marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsRomânia, sub stare de şoc după morţii prin deratizare de la Timişoara

România, sub stare de şoc după morţii prin deratizare de la Timişoara

-

Doi copii şi mama unuia dintre ei au murit la Timişoara, după ce au prezentat simptomele unei intoxicaţii. Alte 14 persoane sunt internate la spital. Primele date arată că blocul în care locuiesc cu toţii a fost deratizat recent.

Autorităţile nu au deocamdată concluzii referitoare la ceea ce s-a întâmplat în blocul tragediei, dar din datele preliminare reiese o posibilă cauză.

„Nu ştim deocamdată ce s-a întâmplat, încercăm să aflăm cât de repede. Datele preliminare arată că s-a împrăştiat cu pesticid”, a declarat subprefectul de Timiş, Daniel Cristian Franţescu.

- Advertisement -

La rândul lor, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş au declarat că dezinsecţia a fost făcută la etajul al 4-lea al blocului, confirmând astfel suspiciunile.

Potrivit DSP, administratorul blocului şi cel al firmei care a făcut dezinsecţia urmează să fie audiaţi.

„Până acum, ştim că la etajul 4 s-a făcut o dezinsecţie. Administratorului i s-au cerut contractele, date despre substanţa folosită etc. 45 de persoane vor dormi la Liceul Silvic, după ce îşi fac analizele”, au spus reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş.

- Advertisement -

Aceştia au prelevat mai multe probe din bloc, primele rezultate urmând să fie date publicităţii în 24 de ore.

Cum au murit bebeluşii, unul după altul. Apoi, şi mama unuia

Totul ar fi pornit de la substanțele folosite la deratizare sau dezinsecție. Astfel, blocul a fost evacuat. Victimele locuiau pe strada Mioriței la nr. 8. Sâmbătă a ajuns la spital bebelușul de numai 10 zile.

Suspiciunea inițială a medicilor a fost că acesta s-a înecat cu lapte, ajuns în plămâni în cantitate mare. În ciuda eforturilor disperate ale doctorilor de a-l salva, acesta s-a stins la scurt timp.

Duminică, ambulanța a fost chemată din nou, de data aceasta la un alt apartament din bloc. Un copilaș de trei ani acuza dureri de burtă, de cap și vărsături. În acest caz părinții au refuzat inițial internarea, pentru ca mai apoi sa fie readus la Urgență, deoarece starea i s-a agravat. Din nefericire, copilul a murit. Luni dimineață s-a stins și mama acestuia.

Arafat, despre cazul Timişoara: Cei evacuaţi vor fi duşi pentru investigaţii

Raed Arafat, rămas în funcţie după toate tragediile pentru care a fost responsabil direct, mai ales Colectiv, continuă să apară în public drept cel care dă notă de purtare tuturor.

Din postura de „girant” al tragediilor, Arafat a declarat, pentru MEDIAFAX, ceea ce spuseseră înainte autorităţile de la Timiş: că blocul a fost evaluat, iar locatarii vor fi duşi la spital pentru investigaţii şi că persoanele care nu au simptome vor fi cazate în altă parte.

Este ce face întotdeauna când se spală pe mâini după un caz grav şi apare în public doar „să numere morţii” şi să facă pe purtătorul de cuvânt, când menirea sa ar trebui să fie alta.

Astfel de nenorociri se produc şi din cauze precum Arafat – oameni care rămân pe funcţii cu anii şi nu lasă sistemele să se reformeze sub ei, de teamă să nu afle lumea ce s-a întâmplat rău înainte. Din acest motiv, ca şi la Colectiv, controalele nu sunt eficiente, iar „cumetriile” privat-autoritate acoperă cauze ale unor posibile tragedii.

Tragedia, la un pas de complexul studenţesc

Cartierul în care a avut loc tragedia este situat la 15-20 de minute de centrul orașului, chiar în Complexul Studențesc.

Mai exact, este vorba de un imobil care în trecut a avut destinația de cămin studențesc, dar a fost preluat și amenajat de un proprietar privat, dezvăluie Libertatea.

Acesta a închiriat spațiile transformate în locuințe, garsoniere și două camere, iar chiriile nu sunt foarte mari, astfel că în acest bloc locuiesc oameni din diverse categorii sociale. La câteva sute de metri se află căminele în care locuiesc studenții.

Amintiri despre Hexipharma

Dan Condrea a fost declarat mort după un accident. Apoi, nimeni nu l-a mai văzut pe „mort”…

Cazul de la Timişoara începe să semene cu cel al dezinfectanţilor diluaţi din spitale – celebra afacere Hexipharma, în care o firmă a fost folosită drept paravan pentru a „suge” bani publici din sistemul sanitar, totul pe sănătatea pacienţilor.

În schemă apăreau politicieni, oameni din serviciile secrete, funcţionari. Ancheta continuă, dar arată ca muşamalizată după „moartea” patronului firmei, Dan Condrea, în urma unui accident în care opiniei publice i-a fost arătat un morman de fiare vechi, nu şi… „mortul”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

 

- Advertisement -

6 COMENTARII

  1. AICI s-a ajuns (șiii… NU-DE-AZI-,-DE-IERI !!!): EXACT ca peee… 10-august-2018 (!!!), (ÎNSUȘI !!!!!!) STATUL-ROMÂN ÎȘI… GAZEAZĂ/OTRĂVȘTE-CHIMIC CETĂȚENII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -