Mincinoșii de la Kremlin: Prigojin susține că fiul lui Peskov, celebru pentru că fuge de război, a luptat în trupele Wagner, pe frontul din Ucraina! „Bucătarul lui Putin” n-a adus nicio dovadă care să-i susțină balivernele

1
1728
Dmitri Peskov și beizadeaua sa, Nikolai

Gruparea criminală a lui Vladimir Putin mizează nu doar pe barbarie, ci și pe minciună. Fake news-urile rostite tiranul de la Kremlin și de ministrul său de Externe, Serghei Lavrov, sunt legendare. Vine tare din spate Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor din Grupul Wagner. Acesta a inventat o poveste favorabilă lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Evgheni Prigojin (61 de ani) a spus, într-un interviu, că Nikolai Peskov (33 de ani), fiul lui Dmitri Peskov (55 de ani), a luptat ca artilerist în cadrul Grupului Wagner, condus de el, relatează CNN, preluat de News.ro.

Într-un interviu video cu Aleksandr Simonov, corespondentul militar al RIA FAN, Evgheni Prigojin a declarat: „Dintre toţi cunoscuţii mei – voi spune asta pentru prima dată –, o persoană, Dmitri Sergheevici Peskov, care la un moment dat avea reputaţia de a fi total liberal… Fiul său, care a trăit pentru un timp în America, dacă nu mă înşel, sau în Anglia, a venit şi a cerut să fie luat ca simplu artilerist. Şi s-a descurcat absolut bine ca simplu artilerist, cu genunchii în noroi şi rahat, cu un Uragan (lansator multiplu de rachete – n. red.). Puţini oameni ştiu despre el”.

Prigojin nu a dat numele artileristului, dar presa rusă a relatat că el vorbea despre Nikolai Peskov, fiul lui Dmitri Peskov. De asemenea, Prigojin nu a precizat în ce perioadă ar fi luptat beizadeaua lui Peskov în Ucraina.

Şeful mercenarilor Wagner are însă reputaţia de a fi un mare mincinos, fiind numeroase afirmaţiile sale nefondate., unele făcute cu sarcasm.

CNN l-a contactat pe Dmitri Peskov pentru comentarii, dar nu a primit încă un răspuns. Acesta este la rândul său un mare mincinos, din poziția de purtător de cuvânt al Kremlinului.

Peskov-junior în urmă cu 7 luni: „Eu sunt fiul domnului Peskov şi locul meu nu este tocmai acolo (pe front). Oricum, voi rezolva asta la alt nivel”

Evgheni Prigojin pare să fi făcut această declarație pentru a-l scoate din încurcătură pe Dmitri Peskov, ținta multor bârfe în Rusia după o boacănă făcută de fiul său în septembrie 2022.

Atunci, Nikolai Peskov a fost victima unei farse la telefon. El a refuzat joi să se înroleze în armata rusă pentru a lupta în Ucraina, la scurt timp după ce Vladimir Putin anunţase o mobilizare în acest sens.

Un susţinător al opozantului rus încarcerat Aleksei Navalnîi, animatorul canalului de YouTube „Popular Politics”, l-a sunat pe Peskov-junior şi s-a dat drept ofiţer din poliţia rusă.

”Azi aţi primit o convocare şi nu aţi răspuns încă”, i-a spus vocea de la telefon, chemându-l la un comisariat de poliţie a doua zi, la ora 10.00.

La începul, Nikolai Peskov părea jenat, apoi a devenit arogant-agresiv: „Evident, nu voi veni mâine la ora 10.00. (…)Ar trebui să înţelegeţi că eu sunt fiul domnului Peskov şi că locul meu nu este tocmai acolo (pe frontul din Ucraina – n. red.). Oricum, voi rezolva asta la alt nivel”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cioloș cere închiderea RTV, Clotilde Armand cere închiderea „robinetului” cu bani de la primării către RTV / „Nu mai alimentați cu bani publici mașinăria de manipulare!” / Cât au primit RTV și Antena 3 de la Primăria Sectorului 1 în mandatul lui Tudorache-PSD

* Panică la Guvern: salariile bugetarilor îngheață de la 1 mai! „Încasările la buget pe primele două luni au fost de 7 ori mai mici decât în 2022” – profesorul Păun

* Nicușor Dan a reușit să facă Bucureștiul mai credibil financiar decât România! Agenția Fitch a acordat rating A orașului și remarcă „planul de investiții ambițios“

* Impostura cinică a unui comunist din PSD: cum a pus Petre Daea să se verse o basculantă de gunoi în Pădurea Băneasa, ca să-l filmeze televiziunile că face ecologizare

* PSD „prelungește“ Revoluția cu 3 zile ca să-l salveze pe Ciolacu! Impostorul vrea certificat de luptător cu rol determinant, deși în Buzău n-a existat fenomen revoluționar în 1989

* Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

* „Venerarea științei, tehnologiei și progresului este noul păgânism. Biserica Ortodoxă Rusă i se va opune activ!“ – Patriarhul Kirill, în predica de Paște

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.