Ministru tehnocrat cu mandat nelimitat – soluția lui Cioloș ca să scăpăm de analfabeții funcționali

5
852
Dacian Ciolos

Dacian Cioloș, unul dintre cei mai influenți politicieni români la nivel european, s-a arătat îngrijorat de rezultatele slabe obținute de elevi la testele PISA.

Fostul premier îi propune președintelui Iohannis inițierea unui nou pact pe Educație care să se concretizeze prin numirea în fruntea acestui minister a unui expert care să administreze un proiect de țară și să aibă un mandat lung, de cel puțin 5 ani, neputând fi schimbat de niciun partid, indiferent cine e la putere.

„Președintele Klaus Iohannis ar trebui să inițieze un nou pact național pentru Educație, unul care să prevadă, pe lângă procentul din PIB alocat obligatoriu de guverne, și un acord între toate partidele politice pentru păstrarea aceluiași ministru la Ministerul Educației minimum cinci ani, indiferent cât de des se succed guvernele și indiferent de culoarea politică a acestora”, a scris Dacian Cioloș într-o postare pe Facebook.

Acesta consideră că ministrul educației ar trebui să fie o persoană recunoscută public, dar care nu are nicio legătură cu structurile de partid, să aibă o gândire independentă și să poată coordona un proiect de o asemenea anvergură.

„Cu tot respectul pentru doamna Anisie, cred că un astfel de ministru ar trebui să fie din afara sistemului actual, dar să îl cunoască bine, de preferat o personalitate publică recunoscută tocmai pentru performanță în economia reală”, a mai adăugat fostul premier al României.

Dacian Cioloș mai spune că normal ar fi ca actualul președinte să facă o astfel de nominalizare pentru că a coordonat din postura de șef al statului un proiect de analiză a sistemului de educație din România.

„Președintele Iohannis a strâns suficiente astfel de personalități în grupurile de lucru ale proiectului România Educată. Avem nevoie de obiective concrete legate de performanța copiilor, nu numai de sumele alocate sistemului de educație, dar, cel mai important, avem nevoie de coerență și stabilitate, dincolo de interesele electorale ale candidaților și partidelor. Ministerul Educației trebuie scos în afara jocurilor politice”, a anunțat Cioloș.

Rezultatele slabe la testele PISA au alertat autoritățile și au îngrijorat părinții. Școala românească nu mai are niciun fel de valoare, ea producând analfabeți funcționali pe bandă rulantă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Olguța Vasilescu îl prezintă din nou pe Klaus Iohannis ca fiind nazist. Ea se teme că PSD-iștii vor fi băgați în „lagăre de concentrare”

* Scrisoarea din diaspora care l-a „terminat” pe CTP. „Am încercat, am luptat, dar încă nu te-ai trezit, iar eu am obosit să te mai trezesc”

* Rareș Bogdan: „Poți scoate un om din PRM, dar nu poți scoate PRM-ul din om”. Plângere împotriva Olguței Vasilescu

* Biet urs, ai nimerit în țara greșită! Agonia de 18 ore pe marginea șoselei și „rezolvarea” prin glonț. Ce trist!

* Lista celor care-i vor pune întrebări lui Klaus Iohannis. Sunt confirmați 6, vor fi 10, e posibil să fie și CTP printre ei 

* VIDEO. Bârlogul secret al Vioricăi Dăncilă. Viloiul de 417 metri pătrați ascuns în pădurea de brazi de la Predeal

* Afară şi cu şeful Casei de Pensii! Orban taie în carne vie printre baronii funcţiilor publice. „Şi-a luat concediu medical, parcă special ca să creeze probleme în plata pensiilor”

* VIDEO. Dan Barna i-o „întoarce” lui Cioloş după ce acesta l-a întrerupt într-o conferinţă de presă!

* Orban: „Până la sfârşitul lunii, vrem să dăm hotărârea de guvern privind salariul minim”

* „Popularul” Daea – un mare profitor! Agățați de Ministerul Agriculturii: tata + mama + fiica 1 + fiica 2 + ginerele

* Orban o „rade” și pe Anca Alexandrescu! Fiica lui Horia Alexandrescu se ascunsese într-o instituție-sinecură

* România, sub stare de şoc după morţii prin deratizare de la Timişoara

* Cumpănașu înființează Fundația „Alexandra Măceșanu”, ca să stoarcă bani de la naivi. Cu ONG-ul a sifonat milioane de la stat

5 COMENTARII

 1. Dupa 30 de ani, scoala s-a degradat si din cauza dezordinii generale, si a suprematiei banului din societatea romaneasca, dar si din cauza unor sefi de sindicat, proveniti dintre, sau montati de, securistii care au acaparat statul dupa revolutie, care au distrus criteriul valorii care, in comunism exista cat de cat.
  Problemma scolii nu este atat finantarea, tabletele, closetelle in curte, cat calitatea invatatorilor, profesorilor, invatamantului universitar.

  O personalitate in fruntea ministerului este necesara, fiindca ministrul Educatiei trebuie sa fie un model pentru profesori si elevi. Si stabilitatea pe post e buna, desi o peronalitate nu garanteaza totul.( L-am mai avut pe Marga, care mai mult a stricat}
  Cred ca ar trebui alcatuit un grup restrans care sa analizeze si sa ia decizii privind reforma Scolii.

 2. Omul asta are prea putina treaba cu democratia. Daca un ministru nu face treaba ardem partidul la vot, cum am facut anul asta. Daca punem un fraier tehnocrat … pe termen nelimitat cica, de el cum scapam?

  Un fapt foarte important: PSD-ul a venit la putere dupa un guvern tehnocrat condus de acest individ.

  • A fost un guvern tehnocrat,cu 2-3 pesedisti GREI admisi de Ciolos,in schimbul sustinerii-Dancu la relatia cu dragnev,pardon,cica cu parlamentul?!?-Toba de la Interne,deci despre ce sfaturi vorbeste nea Ciolos?La educatie a fost bun atunci pentru dansul actualul ministru liberal,pe atunci secretar in minister?A fost,ca in toata perioada guvernarii sale a stat acolo!Acum,dupa doar 1 luna,cade toata magareata celor 30 ani de jaf pesedist in spinarea liberalilor!Tovarase,inainte de a da ultimatumuri si a critica,uita-te ce ai realizat dta,prin refuzul de a declasa alegeri anticipate:3 ani de teroare datorita absenteismului ,absenteism datorat lipsei dumitale de vointa politica!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here