Mamă, să nu mă bagi la puşcărie!

0
3715

A trecut de 70 de ani şi nu sare de 700 de lei cu pensia. Înainte o ajutam mai des. Cum treburile prin presă s-au cam ramolit şi ele, iar de altceva mai profitabil n-am fost în stare să m-apuc, reuşesc mai greu s-o ajut acum pe mama.

Financiar, vorbesc. Altfel, de mulţi ani e în grija soră-mii, Ileana. Care are grijă şi de ea, şi de Laura şi Ionuţ, copiii ei şi nepoţii mei, de Gigi-soţul, de serviciul de la cabinetul stomatologic din Târgu-Jiu, şi de pământul de la Dăneşti, şi de vecinii care-i mai cer uneori să-i înţepe cu vreo injecţie (e asistentă medicală, de meserie), şi de casă, şi de masă, şi de purcel, şi de viţel (nu, că de ăsta nu mai au), şi de căţel, şi de Cornel, frate-miu, de Tinel, „juniorul”, deşi e-n Spania, ba chiar şi de fata lui, Carolina, de toată lumea.

Ileana are grijă de mama, atunci când noi nu putem, deci are grijă şi de noi implicit.

Înţelegem, ca orice familie normală din ţara asta, că e datoria celor ce pot să-i ajute pe cei care nu mai pot, dar care au ajutat şi ei pe alţii înainte. Mama nu putea face excepţie de la regula asta sfântă.

Mama n-avea nevoie de o lege care să scrie negru pe alb că noi, copiii ei, trebuie s-o ajutăm de vreme ce statul nu-i poate da pensie mai mare de 700 de lei. Sigur, ar fi vrut şi ea ca toţi colegii ei de generaţie cu pensii modice să nu existe români „speciali”, cu pensii „speciale”, indiferent ce au lucrat pe lumea asta.

Există diferenţe oriunde în lume, dar nu ca la noi. În Germania, îmi spunea cineva, şi dacă ai fost amiral de Armată sau preşedinte al Curţii Supreme, ori şef de serviciu secret, pensia ta de la stat nu e infinit mai mare decât cea mai mică pensie. Dacă „pălmaşul” are 1.500 de euro, amiralul nu poate lua decât de 3-4 ori mai mult, maximum. Dar România dă pensii şi de zeci de ori mai mari decât are mama, femeie simplă, care n-a făcut rău pe lume, a muncit şi ea cum a putut, milioane de români.

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, RomaniaParcă Victor Ciorbea a făcut scandal că nu i-au mărit pensia la 36.000 de lei, adică de aproape 60 de ori mai mare decât a mamei! A rămas doar cu o „amărâtă” de pensie specială de vreo 27.000 de lei, „doar” de vreo 40 de ori mai mare ca a mamei. 

Însă el a avut „merite”. A fost plătit degeaba ca Avocat al Poporului ca să nu facă nimic în apărarea poporului fără majusculă, când mafia ataca statul de drept cu ordonanţe pro-hoţie. Da, pentru asta Ciorbea chiar merita recompensat! Dar mama? Ea n-a avut niciun merit.

Însă iată că se gândesc la ea tot cei care i-au dat pensia specială lui Ciorbea, lui şi altor câteva mii bune de „colegi speciali” de-ai săi.

Florin Iordache, Nicolicea, Budăi, actual ministru al Muncii, alţi niscaiva 74 de parlamentari PSD şi ALDE s-au gândit s-o „ajute” pe mama. Cum? Să ne oblige pe noi să-i dăm pensie când ei, după ce vor fi prăduit tot prin bugetul de stat, n-or să mai aibă să-i dea mamei nici pe cei nici 700 de lei de azi.

Lucrează la o lege în care să ne oblige să-i completăm pensia mamei (Detalii, AICI). De parcă nu i-am fi completat-o noi şi fără lege. Dar nu, ei vor lege! Cu pedepse cu tot. Dacă nu vor fi mulţumimţi de cât îi dăm mamei, puşcăria ne paşte. Lipseşte doar ca mama să facă o plângere şi gata, după gratii cu noi.

Sigur că mama nu ar face aşa ceva. Dar stai şi te întrebi ce vor oamenii ăştia „speciali” cu astfel de măsuri gen obligaţia copiilor de a le plăti pensiile părinţilor.

Sigur că se pregătesc şi pentru zilele când statul va mai avea bani doar pentru pensiile lor tip Ciorbea. Asta ştim. Dar e doar asta?

Nu. E şi prostie, e şi bătaie de joc pe banii celor care i-au votat, e şi plan. Plan? Da, plan! Planul depopulării României. Să ne facă să ne luăm lumea-n cap. Să ne arate pisica despre ţara-închisoare în care am putea trăi. S-o tulim toţi peste graniţe, iar ei să-şi aducă asiatici, pe care să-i călărească până la spume pe gură, numai să nu-şi piardă privilegiile de „speciali”.

N-o să cedăm! Ştim ce hoţie şi ce prostie au în capetele lor bolşevice, ce mânie au în sufletele îmbuibate doar de zerouri fără conţinut uman. 

Iar mama e prima care va ieşi în stradă să se opună unei astfel de grozăvii: o lege care să-i bage copiii la puşcărie. Mama ne vrea liberi. Chiar şi săraci, dar liberi. Fără pensia de întreţinere forţată clocită de cei care au ajuns să-i dea ei 700 de lei pe lună ca să le rămână lor 27.000 de lei pe fluturaş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here