Dăncilă face joc dublu: publică rapoartele GRECO, dar nu ține cont de recomandările lor, care sunt obligatorii! Miza: SS-Gestapo

1
2035
Dăncilă, dădăcită de șefii Comisiei Europene, Juncker și Timmermans

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a comunicat Grupului Statelor împotriva Corupţiei (GRECO) că Guvernul a autorizat miercuri publicarea celor două rapoarte privind România. Documentele vor fi publicate pe 9 iulie, la ora 11.00.

„Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a comunicat oficial Secretariatului Executiv al Grupului Statelor împotriva Corupţiei (GRECO) decizia Guvernului României de a autoriza publicarea celor două rapoarte privind România: «Raportul de follow-up la Raportul ad-hoc privind România» şi «Raportul interimar de conformitate din cadrul rundei a patra de evaluare privind România»”, se arată într-un comunicat de presă transmis joi de MJ.

Urmare a propunerii GRECO, s-a convenit publicarea celor două rapoarte în data de 9 iulie, la ora 11.00 (ora României).

Rapoartele vor fi publicate simultan în limba română şi engleză, pe paginile web ale Ministerului Justiţiei (www.just.ro), respectiv GRECO (www.coe.int/greco).

Între presiunile externe și cele ale baronilor PSD

Surse politice au dezvăluit, pentru ziaristii.com, că decizia Guvernului Dăncilă de a autoriza publicarea celor două rapoarte a fost luată în urma unor intervenții energice din partea unor guverne occidentale. Cea care s-a opus vehement, în ultima vreme, a fost Viorica Dăncilă, pe care argumentele de bun-sim ale oficialilor GRECO n-au convins-o.

Nici ministrul Justiției, Ana Birchall, n-a reușit s-o convingă de Dăncilă în prima fază a discuțiilor. Argumentele pro-americanei Birchall nu au contat în fața presiunilor făcute de baronii penali ai PSD și de rusofilii din Guvern, cum e Orlando Teodorovici, acum și președinte executiv al PSD.

Au intervenit însă oficiali europeni și americani, care au crescut presiunile, ajungând la amenințări cu luarea unor măsuri dure împotriva României, inclusiv pe plan financiar. A fost arma letală pe care au folosit-o partenerii noștri externi, pentru că Guvernul Dăncilă mai supraviețuiește doar prin împrumuturi externe tot mai mari. Fără acești bani, Guvernul falimentar PSD-ALDE s-ar prăbuși în maximum trei luni, fiind incapabil să plătească pensii și salarii.

Dăncilă s-a ținut țanțoșă câteva zile, speriată fiind de impactul devastator la adresa PSD pe care-l vor avea informațiile și recomandările rapoartelor GRECO.

În plus, Dăncilă a fost presată din interiorul PSD să nu cedeze, cerându-i-se să țină cu dinții de Secția Specială de Investigarea a Infracțiunilor din Justiție (SSIJ), supranumită SS-Gestapo. Baronii PSD, mulți dintre ei cu grave probleme penale, au ales-o pe Dăncilă în fruntea PSD, la recentul Congres al partidului, cu condiția să mențină și să întărească SS-Gestapo, arma anti-justiție a actualei guvernări.

Presată din două direcții, Dăncilă a ales varianta de mijloc, încercând să-i liniștească și pe partenerii (și finanțatorii) noștri externi, și pe baronii PSD. Soluția-hibrid va nemulțumi pe toată lumea: rapoartele GRECO vor fi publicate, dar anumite recomandări din conținutul lor vor fi ignorate!

Cea mai importantă recomandare de care Guvernul Dăncilă, în primă fază, nu va ține seamă este cea privind desființarea imediată a SS-Gestapo, văzută de GRECO ca fiind „o anomalie” a sistemului judiciar, care pune în pericol independența justiției din România.

Recomandările GRECO sunt obligatorii, dar Dăncilă le face opționale!

GRECO a precizat, pe mai multe canale, că recomandările sale sunt obligatorii. Inclusiv cea privind desființarea Secției Speciale, care este considerată „o anomalie juridică”.

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a precizat foarte clar: „Recomandările GRECO nu sunt opţionale. Guvernele, parlamentarii şi alte autorităţi naţionale trebuie să-şi arate angajamentul în combaterea corupţiei prin implementarea integrală a recomandărilor GRECO”.

Într-un răspuns pentru ziare.com, Secretariatul GRECO a întărit ideea: „Recomandările GRECO nu sunt opționale. Atunci când o țară se alătură GRECO, își exprimă acordul să se supună activității sale de monitorizare și să pună în aplicare recomandările sale. Prin urmare, țările membre ale GRECO au obligația legală de a pune în aplicare recomandările acesteia. Regulamentul de procedură al GRECO, articolul 30. alineatul 1, este foarte clar atunci când prevede că «membrii GRECO trebuie să se conformeze recomandărilor conținute în raportul de evaluare și să le pună în aplicare în totalitate, în termenul stabilit de GRECO». Acest lucru se realizează prin intermediul presiunilor din partea celorlalți membri și prin evaluări reciproce, care în final conduc la o procedură de conformitate sau, în cazul țărilor care nu fac suficient pentru a pune în aplicare recomandările, o procedură de neconformitate”.

Deși Guvernul României a avizat, în sfârșit, publicarea celor două rapoarte GRECO, „pentru a arăta că chiar este transparent în relația cu partenerii europeni”, premieul Viorica Dăncilă a lăsat să se înțeleagă că recomandările GRECO nu sunt obligatorii și că, în mod special, Secția Specială (SS-Gestapo) nu va fi desființată.

„Vedem ce puncte putem îndeplini din Raportul GRECO, vedem ce nu putem îndeplini. Și Franța are 11 puncte din Raportul GRECO pe care nu le-a indeplinit”, a declarat Dăncilă, diversionistă.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

Nebunie PSD-istă: copiii, obligaţi prin lege să le asigure pensie părinţilor! Dacă nu, la puşcărie!

VIDEO. Îngrozitoare, țața Grapini! A țipat la Donald Tusk ca o mahalagioaică, dar se laudă că i-a dat „șah-mat”

* De ziua Americii, ambasadorul SUA își arată admirația față de modul exemplar în care au votat românii pe 26 mai

Pleşu, text superb! Dăncilă – „gospodina victorios ospitalieră”; Orlando – „playboyul machiat, un caraghios tomnatec”; Codrin – „de câte ori își arată mușchii, face paradă de creier, iar de câte ori are nevoie de creier, își joacă mușchii”

VIDEO. Imagini de la capturarea criminalului cu bâta. Individul e psihopat. Zice că a omorât din cauza unei icoane de argint

Dosar DNA: „Metoda Dragnea”, aplicată și de ministrul Bodog. A angajat o consilieră care n-a trecut pe la minister

Ei sunt cei 5 membri ai CCR care au băgat Justiția în comă: patru PSD-iști și un UDMR-ist! Îi plătim regește ca să distrugă România

Curtea Constituțională trece total de partea infractorilor. Desființează sentințele completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte, la cererea lui „Ciordache”

Orban despre canaliile din CCR: „5 cetățeni capabili în orice moment de o lovitură de stat. Să-și demisia toți 5!”

USR: „Justiția din România a primit o nouă și devastatoare lovitură”, pentru ca infractorii PSD-ALDE „să nu răspundă pentru faptele lor de corupție”

Portavocea lui Gușă scapă porumbelul: „Dacă nu intră în turul 2, va fi dezastru pentru PSD. Doamne ferește de așa ceva!”

Antena 3 înfierează traficul din Capitală, dar nu pronunță numele primăriței Firea. Chirieac a găsit vinovatul: Iohannis!

„Astăzi au crescut șansele doamnei Kovesi de a deveni procuror-șef european”. Vestea cea mai proastă pentru clanurile penale din PSD și ALDE

România stă să crape financiar. Avem nevoie de noi împrumuturi pentru pensii şi salarii. Orlando şi Dăncilă sunt atenţi doar la coafura de candidat prezidenţial, iar Tăriceanu face pe niznaiul

Victor Rebengiuc, la protestul actorilor: „Au făcut doi golani un program de guvernare, pe sistem Caritas, și falimentul e aici”

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

Şeful uzinelor Ford s-a săturat de minciunile PSD privind autostrada Piteşti-Craiova

PSD l-a umplut de bani pe Marius Pieleanu. Cum şi-a mărit averea „sociologul naţional” pe seama sondajelor scandaloase

Dăncilă, ce profitoare! Şi-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi. Meritul beizadelei? Mama-i şefă la PSD!

Primul sondaj IMAS după alegeri: PNL crește la 27,5%, USR-PLUS la 25,2%, PSD scade la 18,9%!

Imagine duioasă: Sorina și noua ei verișoară

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Chirieac vinde statului „știri pozitive” cu 2.500 € bucata. Un nou șmen de 15.000 € de la Drumuri, cu trei zile înainte de alegeri

Ciuvică a descoperit „mâna criminală” care a fraudat alegerile și a băgat ALDE sub 5%

„Când s-a dat sentința la Dragnea, toată lumea a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial”

Dosarele grele abia acum vin peste Dragnea! Pe lângă ele, cel care i-a adus închisoarea a fost mizilic

Șocul unei românce din Italia: „Am fost acasă să-mi îngrop tatăl. M-am îngrozit câtă șpagă mi s-a cerut”

1 COMENTARIU

  1. De ce nu se duce femeia asta acasa?
    Are un sot, destul de in varsta si el, poate ca ar trebui sa-si petreaca mai mult limp impreuna.
    Ce-a apucat-o acum, la batranete? Ambitii politice, promisiuni partinice?
    Merita sa sacrifici o tara pentru astea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here