind întreţinerea părinţilor inapţi de muncă, sau care se află în dificultate şi necesită sprijin material, problema achitării pensiei de întreţinere de către copiii majori se soluţionează pe cale amiabilă între părţi”, se arată în proiect.

Cuantumul pensiei de întreţinere se stabileşte de instanţa judecătorească într-o sumă bănească fixă plătită lunar, ţinându-se cont de starea materială şi familială a părinţilor şi a copiilor, precum şi de alte împrejurări relevante. Cuantumul întreţinerii datorate de copii pentru părinţii lor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane nu poate depăşi o cincime din venitul net lunar al celui obligat să plătească.

Părinţii vitregi inapţi de muncă, care necesită sprijin material, în imposibilitatea întreţinerii lor de către copiii lor fireşti, au dreptul la întreţinere de la copiii vitregi majori apţi de muncă.Copiii ai căror părinţi sunt decăzuţi din drepturile părinteşti nu au obligaţi de întreţinere a acestora.

Bunicii / străbunicii inapţi de muncă, care necesită sprijin material, în imposibilitatea întreţinerii de către copii, au dreptul la întreţinere de la nepoţii majori apţi de muncă. Prevederile se aplică în mod corespunzător şi străbunicilor.

Nu plăteşti, la puşcărie!

Fapta unei persoane care încalcă cu vinovăţie prevederile legi constituie infracţiune şi se sancţionează conform dispoziţiilor art. 305 din vechiul Codul penal (378 din noul Cod penal) Articolul 378 din Codul penal se referă la abandonul de familie: Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte: a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale; b) neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege; c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Iniţiatorii susţin, în expunerea de motive, că „necesitatea unui astfel de demers s-a născut din analiza contextului actual în care se află societatea românească, în care familia – ca nucleu de bază al societăţii – este supusă unor profunde şi nedorite perturbaţii asupra unităţii şi solidarităţii necesare asigurării existenţei şi continuităţii în spaţiul naţional românesc”.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

Cuțite scoase în PSD: „Ați săvârșit azi o mare mizerie. Îi trădați pe oamenii care ne-au votat. Faceți praf acest partid”

VIDEO. Imagini de la capturarea criminalului cu bâta. Individul e psihopat. Zice că a omorât din cauza unei icoane de argint

Ei sunt cei 5 membri ai CCR care au băgat Justiția în comă: patru PSD-iști și un UDMR-ist! Îi plătim regește ca să distrugă România

Curtea Constituțională trece total de partea infractorilor. Desființează sentințele completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte, la cererea lui „Ciordache”

Portavocea lui Gușă scapă porumbelul: „Dacă nu intră în turul 2, va fi dezastru pentru PSD. Doamne ferește de așa ceva!”

Antena 3 înfierează traficul din Capitală, dar nu pronunță numele primăriței Firea. Chirieac a găsit vinovatul: Iohannis!

„Astăzi au crescut șansele doamnei Kovesi de a deveni procuror-șef european”. Vestea cea mai proastă pentru clanurile penale din PSD și ALDE

Mamă a 7 copii, în fruntea Europei. Ministra Apărării din Germania va fi şefa Comisiei Europene

Un fost jurnalist ajunge preşedintele Parlamentului European. Socialistul italian David Sassoli va conduce legislativul UE pentru doi ani şi jumătate

România stă să crape financiar. Avem nevoie de noi împrumuturi pentru pensii şi salarii. Orlando şi Dăncilă sunt atenţi doar la coafura de candidat prezidenţial, iar Tăriceanu face pe niznaiul

Victor Rebengiuc, la protestul actorilor: „Au făcut doi golani un program de guvernare, pe sistem Caritas, și falimentul e aici”

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

Şeful uzinelor Ford s-a săturat de minciunile PSD privind autostrada Piteşti-Craiova

PSD l-a umplut de bani pe Marius Pieleanu. Cum şi-a mărit averea „sociologul naţional” pe seama sondajelor scandaloase

Dăncilă și-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi

Primul sondaj IMAS după alegeri: PNL crește la 27,5%, USR-PLUS la 25,2%, PSD scade la 18,9%!

Imagine duioasă: Sorina și noua ei verișoară

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Chirieac vinde statului „știri pozitive” cu 2.500 € bucata. Un nou șmen de 15.000 € de la Drumuri, cu trei zile înainte de alegeri

7 COMENTARII

  1. Chiar o Nebunie marca PSD! Dacă ta-SU a fost bețiv toată viața cum sa oblige pe copii sa-l întrețină pe netrebnic. In loc sa se ocupe de o guvernare responsabila imbecilii Ăștia de la PSD vor cu tot dinadinsul sa distrugă societatea ca s-așa sa-și ia adio de la guvernare, mai avem de suportat din păcate 18 luni de chin și durere de la nenorociții ăștia care parca au capul băgat in presa!!!!
    Un asemenea guvern nu are ce cauta la guvernare, este de o incompetenta crasa!!!! Ne pun pielea in saramura!!!! Sa taie pensiile speciale , sa facă restructurare nenorociții Ăștia ca idi bat joc de toți romanii !!!!

  2. O concluzie logica: POLITICIENII NU STIU CE ESTE O FAMILIE.
    De la acesti inaptii de la PSD, pana la marii „arhitecti” de la USR (si aici ma refer la o mare dobitoaca care o intrece pe Dancila) … pe cine cred ei ca impresioneaza. Nici nu stiu cum sa comentez prostiile lor. Poate ca tine de Iasi, si la Bucuresti e alta situatie, dar nu cunosc pe nimeni care sa nu tina legatura cu parintii. Iar ajutorul vine tot timpul de la cei batrani la cei tineri, chiar daca noi castigam mai multi bani ca ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.