joi, aprilie 18, 2024
AcasăDezvăluiri"Popularul" Daea - un mare profitor! Agățați de Ministerul Agriculturii: tata +...

„Popularul” Daea – un mare profitor! Agățați de Ministerul Agriculturii: tata + mama + fiica 1 + fiica 2 + ginerele

-

Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a încercat să pozeze într-un ministru popular, care storcea pătlăgeaua-n dinți, pupa știuletele și se înfrățea cu oaia. În realitate, individul este un profitor nerușinat: și-a angajat toată familia în instituții din subordinea ministerului condus de el. Bonus: a legiferat în folosul familiei sale.

Erau cunoscute nepotismele exersate de Daea cu soția sa actuală și cu una dintre fiice. Iată însă că nici ginerele n-a rămas pe dinafară!

Anul trecut, la câteva săptămâni după ce s-a căsătorit cu una dintre fiicele ministrului Agriculturii, Valentin Budașcu a câștigat un concurs de consilier la o instituție subordonată socrului-ministru, dezvăluie Newsweek.ro.

- Advertisement -

N-a fost ușor nici pentru ginerică: a trebuit să tocească ampla bibliografie în Insula Capri, în luna de miere. Apoi, la concurs, a trebuit să recupereze voinicește la interviu, pentru că la proba scrisă a avut medie mai mică decât contracandidatul său.

Grație acestui „succes”, ginerele lui Daea s-a ales cu un salariu de 10.000 de lei pe lună, încheind un an perfect, dacă punem la socoteală și cei 150.000 de euro dar de nuntă, bani cu care mirii și-au cumpărat rapid o vilă în Tunari, lângă București, scrie Newsweek.ro

Concurs cu dedicație. Anunțul, cu 10 zile înainte de nuntă 

Mai multe indicii conduc spre concluzia că un concurs pentru un post de consilier principal, derulat anul trecut de Agenția Națională pentru Zootehnie (ANARZ), ar fi fost organizat cu dedicație.

- Advertisement -

Acest concurs a fost anunțat pe 12 septembrie 2018, cu 10 zile înainte de nunta fiicei ministrului Agriculturii, Dana Florentina, cu Valentin Budașcu.

Condițiile specifice acestui post din cadrul Serviciului Inspecție în Zootehnie erau: studii de medicină veterinară, cinci ani vechime în domeniu și cunoașterea limbii engleze la nivel mediu.

Din bibliografia de concurs făceau parte zece ordine, legi și hotărâri de guvern, precum și Constituția României, toate însumând mii de pagini.

Doi fericiți: Valentin Budașcu și Dana Florentina (ex-Daea). Amândoi, angajați la stat

Pe 10 octombrie, ANARZ a anunțat că s-au înscris doi candidați: Valentin Budașcu și Flavius Paul Voicu.

Primul era proaspătul ginere al ministrului Agriculturii, Petre Daea. Valentin Budașcu „a învățat” în timp ce organiza nunta cu 300 de invitați de la Palatul Știrbey, iar apoi a plecat în luna de miere în insula Capri, de unde posta pe facebook fotografii de om împlinit.

Al doilea candidat venea din mediul privat și avea experiență în domeniu. La un moment dat, Flavius Paul Voicu a lucrat la firma Dutch Trading International Mizil, cel mai mare crescător de vaci de carne din România, adică exact cam ce are în activitate ANARZ.

În același timp, Budașcu lucra de mai mulți ani ca asistent de cercetare într-un laborator de la Institutul de Oncologie București.

Auspiciile nu erau favorabile ginerelui: la proba scrisă din 15 octombrie, Voicu a luat 62,66 puncte, iar Budașcu – 55,33 puncte.

Totul a fost dat peste cap, însă, la interviul care a avut loc patru zile mai târziu: Budașcu a luat 85 de puncte, iar Voicu doar 64. Medii finale anunțate pe 22 octombrie: Budașcu 140,33 – admis, Voicu – 126,66 respins.

Voicu s-a întors în mediul privat. Budașcu s-a înfipt și mai tare la stat, sărind de la o leafă de aproape 1.600 de lei (la Institutul de Oncologie) la una de 10.000 de lei pe lună (la ANARZ).

Agenția Națională pentru Zootehnie „Prof. dr. G. K. Constantinescu”, pe scurt ANARZ, a fost înființată în 2014 și este finanţată integral de la bugetul de stat, aflându-se în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Ginerele lui Petre Daea a devenit unul dintre cei 276 de angajați ai acestei agenții guvernamentale, al cărei șef, Lelior Iacob, a fost trimis în judecată pentru participarea la fraudarea unor fonduri europene. Necazul directorului ANARZ cu procurorii DNA a avut loc la șase luni după angajarea lui Budașcu, prin acel concurs dubios.

Rețeaua Daea: soția, ginerele și două fiice

 • În 2017, una din fiicele lui Petre Daea, Dana Florentina, a fost angajată ca referent la o instituție subordonată Ministerului Agriculturii, condus tatăl său: Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). „E un copil care așteaptă să-și găsească rostul în viață și, ca părinte, o ajut. Nu văd care-i problema”, spunea atunci Daea, senin. Anul trecut, Dana Florentina câștiga la AFIR 6.000 de lei lunar.
 • În octombrie 2019, pe ultima sută de metri a mandatului ministerial al lui Petre Daea, un secretar de stat din subordinea sa a semnat în numele ministrului un ordin prin care ar obține un beneficiu direct și Piscicultorul S.A., o societate deținută de Larisa Elena Popescu, cealaltă fiică a lui Daea. Aceasta deține, prin concesiune, de la o instituție subordonată Ministerului Agriculturii, o fermă piscicolă la Crevedia (jud. Dâmbovița), contractul urmând să expire anul viitor. „Prin ordinul semnat de Dumitru Botănoiu se înființează o comisie care poate prelungi contractele de concesiune a terenurilor cu amenajări pisciole pe 49 de ani, prin simpla voință a părților, fără a mai trece prin procedură de licitație”, a scris G4Media.ro.
 • În 2009, Piscicultorul S.A. primise licență de funcționare de la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA), unde vicepreședinte era Camelia Luchian, actuala soție a lui Daea (a doua). În prezent, Camelia Luchian activează la Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), și această instituție fiind subordonată Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).
 • După soție și cele două fiice, se impunea o sinecură și pentru ginere. Așa a intrat în joc Valentin Budașcu (soțul Danei Florentina, cea de la AFIR), care n-a ratat șansa de a se angaja pe o leafă deosebită la Agenția Națională pentru Zootehnie (ANARZ).

Clanul Daea de la Ministerul Agriculturii: tata + mama + fiica 1 + fiica 2 + ginerele. O familie de profesioniști!

Rețineți și aceste inițiale sub care se ascunde bunăstarea clanului Daea: MADR + AFIR + ANPA + APIA + ANARZ.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

5 COMENTARII

 1. Este absolut ingrozitoare capusarea ordinara a institutiilor de stat prin aceste coropisnite lacome, doamne, cum scapam de nenorocitii astia, inainte sa ne nenoroceasca ei pe noi? Sa zici ca treaba cu ordinul dat de butanoiu ala s-a rezolvat, ca l-a dat Orban afara, insa cu ultima javra, ginerele, s-a angajat in baza unui concurs, si mare lucru n-ai de facut, asta in conditia in care nu anulezi concursul in cauza, adica faze legale in justitie.

 2. Daea – un ‘cafeniu’ la fel de analfabet precum Veorika susținut de tziganul poponar Năstase ! Afara cu ei, să meargă în stepele sovietice, acolo este casa lor !!!

 3. Este plin deee… P.C.R.-uri (PILE-CUNOSTINTE-RELATII) in TOATE (!) institutiile si companiile PUBLICE („de-Stat”) !!!

  Siii… NU sunt toti numai de la p.s.d. sau a.l.d.e., ci sunt foarte multi… „reziduali” (Sic !) RAMASI din timpul guvernarilor… TRECUTE (!): PENELISTI („supravietuitori” din timpul… „USELEULUI” !!!!!!!) si chiar… (FOSTI, desigur) PEDELISTI (acum… TOT PENELISTI !), plus o gramada deee… UDEMERISTI (care au fost, dupa obiceiul lor CURVESC,… „când-cu-ăștia-,-când-cu-ăia” !), daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!!!

 4. Agricultură de cumetrie. Măcar de ar merge agricultura sasului german de aici încolo. Dacă am avea ALDI în fiecare comună ne-am pune oasele la muncă. Avem nevoie să lucrăm pământul fiindcă nu mai suntem țăranii SRI de la 1907, să ne predea conservatorul Barbu Lascăr Catargiu spre liberalii PNL. Mi-aduc aminte de comunism că mâncam fructe din Republica Socialistă România. Mergeam la cules de cartofi și zilnic luam de pe plantație 2 kg de cartofi. Era viață opusă sacrificiului suprem de a fi eroi.

 5. Nu sunteți bine informați, Daea este la a treia soție, prima, o doamnă din familia Noditi, a doua, Jeny Alteimer, cu relații în ierarhia comunistă, perioadă în care a a cedat la postul de secretar cu agricultura, la Mehedinți și, ultima, pe care o citați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -